AcasăDezvaluiriAncheteUS Army trece Dunărea! Dar în sud!

US Army trece Dunărea! Dar în sud!

”Semn rău : NATO apără Bulgaria” titram ”lovitura” din 24 ianuarie. Atunci când avertizam că singurele date concrete furnizate de oficialii NATO cu privire la ”întărirea Flancului Estic” au fost cele despre avioane militare de ultimă generație care urmează să fie trimise în Bulgaria! Pentru a asigura protecția aeriană a Bulgariei! Și asta în afara avioanelor deja prezente în Bulgaria și care asigură tradiționalele misiuni de poliție aeriană.

În România avioanele stau la sol în lipsa simulatoarelor

Pentru că, în ciuda asigurărilor capilor Armatei privind flotilele aeriene ultra-moderne de care ar dispune Forțele Aeriene Române, acestea nu reușesc încă să își asigure nici măcar propria operațiune de poliție aeriană. Doar România și Bulgaria aflându-se încă în această situație penibilă, din toate statele membre ale NATO!

Și simulatoarele, tot la ei!

Iar dacă în urmă cu câteva zile doar ne îndoiam că partenerii NATO chiar au și cea mai mică noțiune de geografie, iată că o nouă decizie militară luată peste Ocean ne convinge că nu! Pentru că deși România are frontieră comună cu Ucraina, ci nu Bulgaria, statele vest-europene trimit avioanele de luptă la Sud de Dunăre. Tot acolo unde vor ajunge și costisitoarele simulatoare de antrenament necesare viitorilor piloți de F-16! Și asta în condițiile în care Armata Română, după ce a pompat sute și sute de milioane de euro în vechile avioane F-16 nu au primit nici acum simulatorul promis lui Traian Băsescu!

Bulgarii nu au avioane dar primesc simulatoare

Pe când acesta era președintele României! Astfel că unul dintre ”secretele murdare” ale generalului Nicolae Ionel Ciucă în fruntea Ministerului Apărării Naționale a fost tocmai că simulatorul arvunit de la americani este sublim în hârtii, dar în realitate nu există! În schimb, aceeași companie producătoare americană Lockhed Martin tocmai ce a anunțat oficial că ”Bulgaria va primi simulatoare de zbor pentru avioanele de vânătoare F-16 Block 70”. Fiind vorba despre ”mai multe simulatoare de zbor pentru cea mai nouă configurație a avioanelor de vânătoare F -16. Și asta în timp ce Sofia tocmai ce a anunțat că suspendă achiziția altor opt avioane F-16. În timp ce România cumpără cu banii înainte toate ”rablele” casate de armate precum cea portugheză sau norvegiană…

 

A apărut Național – Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la toate chioșcurile de ziare, în aeroporturi și în curând în rețeaua magazinelor românești din Peninsulă.

Accesați www.nationalro.it sau https://www.facebook.com/nationalitalia și veți fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră despre comunitatea românească din Italia

author avatar
Catalin Tache