AcasăDezvaluiriAncheteZeci de milioane de euro pentru ”armata” lui Soros!

Zeci de milioane de euro pentru ”armata” lui Soros!

Cu toate ca implementarea ”Strategiei LGBT” in invatamantul romanesc, prin ”virusarea” educatiei parentale a esuat, masochismul actualei coalitii de guvernamant atinge cote de-a dreptul alarmante. Pentru ca, in timp ce declaratiile belicoase impotriva  activitatii retelei sorosiste in Romania curg garla pe toate canalele oficiale, Ministerul Educatiei Nationale este la doar un pas sa comita o noua ”boroboata”, de aceasta data mult mai costisitoare, ce-i drept.

Pentru ca, dupa cum au fost alertati unii dintre liderii marcanti ai Partidului Social Democrat de catre propriile canale din servicii, unele structuri contrainformative ar monitoriza intens o noua posibila tentativa de penetrare a invatamantului romanesc de catre ”falanga sorosista” a societatii civile. Numai ca, de aceasta data, vazand ca nu poate ”pune laba” pe copiii Romaniei, reteaua coordonata de miliardarul George Soros a identificat o noua ”tinta in miscare”, reprezentata de corpul didactic. Si beneficiind probabil de buna credinta a unor ONG-uri care activeaza in acest domeniu, unele fundatii sorosiste sunt banuite a se afla in spatele unei noi strategii educationale controversate. Iar cu toate ca motivatia implementarii noului proiect par mai mult decat binevenite, fiind vorba de sustinerea financiara pentru organizarea de cursuri de formare  profesionala pentru mii de cadre didactice, exista o si cu totul alta optica, prin care guvernantii sunt avertizati ca, de fapt, s-ar urmari educatia profesorilor in stilul progresist propovadit de gruparile sorosiste.

10.000 euro pe luna!

Iar noile controverse au debutat dupa ce  noul proiect a primit ”verde” de la guvern, inclusiv financiar, pentru ca profesorii din gimnaziu si din ciclul primar sa fie la randul lor invatati cum sa-si desfasoare orele in vederea unei mai bune pregatiri a elevilor. Numai ca surse din arcul guvernamental sustin ca in ONG-urile implicate ar fi ”implantate” si multe fundatii de sorginte sorosista, care nu ar urmari decat ca profesorii sa fie ”deturnati” spre principiile educatiei progresiste. Nu degeaba, ci pe bani! Pentru ca, dupa cum sustin aceleasi surse, din suma alocata proiectului de 42 de milioane de euro, o mare parte ar urma sa fie platita din bani publici.Si ca de fapt s-ar plati doar cate 600 de lei la fiecare profesor ”reeducat” din cei 55.000 de profesori. Ceea ce face aproximativ sapte milioane de euro, in timp ce restul de 35 de milioane ar urma sa revina platii ”profesorilor formatori” initiali, care ar putea ajunge astfel si pana la 10.000 de euro pe luna! Ca si pentru plata celor 900 de profesori formatori, formati de cei 60 initiali. Astfel ca si membrii celui de-al doilea val de profesori ”sorosizati”  ar ajunge la o remunerare de 2.500 de euro pe luna !

Tabere de formare

De asemenea, astfel de programe in care activa retea sorosista din cadrul societatii civile organizeaza cursuri mai mult pe banii Guvernului roman pe care altfel il huleste, decat pe fonduri europene, ca sa nu mai vorbim de procentajul ridicol al investitiilor directe ale miliardarului s-ar mai afla in derulare si la alte ministere. Iar un prim pas pentru educarea paralela a dascalilor romani, in lunile urmatoare, pe bani publici, vor fi selectionati 60 de experti alesi probabil ”pe spranceana” si care vor pune la punct metode si programe prin care vor pregati 900 de formatori de profesori ! Care, la randul lor, tot pe bani publici, ar trebui sa-i ”formateze” pe alti 55.000 de profesori. Si ”suspiciunile” cu privire la posibila formare a acestora dupa tiparul cultural progersist se bazeaza si pe identificarea unui scenariu folosit si in alte cazuri, cu organizarea unei tabere de cateva zile pentru 130 de ONG-isti, din care vor fi selectionati primii ”formatori”. Care, desigur, ramane de vazut daca chiar vor pedala pe principiile promovate de reteaua sorosista sau doar vor profita de acest proiect pentru acest tip de specializare…

author avatar
Catalin Tache
2.626 afisari

2 COMENTARII

  1. Aveti grija românilor de onge-urile ifintate de satana de scorțos si slugile lui din România
    Pentru bani o serie de tîmpiți de români ar vinde si pe masa

  2. Varful de lance este o madama sorosista ridicata in slavi de „Romania Curata”a lui madam Pippidi. Se numeste Daniela Visoianu si a facut un ONG sorosit numit „Federatia Coalitia Pentru Educatie” http://www.coalitiaedu.ro > Barvo domnule Tache! Felicitari! Numai tu lupti pentru copiii nostri.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger