AcasăDezvaluiriAncheteVânzătorul lui Geoană, pus șeful gărzii lui Iohannis!

Vânzătorul lui Geoană, pus șeful gărzii lui Iohannis!

Dacă vreun inițiat al sistemului mai avea dubii cu privire la documentarea informativă a președintelui Klaus Iohannis de către generalul Lucian Pahonțu, mutările de zilele trecute de la conducerea Secțiunii 1 a Serviciului de Protecție și Pază le-au spulberat cu siguranță. Pentru că în locul ”Rostogol”-ului Narcis Joița, comandant al structurii care răspunde integral de securitatea și protecția șefului statului a ajuns fostul locțiitor al acestuia, Bogdan Răuță! Adică nimeni altul decât fostul aghiotant al lui Klaus Iohannis din campania electorală din anul 2014!

Pahonțu mută strategic în jurul lui Iohannis

Numai că marea surpriză care demonstrează pe deplin de ce generalul Pahonțu rămâne pe funcție încă din 2005 este avansarea colonelului Marius Popa drept locțiitor al comandantului U.M. 0313! Adică noul număr 2 din Secțiunea 1 și cel care, automat, prin chiar fișa postului, răspunde operativ de garda personală a Președintelui României! Numai că ”secretul” pe care Pahonțu și colonelul Dumitru Voroneanu l-ar fi vrut îngropat pe vecie este că actualul șef al gărzii lui Iohannis este nimeni altul decât fostul aghiotant al lui Mircea Geoană! Chiar de atunci când ”președintele de o noapte” a fost ”vândut” lui Traian Băsescu tocmai înaintea ultimei confruntări electorale cu privire la vizita nocturnă la conacul lui Sorin Ovidiu Vântu!

Rotirea cadrelor a ajuns la U.M. 0313…

Iată că și după 15 ani de zile la comanda SPP, generalul Lucian Pahonțu a rămas fidel strategiei sale de rotire a cadrelor la conducerea diverselor Secțiuni aflate în subordine. Dar numai între cei care și-au dovedit loialitatea ”raportărilor paralele” către ”comandantul suprem” pe persoană fizică. Ceea ce și explică ”exploziile” carierelor unor aghiotanți plantați de-a lungul vremurilor chiar lângă cei mai înalți demnitari ai statului român. Astfel că noua ”rotire” a început la Secțiunea a 3-a, cea destinată protecției Guvernului României.

Geoană știe cel mai bine cum i a asigurat spatele colonelul Marius Popa

Acolo unde, ce-i drept, nimeni nu îl regretă pe generalul Grigoroaia, cel care a primit drept premiu de consolare conducerea unei noi Secțiuni de Pază, una înființată special pentru el. Și unde generalului Grigoroaia i s-a permis să își aducă și cadrele ”de casă” după el, pentru a-i face munca, în timp ce acesta este ocupat mai mult cu afacerile, după cum au ajuns să se vaite până și proprii lui oameni. După care Pahonțu a trecut la Secțiunea 1, cea prezidențială.

Și cu toate că în plină pandemie generalul ”Rostogol” Narcis Joița și-a îndeplinit cu obișnuitul exces de zel misiunea ”de grad zero” privind asigurarea frezei, dar și a ”bronzului” lui Klaus Iohannis, acesta tot a fost schimbat. Comanda celei mai importante Secțiuni din cadrul SPP-ului fiind preluată de către doi foști aghiotanți ai președintelui, Bogdan Răuță și Marius Popa! Cel din urmă binecunoscut structurilor contrainformative ale altor servicii și drept omul care a schimbat soarta României, prin ”vânzarea lui Geoană”! Actualul colonel Popa fiind ”suspectul de serviciu”, în întreg sistemul, după noaptea în care l-a însoțit pe Mircea Geoană la SOV!

Vizită care s-a dovedit fatală pentru marele favorit al sondajelor de opinie, după ce Traian Băsescu a fost înștiințat, prin intermediul generalului Pahonțu, de ”escapada” lui Geoană. Cel care, ”turnat” de propriul aghiotant, chiar că nu a mai avut apoi în nicio șansă în ultima dezbatere televizată. Iar acum același Pahonțu a reușit să îl numească pe Marius Popa șeful gărzii lui Iohannis, adică omul care știe absolut orice mișcă și face președintele! Rămânând însă de convins chiar pe propria-i piele și Iohannis dacă acesta a renunțat sau nu la vechile metehne informative. Asta dacă tot nu i-au prezentat șefului statului și CV-ul ”nelegendat” al celui numit să-i asigure protecția personală…

author avatar
Catalin Tache
7.716 afisari

11 COMENTARII

  1. Ghiul,vezi ca Neamțul e răzbunător….dacă nu i ai spus înainte pe cine i pui la S1 și la cine a fost marius e cam groasa…dacă a aflat doar acum de la nea Tache …dacă nu,și a știut și a făcut o cu mâna lui atunci

  2. Ambii ratații astia sunt veniți de la jandarmi …au avansat doar pt ca au turnat toți demnitarii ..ca toți in SPP din păcate ….

    • Asa e d le, îmi aduc aminte de valvota creeata atunci in jurul acestui subiect.
      Erau disperati sa castige iar Petrov, au recurs la ce au stiut ei mai bine sa facă.Nimicuri de oameni aceste sifoane de doi bani

  3. Corect !dar,Tache vezi ca atunci,in 2009,de protecția la S2 răspundea felix Dicu …de la SSI!!!iar șef sector protecție Era Eugen Densorean!!!actualul comandant la S2!!!ei l au paradit pe geosna,oamenii lui ghiul puși sa l protejeze !sa știe și președintele ce i se baga pe gât!ce i voronene,nu i așa????

  4. Ei acum isi impart functiile intre ei cum vor, au sacii în carută, vin la munca f relaxati, le e gandul la afaceri.Daca se afla atunci in 2009 de Petrov, erați pacate amarate si plecati cum ati venit, rupti in cur marea majoritate dintre cei adusi de balbaitul zis ghiul.

  5. Bai marius popa, nu te mai umfla atâta ca te pune Rateș Bogdan seful SPP când ia locul la Neamț…te dai mare prieten intim cu Rareș și uite ca deja ești vedeta de nici nu o mai vrea ăla sa audă de tine.ia suna l acum pe Rareș și vezi dava îți mai Răspunde…

  6. Tot vb de șefii si sefhti dar de cei care lucreaza 350 de ore pe luna fara sa primească nimic….

  7. Chiar credeti ca nu stie KWI cine i marius popa ?
    Stie f bn, cum a stiut si de rostogol ca i praf ! Dar nu i pasa !
    De raspopitu rauta nu vorbim, ca i si mai praf ! Cica nu facea nici o tractiune la probele fizice , desi e cat usa !
    Atat ca astia s oamenii din juru lui !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger