AcasăDezvaluiriAncheteUSR joacă murdar: Barna vrea ”pușculița” Guvernului pentru el!

USR joacă murdar: Barna vrea ”pușculița” Guvernului pentru el!

Cu fiecare zi care îi apropie de alegerile decisive de la 6 decembrie, liderii liberali s-ar lipsi bucuroși de sprijinul prezidențial. Mai ales că acesta constă doar în ieșiri publice tot mai halucinante, până și multora din tabăra prezidențială fiindu-le clar că Iohannis are probleme vădite de a se desprinde din ”ghearele” obsesiei cu ”ciuma roșie”. Una care a funcționat până acum, dar care nu mai aduce niciun punct la zestrea electorală a Partidului Național Liberal, cel care nu prea mai are ce să smulgă de la segmentul dur pesedist. În timp ce USR – PLUS nu pierde nicio ocazie de a înfige noi ”cuțite” în spatele ”partenerilor” liberali. Cel mai relevant exemplu fiind incendiul tragic de la Piatra Neamț, oamenii lui Barna și Cioloș fiind singurii care au avut de câștigat în sondaje de pe urma acestuia. Mai ales că nu au avut nicio ”greață” de a se sui din nou pe cadavrele nefericiților arși în salonul ATI, la fel ca și după COLECTIV, de altfel…

Năsui în locul lui Câțu

Astfel că în afară de ”ghioceii” de la conducerea partidului, deloc puțini, ce-i drept, alți lideri liberali au transmis totuși mesaje mai mult sau mai puțin fățișe către Palatul Cotroceni pentru a cere permisiunea de a declanșa la rândul lor ”foc de voie” împotriva useriștilor. Cu avertismentul că altfel ”gluma” se îngroașă și deja ”tupeul obraznic” al ”partidului rezerviștilor” din servicii le suflă în ceafă. Mai mult decât atât, vectorii de imagine ai Partidului Național Liberal au avut o primă poziție tranșantă, dându-le cu tifla solicitărilor liderilor useriști. Cei care puseseră drept ”condiție ne-negociabilă” pentru a sprijini rămânerea la putere a ”guvernului meu” să li se acorde trei portofolii în viitoarea formulă guvernamentală. Și nu oricare, fiind vorba de un adevărat ”Șantaj la PNL : USR cere Internele, Justiția și Finanțele”, după cum titram ”lovitura” din 10 noiembrie. Numai că ”staborul” convocat la ceas de seară de președintele Iohannis i-a șocat și mai tare pe liderii liberali! Pentru că ”șeful mare” nu doar că nu a aprobat planul de ”contraatac” la campania deșănțată dusă de USR – PLUS împotriva PNL, dar le-a și cerut liberalilor să ”înghită” fără să comenteze ”broscoiul” Barna.

Iohannis se joacă riscant cu nervii liberalilor

Cel care, cu doar câteva zeci de ore înainte ”scurtcircuitase” din nou conducerea penelistă, cerând ”pentru el și doar pentru el”, odată cu funcția de ”unic” vicepremier, Ministerul Dezvoltării! Adică nici mai mult nici mai puțin decât ”pușculița” oricărei guvernări!

Sănătate, dar nu pentru Vlad Voiculescu!

Partea plină a paharului pentru liberali în ceea ce privește negocierile subterane purtate cu aripa useristă a ”dreptei unite” este că Dan Barna nu s-a mai cramponat pe ”reduta” Internelor. Mai ales că portofoliul Ministerului Afacerilor Interne fusese solicitat pentru Dragoș Tudorache, ”băiatul de serviciu” al lui Dacian Cioloș. De asemenea, Barna nu a mai bătut cu pumnul în masă nici pentru Justiție, dovedind că acest minister a fost doar o ”țintă falsă”, pentru a putea negocia mai bine ceea ce îl interesa cu adevărat…

Cioloș presează de la Bruxelles pentru un premier tehnocrat

În schimb, USR-ul a cerut și a primit Sănătatea. O pierdere grea pentru PNL, ținând cont că în sistemul sanitar se vor pompa în anii următori sume exorbitante. Mai ales că după ”România educată”, lui Iohannis i s-a pus acum de ”România sănătoasă”. Iar frustrarea liberală a fost accentuată de ”aroganța” Uniunii Salvați România, cea care a cerut Ministerul Sănătății, dar nu pentru Vlad Voiculescu! Iar cum acesta încearcă să pună mâna pe cele 19 spitale din Capitală, probabil ”Big Pharma” urmează să facă o altă nominalizare în fruntea programelor de miliarde de euro destinate Sănătății, dar tot din PLUS-ul lui Dacian Cioloș.

PNL, lăsat până și fără mărunțiș!

Totuși, cel mai rău doare tot ”oferta de nerefuzat” a lui Dan Barna, mai ales în actualul context prezidențial, de a intra la guvernare doar dacă va fi singurul vicepremier al Guvernului, din postura de ministru al Dezvoltării.

Aroganță Vlad Voiculescu a refuzat Sănătatea

Desigur, din punct de vedere al imaginii politice, instalarea lui Dan Barna drept ”unic vicepremier” ar aduce grave prejudicii Partidului Național Liberal ca și pion principal al ”guvernului meu”. Însă ceea ce doare cu adevărat este cedarea Ministerului Dezvoltării președintelui USR. Mai ales că zecile de miliarde de euro care vor veni până la urmă la anul din partea Comisiei Europene pentru ”reconstrucția de după pandemie” vor fi destinate proiectelor gestionate de chiar Ministerul Dezvoltării! Iată însă că nici măcar cu Sănătatea și Dezvoltarea date ”partenerilor” impuși de Klaus Iohannis, PNL-ul tot nu scapă de ”jocul murdar” al useriștilor. Dan Barna arătând adevărat față a ”partidului anti-sistem” și vrând parcă să îi lase pe liberali până și ”mărunțișul” guvernamental.

Năsui la Finanțe!

Pentru că șantajul USR la PNL este deja unul pe față, astfel că formațiunea lui Dan Barna este sigură că va da lovitura decisivă ”supușilor lui Iohannis” prin înlocuirea lui Florin Cîțu cu Claudiu Năsui! Acesta fiind conectat la puternice grupări de afaceri, mai ales pe propria familie, după cum dezvăluiam recent. Iar cu Dezvoltarea, Sănătatea și Finanțele preluate de useriști, liberalii nu mai au altceva de făcut decât să spere în miracolul depășirii pragului electoral de către PMP… Dar mai ales într-o răbufnire de orgoliu a președintelui Iohannis, dacă acesta va avea curiozitatea să afle dedesubturile campaniei pe care Dacian Cioloș a declanșat-o la Bruxelles pentru a prelua conducerea Guvernului ”doar pentru un an”. Întreaga strategie a co-președintelui USR – PLUS axându-se pe inocularea ideii printre liderii Partidului Popular European că Iohannis este incapabil să gestioneze politic situația din pandemie și atunci este din nou nevoie de un ”premier tehnocrat”, la fel ca după COLECTIV. ”Doar” un an, ca să repună lucrurile în ordine…

author avatar
Catalin Tache
2.848 afisari

6 COMENTARII

  1. astia parca scriu romanul despre cosa nostra nu de un stat democratic meritocratic cica !!!!!!!!!! ce sa mai conduca asta ca e faliment total!!!!!!!

  2. Clocotile a taiat deja bugetul…scolilor…din sectorul 1
    De la intretinere…apa…internet…Face bip pe scoala romaneasca…

  3. Eu vreau un guWerner Lucovid 3 format din PNL+PMP=UDMR. Atunci o sa vada PNL si Werer cum e sa guvernezi sub presiunea strazi si hartuitra 2 ani si 9 luni a guvernelpr PSD. USR o sa scoata lumea in strada si Piata Victoriei va fi plina si sa nu va mirati daca vor purta papusi cu Lucovid si Werner imbracati in zeghe. Eu abia astept. Este forma iideala ca sa i se plateasca lui Werer si PNL comportamentul aberant din anii guvernarii PSD…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger