AcasăDezvaluiriAnchete”Vulpea” și ”Buldogul” se sfâșie pe Guvern!

”Vulpea” și ”Buldogul” se sfâșie pe Guvern!

Ardelean sau Blaga, aceasta este întrebarea...

Chiar înainte de alegerile parlamentare, falanga liberalo-naționalistă a ”grupului de la Cluj” l-a avertizat pe chestorul Virgil Ardelean să o lase mai moale cu pianul userist pe scările viitoarei alianțe de guvernare. Numai că ”Vulpea”, care încă își pune amprenta asupra unei bune părți din serviciul secret al Ministerului Afacerilor Interne și nu doar a dovedit că și-a păstrat ”șiretenia” de altădată și în civilie. Astfel că, în timp ce le-a dat asigurări ferme liberalilor transilvăneni că de acum înainte trag la aceeași căruță, mai ales că și noul lui stăpân, miliardarul Ion Țiriac a plusat tot pe cartea Ilie Bolojan premier, ”Vulpea” și-a văzut de implementarea propriilor interese.

Ion Țiriac a pierdut în fața lui Cioloș

Astfel că ”gruparea de la Sălaj” a devenit una dintre cele mai puternice din sânul actualei coaliții de guvernare. Mai mult decât atât, liderii ”Puciului de la Cluj” ar fi ajuns la rândul lor la concluzia că ”trădarea” lui Ludovic Orban de la negocierile ”face to face” purtate cu liderii USR – PLUS s-ar datora tot chestorului Virgil Ardelean. Cel care i-ar fi arătat fostului premier tradiționala ”pisică” informativă, Orban mulțumindu-se să zică ”bogdaproste” și pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților. Una obținută mai mult pe persoană fizică decât pe algoritmul politic al Partidului Național Liberal. Și uite cum, cam toți oamenii promovați de liderii ”Puciului de la Cluj” au rămas cu buzele umflate, posturile vizate de aceștia ajungând în portofoliul USR – PLUS. Iar după ce toate încercările de atenționare a lui Virgil Ardelean că deja a depășit orice limită a negocierilor din umbra actualei coaliții de guvernământ au eșuat una după alta, Vasile Blaga a răbufnit în stilu-i caracteristic, chiar zilele trecute. Mai ales după ce Dan Barna personal a forțat revenirea ca și secretar de stat a celui mai tânăr chestor pensionar din istoria României, Irina Alexe. Pupila ”Buldogului”de atâta amar de vreme, dar recuperată acum de ”Vulpea” Virgil Ardelean. Mai ales că acesta din urmă a zis apoi imediat ”pas” când a fost vorba de numirea lui ”Lucică” la butoanele operative ale Ministerului de Interne. Ceea ce l-ar fi scos pur și simplu din minți pe ”Buldog”, Blaga fiind acum decis să se răzbune pe ”concurența neloială” a fostului șef al ”Doi ș un sfert”…

Clujul, sub Sălaj!

”Sălajul, noul Teleorman din sistem” titram pe 3 noiembrie anul trecut. Atunci când avertizam că ”Sălajul a devenit cea mai spectaculoasă rampă de lansare pentru funcții de conducere în fruntea unor importante structuri din cadrul sistemului de siguranță națională”.

Barna face orice ca să rămână prezidențiabil

Structuri care sunt forțate să înghită tot felul de șefi și șefuleți, doar pe baza recomandării exprese că ”vin de la Sălaj”. Iar la acel moment cel puțin, încrengătura transpartinică era una atât de întinsă, încât nici măcar inițiații sistemului nu mai aveau habar cu exactitate care sunt pilele lui Lucian Bode, care ale lui Dacian Cioloș sau ale lui Virgil Ardelean. Iar între timp ”sălenijarea” intensivă a României a devenit una cu atât mai pregnantă, cu cât ”Vulpea” Virgil Ardelean a reușit nu doar să încurce planurile ”partenerilor” liberali, dar și să dea câteva lovituri remarcabile.

Vine noaptea cuțitelor lungi…

Ceea ce a dus implicit la un război total între Dacian Cioloș și Ion Țiriac. Pentru că ”frăția transpartinică” de la Cluj Napoca și-a păstrat întotdeauna turate la maxim motoarele influenței! Chiar și atunci când a intervenit ruptura pe viață și pe moarte dintre Vasile Dîncu și Ioan Rus, chiar dacă aceștia ajunseseră să se amenințe reciproc cu pușcăria.

Orban a demisionat fără să zică pâs

Numai că, așa după cum dezvăluiam încă din data de 12 noiembrie 2020, ”de această dată zici că și-a băgat Vulpea coada în toată această poveste de succes, de a fost risipită până și ultima brumă a armistițiului intermediat se pare de mai mulți influenți oameni de afaceri ardeleni”. Iar dacă până la alegeri, aceiași liberali ardeleni au trebuit să suporte cu stoicism ”botnița prezidențială”, imediat după aceea păreau că lucrurile vor reintra în normal, odată cu demisia ”dușmanului comun” Ludovic Orban din fruntea Guvernului. Numai că ”Vulpea” nu și-a mai onorat și a doua parte de promisiune, cea a instalării lui Ilie Bolojan drept noul premier al României. Mai mult decât atât, din acel moment Virgil Ardelean a tras numai și numai pentru el, useriștii lui Barna și Cioloș reușind astfel consiliați din umbră să îi umilească pe liberali în toate negocierile purtate. Fie ele la vedere sau nu.

Totul pentru Lucică!

Iar frustrarea liderilor liberalilor ardeleni este cu atât mai mare cu cât, după ce Klaus Iohannis a acceptat, fie și tacit, înăbușirea ”Puciului de la Cluj”, pur și simplu cei de la USR, mai ales de la PLUS au ajuns să le râdă pur și simplu în nas. La fel ca și Virgil Ardelean de altfel, ”Vulpea” fiind la originea mai multor ”lovituri sub centură” administrate ”Budogului” Vasile Blaga. Cu toate că acesta din urmă apucase să își declare reinstaurarea hegemoniei asupra Ministerului Afacerilor Interne.

Irina Alexe bomboana pe coliva planului lui Blaga

Acolo unde a ajuns Bode… A ajuns și Ferencz… Dar uite că întârzie să ajungă și ”Lucică”, omul pentru care Vasile Blaga a girat personal! Iar numirea Irinei Alexe drept secretar de stat în cadrul MAI din partea USR – PLUS, ci nu a lui Blaga, nu a făcut decât să învârtă și mai mult cuțitul în rana ”Buldogului”. Cel care, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră a ordonat declanșarea unei operațiuni totale pentru a își putea instala omul de încredere la butoanele operative ale Internelor. Iar dacă în aceste zile ”Blaga” nu deschide șampania, atunci chiar că va urma o ”noapte a cuțitelor lungi” într-un sistem în care nu este loc și pentru ”Buldog” și pentru ”Vulpe”! Mai ales pe partea de Interne…

author avatar
Catalin Tache
6.408 afisari

12 COMENTARII

  1. Cred ca li sa da prea multa atenție celor doi. Nu le mai face atâta reclama ca nu merita.. Vulpea a naparlit de mult iar buldogul asta de-l tot urci în slavi la fel… Lor le convine, nu crezi?

  2. @ Sunteți de părere totuși și că este o faptă bună că ardelenii s-au apucat să restituie datoriile istorice ale lui Mihai Viteazul ,către bancherii europeni, neluând banii pe care Uniunea Europeană îi oferă țărilor membre, ?

  3. PNL-ul va disparea inghitit de „salvatori”. Nici ca se putea mai bine. Ciuma galbena , din concesii in concesii. Si PSD a cooptat UDMR la guvernare; dar mai mult de un minister fara prea mare importanta , sau niste secretari de stat nu au obtinut. Acum? Au prefecti, ministri, tot ce vor. Cum ramane cu celebra zicere a lui klaun: PeeeSeeeDeee vrea sa dea Ardealul ungurilor?

    • PSD a vândut Mureșul bogătașilor! Icterul asta galben a vândut ceva ce nu au mai pupat ungurii din 1940, când Horty a ajuns la Cluj-Napoca și a cuvântat împotriva României, au vândut Clujul. Au murit sute de mii de militari pentru jegurile astea din politică ca sa vândă ei după 100 de ani tot ce s-a câștigat cu sângele românilor! Bleah!!!!

  4. Adevărat, marii perdanți ai actualei coaliții, încropită pe genunchi, sunt liberalii, care au marea „șansă” de a intra în istorie, ca și PNȚ-CD. Dacă, în scurt timp, nu va apare un lider puternic, naționalist, patriot, carismatic, cu o cultură politică solidă, bun negociator, fără dorința de răzbunare etc., PNL va fi șters la viitoarele alegeri și, așa, ne vom trezi cu niște partide de scursură, fără doctrină, antinaționale, antiortodoxe/anticreștine, care nu vor lupta pentru interesul național, al poporului român, pentru păstrarea ființei noastre naționale.

  5. Daca pnl,nu va lua masuri urgente de stapanire a usr-ului,in scurta vreme,pnl va deveni noul pntcd,Orban a vandut in totalmente partidul pe nimic,vedeti cu ochii vostri suprematia usr-ului care inghite partidul pnl,asta se vede si din ocuparea portofolilor in guvern,parca ar fi partid de rezerva.Cel mai profitor pana acum este udmr,care tace si face,niciodata in istoria de pana acum a udmr-ului,nu a detinut in guvern asemenea ministere de rang inportant in conducerea romaniei,mai avea putin sii lasa pnl-ulu,numai ministere simbolice,ATENTIE!!!!.

  6. Ce face acum presedintele,dece nu zice acum ca pnl-ul a vandut udmr-ului transilvania,ca mai devrema sustinea cu tarie ca peeseedee-ul,vinde ardealul ungurilor,oare cine spune adevarul si cand,sau e o demagogie autentica a celor perdanti,in fata neputintei.

  7. Nu exista falanga naționalistă in Pnl caci eram uniti de mult cu Basarabia. E doar o falanga antinationalist statala de tip securisto vamal mafiot.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger