AcasăDezvaluiriAncheteZuckerman, căutat de cămătari!

Zuckerman, căutat de cămătari!

Adrian Zuckerman este disperat să rămână agățat în România cu o afacere!

”România nu e colonie! E țară ocupată!” titram ”lovitura” din 11 octombrie. Atunci când avertizam  că ”marele pariu american Gdansk – Constanța”, proiect de infrastructură dezvăluit în exclusivitate de ”NAȚIONAL” încă din 13.06.2017 a fost transformat într-un mare bluf. De fapt într-o nouă ”taxă de șmecherie” care urmează să fie încasată după modelul Bechtel, cel pe care compania americană nu și l-a permis nici măcar în cea mai jalnică țară africană. Astfel că în ciuda comunicatelor pompoase ale ambasadorului SUA, cel care a împins de altfel și ”guvernul meu” să iasă cu astfel de ”fumigene publice” despre construcția ”culoarului sanitar” polono – român în fața expansiunii Federației Ruse nu a mai fost proiectat drept un proiect geo-strategic. Unul în care Statele Unite ale Americii ar fi urmat să realizeze investiții directe de miliarde de dolari.

Înainte să îl convingă pe Ciucă să gireze linia de finanțare pentru Cernavodă Kimberly Reed a încercat în Africa și Vietnam

Pentru că în urmă cu două luni, Zuckerman a uitat să mai precizeze că nici măcar de un împrumut de peste Ocean nu mai este vorba, fie el unul direct bancar sau guvernamental. Ci doar că EXIM US va deschide o linie de finanțare de 4 miliarde dolari! Bani care se vor duce pe studiile de fezabiliate! EXIM US neavând apoi nicio obligație față de statul român, la fel ca în cazul ”liniei de finanțare” de 8 miliarde de dolari penrtu ”reconstrucția” Reactorului 1 de la Centrala de la Cernavodă. Acolo unde uite că nu se mai pune problema nici măcar de construcția a noi reactoare, ci doar de ”updatarea” tehnologică a celor existente. ”Sinuciderea economică” din jurul protocolului pe care premierul Ludovic Orban, puternic sfătuit de fostul secretar general al Guvernului a refuzat să îl gireze până în ultima clipă a mandatului său fiind reliefată inclusiv de rapoartele contrainformative intrate în posesia noastră. Și care avertizează că ”liniile de finanțare” pe care Kimberly Reed a reușit să îi forțeze mâna generalului Ciucă să le ”înghită” prin protocolul semnat la București imediat după ”eliminarea” lui Antonel Tănase sunt ”creionate” parcă de cămătari! Cei financiari de peste Ocean! Care îl caută în aceste zile disperați pe ambasadorul – combinator Adrian Zuckerman, după ce acesta și-ar fi girat postul diplomatic atât cu aducerea de noi contracte, dar mai ales de găsirea de noi clienți creduli pentru astfel de ”linii de finanțare” pentru EXIM US. Instituție care a fost închisă timp de patru ani, până toamna trecută, tocmai pentru astfel de ”bune practici”! Numai că panica lui Zuckerman este accentuată de faptul că alți ”gușteri” în afară de premierul interimar Nicolae Ionel Ciucă uite că până și la București sunt tot mai greu de găsit!

Uite cu cine s-a încurcat Ciucă!Kimberly Reed, refuzată în Africa și Vietnam!

Prima măsură luată de generalul Ciucă după ce și-a îndeplinit fie și parțial visul de a ajunge premier a fost să scape de Antonel Tănase. Pentru ca la doar câteva ore să pună preșul – sau să se facă preș, depinde de unghiul în care privești… – pentru Adrian Zuckerman și Kimberly Reed. Cei care au intrat în biroul premierului României, fie el și unul interimar, de zici că tocmai își mai fac ”bogdaproste” cu liderii statului român cu noi șepcuțe, zdrăngănele sau alte fotografii pe care să și le pună pe magneți pe frigiderele de acasă! De fapt însă cu o ”linie de finanțare” pe care sub privirile premierului Ciucă, reprezentanții români au trebuit să o semneze cu Kimberly Reed. Șefa EXIM US care nu este totuși ”Dumnezeul” care va salva România! Ci doar un funcționar care, înainte să convingă Guvernul de la București a încercat același lucru în turneul african și cel asiatic, prin țări precum cele din zona sub-Saharică sau Vietnam! Dar în zadar! Singurul șef de guvern care a ”pus botul” la două ”linii de finanțare” în valoare totală de 12 miliarde dolari fiind ”Omul” Ciucă! Pentru că premierul interimar nu mai este general, ci ”OM”!!!

Tudor – Dogioiu – Raețchi, mobilizați!

Atât de ”indestructibil” este parteneriatul strategic dintre România și SUA, încât de peste Ocean ne-am trezit pe cap, în loc de merituoși ambasadori de carieră, cu tot felul de afaceriști, combinatori și avocăței precum James Rosapepe, Mark Gitenstein, Hans Klemm sau Adrian Zuckerman. Cei al căror scop pare să fi fost doar să se agațe și ei de o afacere, combinație, comision, ceva care să producă pe persoană fizică în România și după terminarea mandatului. Astfel că Adrian Zuckerman s-a baricadat pe linia Ciucă, proganda fondurilor operative ale DGIA fiind forțată să tureze motoarele dezinformării pentru a îl transforma pe ”generalul Ciucă” în ”omul Ciucă”. Primul care a sărit în bocanci a fost, bineînțeles, Radu Tudor, că doar nu o risca analistul să pice afacerile adiacente Oficiului de Compensare pentru Achiziții de Tehnică Specială – OCATS, dacă tot nu se semnează aici obligatoriile contracte offset.

Iohannis nici nu clipește în fața ambasadorului SUA

A sărit apoi din capotul – uniformă Ioana Ene Dogioiu, cea care a punctat apocaliptic, conform ordinului pe unitate : ”Cred că un om ca senatorul Nicolae Ciucă, fost șef de Stat Major, este singurul apt, cel puțin dintre variantele posibile, să țină la respect haita politică flămândă”! Mai lipsind doar ”apelul umanitar” ca ”haita politică” să fie ținută cu glonț pe țeavă departe de Parlamentul României, acolo unde totuși tocmai ce a fost trimisă de votul democrat al românilor! În fine, disperarea este atât de mare încât a fost reactivat până și o ultimă ”figură tristă” a siguranței naționale, precum posesorul de sinecuri călduțe în Comisia de Apărare a Camerei Deputaților, Ovidiu Raețchi. Cel care și el avertizează că dacă ”omul” Ciucă nu este pus premier plin de către Klaus Iohannis, atunci chiar că se poate prăbuși întreaga Românie! România nu! Dar speranțele ambasadorului Adrian Zuckerman că va reuși să scape din ”ghearele” samsarilor politici de peste Ocean, da! Mai ales că, în fară de Ciucă, niciun alt lider liberal nu s-a arătat dispus să accepte ”liniile de finanațare” de peste 12 miliarde de dolari, pe care Kimberly Reed le-a cerut insistent să le ”înghită” cu orice preț…

author avatar
Catalin Tache