AcasăDIVERSE2021: Vara sexului

2021: Vara sexului

După mai bine de un an de izolare socială în timpul pandemiei, sentimentul hedonist poate încadra perfect atmosfera pretinsă a lunilor următoare – o perioadă în care oamenii schimbă măștile pentru un alt tip de protecție. Bine ați venit în vara 2021: vara sexului.

Sociologii înregistrează „tendințe puternice în împlinirea sexuală” pe parcursul sezonului estival, un fel de eliberare a populațiilor sătule de carantine și restricții.

Alții vorbesc despre o vară-post pandemică „Roaring Twenties”, cu referire la “eliberarea sexuală” a anilor 20,  care a urmat ultimei pandemii globale, gripa spaniolă din 1918. Și într-adevăr, semnele indică spre o vară de pasiune.

De exemplu, a început să apară un potop de reclame cu tentă sexuală în care companiile folosesc imagini sugestive pentru a-și promova produsele și încadrează lunile următoare ca un “sezon al sexului”, relatează BBC.

Brandul de modă olandez Suitsupply a promis că „vine noul normal”, cu imagini de corpuri nud pe nisipul plajelor. În mod similar, Diesel din Italia fotografiază cupluri care se sărută cu pasiune. Aplicațiile tradiționale de întâlniri sex-forward, cum ar fi Tinder și Hinge, au adăugat nenumărate videoclipuri în timpul pandemiei.

Dar reclamele nu sunt singurul indiciu: comportamentul consumatorilor se îndreaptă către o vară fierbinte. În SUA, vânzările de prezervative au crescut cu 23% în aprilie, comparativ cu aceeași perioadă din 2020. Producătorul Durex a înregistrat creșteri de două cifre și le atribuie ridicării restricțiilor Covid.

Unii psihologi spun că  este într-adevăr posibil ca “ratele de sex” să înregistreze recorduri în această vară.  Unul dintre principalele motive poate fi surprinzător: trauma noastră colectivă.

„Când ne confruntăm cu propria noastră mortalitate, avem tendința de a fi mai riscanți –  vrem să  profităm la maximum de viață”, spune Ashley Thompson, profesor asociat de psihologie la Universitatea din Minnesota, SUA.

Pe măsură ce țările cu populații puternic vaccinate încep să reintroducă ceva care arată ca viață pre-pandemică și intimitate, alți oameni de știință  spun că nu ar trebui să ne concentrăm “pe o vară îmbibată de sex”, ci mai degrabă pe „socializare după o perioadă de singurătate prelungită”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
880 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război

Emmanuel Macron a vorbit despre un eventual război într-un videoclip de campanie electorală. Președintele Franței susține campania pentru alegerile europene a lui Valérie Hayer,...

Cine este Nemo, cântăreţul non-binar care a câştigat finala Eurovision 2024 (VIDEO)

Elveţia a câştigat finala Eurovision 2024, prin reprezentantul ei Nemo. Cântăreţul a venit cu piesa „The Code”, un cântec foarte personal despre a fi...
proger