AcasăDIVERSE36 milioane de euro: diamantul Fortune Pink, vedeta din Geneva

36 milioane de euro: diamantul Fortune Pink, vedeta din Geneva

Un diamant roz uriaș, o piatră foarte rară, va fi scos la licitație în noiembrie la Geneva și ar putea fi vândut cu până la 36 de milioane de euro,  a anunțat casa Christie’s.

Fortune Pink cântărește peste 18 carate și este proprietatea Artemis, holdingul familiei franceze Pinault.

Diamantul roz, montat pe un inel, flancat de o parte și de alta de alte două diamante albe,  va fi scos la licitație pentru prima dată pe 8 noiembrie.

„Greutatea sa de bun augur de 18,18 carate  aduce de fapt noroc noului proprietar”, a declarat pentru AFP expertul Christie’s Angela Berden.

„Este o piatră frumoasă, este extrem de rar să găsești un diamant roz, un diamant roz strălucitor, de această mărime”, a adăugat ea.

În 2018, Christie’s a vândut un spectaculos diamant roz de 18,96 de carate, „Pink Legacy”, pentru peste 50 de milioane de franci elvețieni, adică 49,9 milioane de dolari la momentul respectiv – un preț record per carat pentru o piatră de această culoare.

Diamantul tăiat în formă de smarald, descoperit în urmă cu aproximativ un secol în Africa de Sud, a fost achiziționat de bijutierul american Harry Winston, deținut de grupul elvețian de orologerie Swatch, care l-a redenumit imediat „Winston Pink Legacy”.

Anul trecut, „Raj Pink”, cel mai mare diamant roz intens din lume, cu o greutate de 37,3 carate, scos la licitație de Sotheby’s, nu a reușit să găsească un cumpărător. S-a estimat că va ajunge la o sumă de până la 30 de milioane de dolari.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger