AcasăDIVERSE80 de milioane de dolari pentru un tablou de Botticelli

80 de milioane de dolari pentru un tablou de Botticelli

Este suma pe  care Sotheby’s speră să  o  obțină pentru o lucrare a maestrul italian al Renaşterii Sandro Botticelli, ce va fi scoasă la vânzare în ianuarie la New York.

Pictura, care nu este datată, ar fi putut fi realizată între sfârşitul anilor 1470 şi începutul anilor 1480 de Sandro Botticelli (1445-1510) și prezintă un bărbat tânăr cu părul lung, ţinând într-o mână un medalion. Indentitatea bărbatului nu este cunoscută, însă experții spun că ar fi vorba despre un apropiat al influentei familii florentine Medici. Aflat în posesia unui colecţionar privat, tabloul(conservat impecabil, deși are o vechime de peste 500 de ani) a fost cumpărat cu 810.000 de lire sterline (circa 1,3 milioane de dolari) în 1982 şi expus în numeroase muzee.

„Acest tablou de Botticelli este cu mult mai impresionant decât tot ce am putut vedea pe piaţă din lucrările lui. Când priviţi o pânză precum aceasta, care este una excepţională și simbolizează Renașterea la Florența, trebuie s-o comparaţi cu alte capodopere, cu tablouri de Picasso, de Bacon sau de Basquiat”, a explicat Christopher Apostle, directorul departamentului Sotheby’s  dedicat marilor maeştri ai picturii. Tabloul a fost estimat la peste 80 de milioane de dolari, o sumă care depăşeşte de aproximativ opt ori recordul de preţ pentru o lucrare a maestrului florentin, stabilit în 2013 de pictura „Fecioara cu pruncul şi tânărul Ioan Botezătorul”, vândută pentru 10,4 milioane de dolari. Dacă va depăşi 100 de milioane de dolari, tabloul lui Botticelli va fi primul care va atinge acest prag după o pauză de 20 de luni.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
285 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger