AcasăDIVERSECum să stăpânești un castel în Italia și Franța

Cum să stăpânești un castel în Italia și Franța

Italia și Franța găzduiesc unele dintre cele mai faimoase castele și palate.

Multe sunt disponibile pentru închiriere, dar și pentru cumpărare – la un preț de mai multe milioane de euro.

Castelul Nașului

O parte din „The Godfather Part III” a fost filmată în Piazza Agostino Pennisi, pe insula italiană Sicilia. Castelul, cu 12 săli de recepție, o suprafață de 43.000 de metri pătrați, cramă și parc privat, este scos la vânzare pentru 6,8 milioane de euro. Christie’s International Real Estate, care comercializează proprietatea,  o descrie “ideală pentru familie”.

Castello  nel Chianti

Datând de mai bine de 1.000 de ani în regiunea Chianti din Toscana, castelul poate fi cumpărat pentru 20 de milioane de euro.  Restaurat în 1980 de actualul proprietar, are 25 de dormitoare, 33 de băi și este înconjurat de o întinsă podgorie, care poate produce 150.000 de sticle cu vin pe an.

Palatul Venețian

La Cannes, destinația preferată a celor bogați și famoși din sudul Franței, se află Le Palais Venetien, care este vândut la un preț uimitor de 140 de milioane de euro. Construit în 1990, palatul are 32.300 metri pătrați, nouă apartamente rezidențiale, împreună cu o sală de cinema, club de noapte și cramă. De asemenea, vine la pachet cu șase acri de teren, inclusiv o pădure, un teren de tenis și un lac, toate cu vedere la Mediterana.

De închiriat

Dacă cumpărarea unui palat pare excentrică, există și alte opțiuni.  Chateau Des Joyaux din Valea Loarei poate fi închiriat cu 33.000 de euro pentru două nopți, potrivit CNBC. Soprano Villas ridică standardul, oferind clienților vile de lux din Italia, mai ales din  vecinătatea Lacului Como. Prețurile încep de la 41.250 de euro pentru un sejur de o săptămână.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
494 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger