AcasăDezvaluiriAncheteUSA pompează miliardele lui Ciucă în Polonia!

USA pompează miliardele lui Ciucă în Polonia!

Parteneriatul strategic pe care se bazează aproape în exclusivitate întreaga strategie de securitate națională a României este unul cât se poate de simplu. Guvernul României, prin intermediul obedientului ministru al Apărării, Nicolae Ionel Ciucă, plătind deja 12 miliarde de dolari contractorilor Pentagonului, fiind în pregătire achiziții cu încredințare directă de alte 10 miliarde de dolari.

Noi plătim extinderea bazei de la Kogălniceanu americanii bagă 360 milioane dolari la Powidz

În tot acest timp, restul liderilor politici de la Bucerești se căciulesc în fața Casei Albe pentru a trimite cît mai multe trupe de peste Ocean. Iar Guvernul României, încă de pe vremea ”nevinovatei” Viorica Dăncilă și-a luat angajamentul să plătim noi pentru extinderea bazei militare de la Mihail Kogălniceanu, cu toate că aceasta ținea strict de angajamentul american.

Powidz nu e Kogălniceanu!

Oricum, la recenta întrevedere cu omologul său polonez, Klaus Iohannis nu a ratat ocazia de a își ”umfla mușchii” de lider regional. Încercând chiar să îl impresioneze pe președintele Poloniei cu parteneriatul strategic româno – american. Și, bineînțeles, dând noi asigurări că România va plăti ”prețul corect” pentru ”consolidarea flancului estic al NATO”. Cel mai bun exemplu fiind cel al plăților de peste 100 de milioane de euro asumate de statul român pentru extinderea bazei militare americane de la Kogălniceanu. Aceasta fiind de altfel și obsesia ultimului mandat al lui Iohannis : cât mai multe baze militare americane construite în România. Pe banii noștri. Ceea ce probabil l-a lăsat ”mască” pe președintele Poloniei.

Ciucă a mai primit o diplomă

Pentru că în timp ce șeful statului român se milogea la București pentru noi trupe americane ”sub umbrela” NATO, Varșovia anunța iminenta finalizare a construcției unei noi baze militare. Și ce bază! Este vorba despre noua bază APS – 2 a Brigăzii 405, situată în apropierea localității Powidz și care va face parte integrantă din principala linie de efort a Brigăzii 405 Suport a US Army din cadrul programului Army Prepositioned Stock -2.James O Riley, coordonatorul proiectului Corpului de Ingineri al US Army declarând că s-a ajuns la o fază a doua de construcție în proporție de 98 la sută. Termenul final al construcției fiind anul 2022, pentru ca în anul 2023 să poată fi găzduiți primii militari. Într-o bază care are 650.000 de metri pătrați, spațiu de depozitare subterană cu umiditate controlată, depozit subteran de muniții în suprafață de 58.000 metri pătrați, unde vor staționa în permanență 85 de tancuri, 190 de vehicule blindate, 35 de sisteme de artilerie și patru poduri mobile. Și unde, ține-te bine Ciucă, SUA investesc, prin intermediul NATO, suma de 360 milioane dolari!!! Păi parteneri strategici suntem și noi, și polonezii! Și atunci unde o fi diferența…? Poate la liderii politici din cele două state…?

author avatar
Catalin Tache
8.943 afisari

36 COMENTARII

  1. Bine, Sua incearca sa astupe gaurile din asfaltul armatelor noastre. Daca polonii au 50 de F16 noi avem doar 12.Daca noi avem Patriot ei au 5 submarine. Daca noi avem scut ei au 1000 de Leopard. Poate luam si noi vo 50 de Abrams, macar. Deci ce dai pe mere iei pe pere…
    Au o armata usor mai inzestrata dar si istoria razboiului 2 a fost mai cruda cu ei.

    • Prin aranjamente , Polonia a fost scutita de plata a 80 % din datoria externa , noi am fost mai ” smecheri ” si am platit-o integral . In Polonia a fost aplicata Legea Lustratiei si au fost demarate reforme economice radicale , noi am baltit in neocomunism cu o clasa politica conservatoare si refractara la schimbari , cei din esalonul 2 PCR au trecut la butoane si n-au avut nici un interes sa schimbe ceva . De ce mai facem comparatie cu Polonia cand nu ne vedem barna din ochi ?

      • În 1986 dn . Nicolae Popovici era Procuror General și știa cu cine putea fi skimbat Ceaușescu ! ! Gen . Gică Popa n-a știut și și-a tras un glonț in cap !

  2. La pregătirea profesională a ofițerăilor, mai ales a celor care se dau ingineri, pardon, injineri!!!!

  3. Când dai banii pe toate vechiturile din lume pentru „inzestrarea” Armatei, cum vrei sa te ia yankeii în serios? Securiștii polonezi au fost rasi pe când ai noștrii au fost folosiți ca scule pentru jefuirea tarii, dar tot trădători au rămas în ochii yankeilor, ca doar nu sunt prosti. Conținutul articolului este dovada clara pe cine contează americanii și cine sunt luați de „fazani”. Nenorocirea este ca nici nucleul dur al EU nu ne considera altfel. Problema e de unde vor mai venii banii pentru huzurul sistemului securistoid sau se vor strădui sa prindă….. elicopterul, ca altfel e vai de curu lor.

    • Americanii, care formau, formează o societate concurențială, studiindu-le istoria, au un respect pentru valoarea individuală, mai ales profesională. Securiștii polonezi, care, printre altele, d.p.d.v. profesional, au fost cu multe clase peste securiștii noștri cei de toate zilele, au fost rași într-adevăr, dar de societatea poloneză. Cred că nici unul dintre nu va știi vreo-dată câți au fost preluați de americani pentru că erau de interes. În momentul în care România, folosid un sistem pcr de evaluare-promovare, trimite ca reprezentanții în USA niște giulumele idioate care nici măcar nu știu pe ce lume sunt, mai ales din punct de vedere profesional, nu se putea aștepta la altceva. În Polonia se asamblează elicoptere Black Hawk, în România NU. De ce? Pentru că este rentabil!!! În Polonia, ca și în Cehia sau chiar Ungaria, americanii sau alți investitori din Vest au găsit infrastructura tehnologică și personalul calificat care, cu o pregătire adițională necesară, a putut să lucreze la astfel de chestiuni. Electronica militară poloneză este considerată suficient de dezvoltată de americani pentru celebrul offset la rachetele Patriot și elicopterel Black Hawk. Din România a mers, printre alții, generalul Sima care a plătit cu cardul DGIA din care este finanțată rețeaua externă toate idioțenile căcatului cu ochi pîsîdî Fifor de se căcau pe ei de râs americanii de la Secret Service…. Celebra industrie de armament rrromână este ca Sima și ca Fifor….

      • „Celebra industrie de armament RRROMANA ” ? Kostea , sugaciule , tot tu esti si Johnny The Kidd , ne aburesti cu manta-n vifor ? Ba , mmmankurtule , tu esti sanatos la cap ? Lasa , ba diliule , deghizarile , lumea stie ca esti Sugimory de sub pasarela garii , nu primesti decat flegme !

        • Ce a produs, ce a fost în stare să producă „Celebra industrie de armament RRROMANA”? Salvamar, dă exemple concrete de exporturi de sisteme de armament de tipul tancuri, artilerie, artilerie reactivă, avioane și mai ales electronice (radare, senzori)!!! Dacă nu poți, te du să joci de a Sugimory pe sub pasarele gării!!!

          • Sugimory The Kid , tu nu esti ROMAN , ce roman isi scrie nationalitatea cu trei de ” R ” ? Cine crezi ca e invidios si vrea sa-ti ia locul sub pasarela garii Tiraspol ? De ce sa fie obligati ROMANII sa dea exemple concrete de exporturi de armament unui travestit ce behaie inghesuit in maracinii din spatele garii Tiraspol ?

        • Băi Obs.,
          Folosesc pseudonimul Johnny The Kidd așa cun și tu folosești un pseudonim. „RRROMANA” poate să fie o greșeală de dactilografiere. Poate să fie o batjocură, în stil Caragiale, pentru geniile kaki, multe sub acoperire, selectate sistem PCR (Pile Combinații Relații) care conduc de pe vremea pecereului lui Ceaușescu și această industrie. Nu îmi declar naționalitatea cu 3 R!!Tu reprezinți toți românii ca să întrebi în numele lor dacă sunt obligați să dea exemple concrete de exporturi de armament? Cine te-a mandatat?? Ești mandatat să-i obligi pe contribuabilii români să își banii pe idioțeniile făcute de geniile kaki pe care le slugărești. Adică să-i extorchezi, să-i jefuiești pe români!!! Chestia este că nu ai fost în stare să răspunzi la întrebare!!! Și atunci îți ragi rrromânismul!!!

          • ROMANII nu raspund la provocarile unor terchea-berchea de pe malul stang al Nistrului care isi rag mmmankurtismul . Punctum .

          • Kostyuska Johnny The Kid , banuiesti cate galeti cu k…t primeai in dibla si placile dentare de la romanii de pretutindeni daca n-ar fi fost cenzura ? Erai sufocat de ” felicitari ” puturoase , nu te spala nici Nistrul …

        • Vrăbiuța Livy,
          Văd că te frământă postarea mea. Ca să îți faci o idee în plus despre toată chestia, întreabă-l pe Dl. Cătălin Tache ce îi mai face distrugătoarea cu ochii verzi ca zmaragdele Mihaela Nicola (de la Institutul de Ceretări al Academiei New Strategy Center). În altă ordine de idei, ești reprezentanta „românilor de pretutindeni”? Parcă ești Geo Bogza !! Numai ăla mai iubea poporul sovietic de vreo 200.000.000 milioane de suflete!!! Realizezi ce poștă era când se iubea Geo Bogza cu tot poporul sovietic?? Cred că te gândești cu plăcere ce vei căpăta de la „românii de pretutindeni”!! Oricum, te rog frumos să bei un ceai sau o cafea caldă înainte să mai poetezi ceva pentru/despre mine!! Nu de alta, dar să ai buzele calde!!! Urăsc să fiu pupat pe gauracurului cu buze reci!!!

          • Kostyuska Johnny The Kid , ai inceput sa ai vise umede , dormeai asa fericit cu nasul in elasticul meu dintre hulube ….Acu ma pui sa beau mitilic fiert ca sa te pup in gauracurului , perversule ? Ma duc la meletia garii Tiraspol si te dau in primire ca esti poponaut si pui cretu la bataie , basca botoxul in flaute zburlite . Le arat si rapa unde ai aruncat toate geamantanele labuite din sala de asteptare dupa ce le-ai golit de continut si te parasc impegatului ca i-ai ciordit curcanii , hahalera mancurta !! Te-ai lins pe bot de fofoloanca , o ard cu ” Paul ” , ala ma iubeste cu patima si nu ma obliga sa-l pup in gauracurului , secatura rapanoasa …!

  4. Ba Gica , lasa vrajeala , e inutil sa bagi batul prin gard la caini dresati , faza cu fazanii ti se potriveste , postezi sa falfai manganul p-aci . Pierzi trenul de Rabnita , tunde-o iute si lasa balivernele , vezi de drum , cainele moare de drum lung …….

    • De cateva luni urmaresc si eu site-urile astea de „stiri” si pandesc troli securisti. Ba zap, am nimerit-o cu tine. In finale, am prins si eu un securist p’aici. Sfatul meu e sa iti cumperi cat mai multa hartie igienica ca deja te caci pe tine. Mai ai putin si pierzi trenul de la rahova, jilava si ajungi la Targoviste. Nu lua nimic cu tine. Nimeni din lumea asta nu a luat nimic cu el cand a plecat pe plaiurile verzi.. sau focul iadului? EU acolo te vad zap tradatorule, falfaie mai bajete tu manganul in cazanul cu foc.

      • Din 2014 ( nu ” de cateva luni ” ) , sunt nelipsit din publicatiile romanesti , acum mi-am facut culcus in ” Cotidianul ” si ” National ” , postez si de doua ori intr-un minut daca Raionul e in criza de timp . Ce vremuri …. ce am mai luat-o in mufa si la „Gandul” pe vremea lui Sarbu ……

  5. Sunt CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL zis Kostea Sugiuk Punctum , pandesc trolli securisti cum am invatat pe Savuskina 55 de am ramas repetent , un futevant boschetar travestit aciuat in boschetii din spatele garii Tiraspol , un agent provocator din osul lui Suvorov cu plosca si pampers neschimbat de la Craciun . Bag mangan in cazanul cu foc sa-mi fac o baie , cand ma baga la sac vreau sa fiu igienic si imbalsamat cu mitilic . Am tradat-o pe mamuku , i-am ciordit creitarii si imi duc veacul agatand navetisti de Rabnita pentru hap-sarmaua si prelucrari prin aschiere la hemoroizi . Pupici !

  6. Sunt „Punctum” , imi place sa ma dedublez si sa maresc suspansul , revin cu pseudonimele ” Realist ” , ” livia ” , ” Curios ” , ” Salvamar ” , ” Militar ” , ” Un roman „, ” Cunoscator ” , ” Pompier ” , ” Paul ” si ce mi-o mai fata dibla …..

  7. zaPULE, îți pute adevărul? Vrei sa răspunzi la câteva întrebări și sa dovedești ca n-am dreptate?
    1) unde este valuta din exporturile Ro din 1989? 2) cine a devalizat Bancorexul? banca securistilor ce nu putea fi dărâmata decât din interior. 3) cine a vândut tot sistemul bancar străinilor? și apoi a distrus calculatorul licitației cu ciocanul sa nu se descopere hoția. 4) o tara cu o industrie distrusa, cu pământul și resursele vândute străinilor pe nimic, cu o corupție înfiorătoare, ți se pare ca a fost apărată de serviciile ei secrete? sau ați furat cot la cot cu străinii sa vafaceti pofta de avere? Vi s-au lăsat și voua câteva ciolane grase care acum vi se iau de sub bot și ați început sa măriți, dar degeaba ca v-ați luat teapa. Pana acum v-a fost bine, sa vedem cum scăpați de furia mulțimii pe care ați adus-o la disperare.

  8. Kostea , acum te dai corespondent la Sputnik ? Sa vezi ce papara iti iei de la Raion ca faci propaganda de ras , dihorule !

  9. Sunt curcit cu sconcsul , politia israeliana a facut experiente pe mine cand a scos lichidul de controlare a multimii , am intrunit calitatile hibride dintre carcasa in putrefactie a unei vaci si putoarea de canal .

    • https ://stopfals.md-Elena Komolova , editorialista falsa la Sputnik.md care si-a creat profilul utilizand pozele a doua vedete din Rusia -PROFACT MOLDOVA ,13 august 2019 .

  10. Libertatea.ro , azi , vineri , 14 mai 2021, ora 06:55, articol de Cristina Radu si Vlad Chirea : ” REPORTAJ . Cealalta fata a povestii din Odjula , satul in care a fost ucis ursul Arthur . ” Aici e teroare cu ursii . Trebuia impuscat tot „.

  11. Mai psihopatilor! bucurati-va cat va mai lasa cei de la National sa va „produceti” inteligenta pe acest site. Cand o intarca balaia si la ei, va plang de mila!

  12. Da , mi-e frica , vine o directiva de blocare a tuturor postarilor din Transnistria si m-am c…t la semnal , devin muritor de foame si culegator de dude , adio copeicute din postari !

  13. Asa e , sunt mai SAEACUTA (?) la minte , m-am nascut” talent” si o s-o mierlesc ” speranta „.

  14. nu sfarsesc sa adune firmiturile de la mesle altora marii nostrii politicieni si strategi !!!!!!!!!!!de ras!!!!!!

  15. „Nu sfarsesc sa adune firimiturile de la MESLE altora marii NOSTRI politicieni si strategi ” ? Ce mari politicieni si strategi aveti in Transnistria ?

  16. http//-ew.ro-wp-content -upload -2019/05-PDF – Razboi informational – CPC EW –––––Razboi informational . Tipizarea modelului agresiunii – Iulian Chifu , Oazu Nantoi . Editura Institutului de Stiinte Politice si Relatii Internationale Ion I.C.Bratianu al Academiei Romane . Bucuresti , 2016 .

  17. Pai diferenta e ca lor le face baza de 350 de milioane iar noua scut de un miliard… Daca nu va ajung 400 de piloti americani la Kogalnoceanu ce traiesc intr-o unitate de lux nu stiu ce ar mai putea oferi Romania. Acolo ai si f. uri si elicopter Chinook si elicopter Apache o bijuterie de lupta dar si Black Hawk care nu imi place deloc după gafele cu victime americane din Vietnam, Afganistan si Somalia mi se pare teribil de degeaba si nu stiu cum Congresul nu le-au scos probab ca le folosesc doar in spatele frontului acum fiind multioperationale.

  18. Acum nu v-ar cadea nasul sa marce doar Sua si Nato bani in infra militara, iar noi sa folosim banii doar in containerele de deseuri toxice straine ce ne umple porturile romane si in diguri ce nu se vad ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger