Cauta

USA pompează miliardele lui Ciucă în Polonia!

Parteneriatul strategic pe care se bazează aproape în exclusivitate întreaga strategie de securitate națională a României este unul cât se poate de simplu. Guvernul României, prin intermediul obedientului ministru al Apărării, Nicolae Ionel Ciucă, plătind deja 12 miliarde de dolari contractorilor Pentagonului, fiind în pregătire achiziții cu încredințare directă de alte 10 miliarde de dolari.

Noi plătim extinderea bazei de la Kogălniceanu americanii bagă 360 milioane dolari la Powidz

În tot acest timp, restul liderilor politici de la Bucerești se căciulesc în fața Casei Albe pentru a trimite cît mai multe trupe de peste Ocean. Iar Guvernul României, încă de pe vremea ”nevinovatei” Viorica Dăncilă și-a luat angajamentul să plătim noi pentru extinderea bazei militare de la Mihail Kogălniceanu, cu toate că aceasta ținea strict de angajamentul american.

Powidz nu e Kogălniceanu!

Oricum, la recenta întrevedere cu omologul său polonez, Klaus Iohannis nu a ratat ocazia de a își ”umfla mușchii” de lider regional. Încercând chiar să îl impresioneze pe președintele Poloniei cu parteneriatul strategic româno – american. Și, bineînțeles, dând noi asigurări că România va plăti ”prețul corect” pentru ”consolidarea flancului estic al NATO”. Cel mai bun exemplu fiind cel al plăților de peste 100 de milioane de euro asumate de statul român pentru extinderea bazei militare americane de la Kogălniceanu. Aceasta fiind de altfel și obsesia ultimului mandat al lui Iohannis : cât mai multe baze militare americane construite în România. Pe banii noștri. Ceea ce probabil l-a lăsat ”mască” pe președintele Poloniei.

Ciucă a mai primit o diplomă

Pentru că în timp ce șeful statului român se milogea la București pentru noi trupe americane ”sub umbrela” NATO, Varșovia anunța iminenta finalizare a construcției unei noi baze militare. Și ce bază! Este vorba despre noua bază APS – 2 a Brigăzii 405, situată în apropierea localității Powidz și care va face parte integrantă din principala linie de efort a Brigăzii 405 Suport a US Army din cadrul programului Army Prepositioned Stock -2.James O Riley, coordonatorul proiectului Corpului de Ingineri al US Army declarând că s-a ajuns la o fază a doua de construcție în proporție de 98 la sută. Termenul final al construcției fiind anul 2022, pentru ca în anul 2023 să poată fi găzduiți primii militari. Într-o bază care are 650.000 de metri pătrați, spațiu de depozitare subterană cu umiditate controlată, depozit subteran de muniții în suprafață de 58.000 metri pătrați, unde vor staționa în permanență 85 de tancuri, 190 de vehicule blindate, 35 de sisteme de artilerie și patru poduri mobile. Și unde, ține-te bine Ciucă, SUA investesc, prin intermediul NATO, suma de 360 milioane dolari!!! Păi parteneri strategici suntem și noi, și polonezii! Și atunci unde o fi diferența…? Poate la liderii politici din cele două state…?

Ultimele stiri

  • Tragedie la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu. Internată cu forţa, o femeie de 30 de ani s-a spânzurat în baie!
  • S-a legalizat invazia. Statele europene, obligate să primească și să finanțeze migranții
  • Avertizare ANM. Vremea se schimbă radical: vin ploile! Care vor fi cele mai afectate zone din ţară
  • Ce este taxa pe kilometraj pe care, mai nou, şoferii trebuie s-o plătească. De unde începe totul
  • Lux și bogăție. Monaco “invadează” Mediterana
  • Derapaj total. UE interzice României și transportul de animale
  • Un mare stat din Europa reintroduce serviciul militar obligatoriu. Cine nu se prezintă, arestat!
  • Germania, democrația-Polizei
  • Cine sunt noile staruri ale tehnologiei
  • Active rusești pentru Ucraina. Occidentul a căzut în beția triumfalismului
  • Exit mobile version