AcasăDIVERSE25.000 de euro nu mai sunt low-cost! Jogger Hibrid, momentul adevărului pentru...

25.000 de euro nu mai sunt low-cost! Jogger Hibrid, momentul adevărului pentru Dacia

Dacia oferă în continuare cele mai ieftine mașini de pe piață, fără a face rabat de la esențialul în materie de dotări și aspect, însă prețurile modelelor Sandero, Duster și Jogger sunt în continuă creștere. În 2023, Jogger va atinge o nouă bornă.

Deocamdată, creșterile de câteva sute de euro sunt inteligent distilate, dar, începând cu luna ianuarie, va intra în scenă hibridul Jogger E-Tech 140.

Prima Dacia din istorie care utilizează un motor electric în plus față de cel cu combustie internă nu poate rămâne la fel de accesibilă ca restul gamei. Vândută  de la 24.600 euro în versiunea cu 5 locuri și finisaj Expression, este cu 5.000 euro mai scumpă decât variantele ECO-G (compatibil GPL) și TCe 110.

Aceasta înseamnă că în versiunea cu 7 locuri, cu câteva accesorii și o vopsea exterioară diferită de cea albă, factura va fi de aproximativ 27.000 de euro. Desigur, la acest preț, Jogger nu are încă un echivalent, dar nu mai putem vorbi de o Dacia „ieftină”. Ca un preambul la ideea că nici măcar cea mai accesibilă nu poate rămâne așa pentru mult timp.

Comercializarea Jogger-ului hibrid va fi, așadar, o oportunitate pentru producătorul român de a vedea dacă clienții reacționează și acceptă să plătească o sumă de două ori mai mare decât pentru un Sandero.

Pentru că între 25.000 și 30.000 de euro există deja un număr mare de SUV-uri de familie second-hand, atât pe benzină, cât și hibride, ale căror performanțe rutiere sunt chiar mai bune decât cele ale  Jogger.

Un lucru este cert, Dacia nu a ratat nimic de la renașterea sa în urmă cu 15 ani. Chiar și cu un City K-ZE importat din Asia și transformat într-un Spring, care trădează limitele low-costului, a înregistrat vânzări bune.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
534 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger