Cauta

Urmează MAREA EXTRAGERE din Guvern!

Vor avea loc ”extrageri chirurgicale” din Cabinetul Ciucă

Va fi ”șoc și groază” în sistemul sanitar și nu doar, odată cu transpunerea în practică a ”înțelegerii din tren”! Astfel că strategii impunerii pragmaticei actuale coaliții de guvernământ într-un moment în care ”radicalizarea” fățișă a USR-ului punea în pericol nu doar stabilitatea politică a României se pot felicita din nou. De această dată pentru noul ”deal” punctual dintre premierul Nicolae Ionel Ciucă și președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Ciucă și Ciolacu nu au fost degeaba la Kiev

Astfel că, profitând de cele câteva ore de intimitate din trenul cu care au făcut deplasarea la Kiev – mai ales după ce au reușit să scape în ultima clipă de tot mai guralivul Cîțu – Ciucă și Ciolacu au bătut palma pentru a declanșarea ”curățeniei guvernamentale”. Una care urmează a avea loc în două – trei săptămâni, cel mult o lună de zile, după cum susțin sursele noastre. Mai ales că acum nu doar Marcel Ciolacu deține președinția Partidului Social Democrat, dar și Nicolae Ionel Ciucă se poate impune altfel la nivelul Partidului Național Liberal, odată cu înlocuirea lui Florin Cîțu.

Pleacă Rafila Dar și Raed

Astfel că președinții principalelor două partide de guvernământ își pot face ordine în propriile ”ogrăzi” politice. Iar dacă Lucian Bode avea oricum zilele numărate la conducerea Ministerului Afacerilor Interne, alte câteva nume grele vor dispărea din Cabinetul Ciucă. De o parte și de alta… Cea mai importantă fiind chiar ”marea extragere” chirurgicală a ministrului Sănătății! Atâta doar că Alexandru Rafila nu va pleca însă ”cu mâna goală” din Guvern… Și îl va trage după el și pe secretarul de stat Raed Arafat! De-abia din acest ”moment zero” putându-se vorbi de implementarea planului de urgență pentru evitarea, fie și în ultima clipă, a imploziei sistemului sanitar românesc. Mai ales că pandemia e pe ducă și, în sfârșit, se poate sparge și ”buboiul” achizițiilor medicale din cei doi ani de stări de alertă sau de urgență…

Rafila, executat de Ciolacu!

Informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră arată că răbdarea președintelui PSD față de ”nesupunerea politică” a ministrului Sănătății a ajuns deja la limită. Mai ales că, prin pasivitatea sa deja proverbială de a lua niște decizii clare, Alexandru Rafila blochează de prea multă vreme schimbarea liniilor din sistemul sanitar și umplerea ”găurilor negre” din organigrama de conducere a diverselor instituții subordonate Ministerului Sănătății. Minister care deja a ajuns o adevărată ”ghiulea” legată de Alexandru Rafila de imaginea publică a Partidului Social Democrat.

Domn profesor favorit să îi ia locul lui Rafila

Culmea, chiar și după ce pandemia s-a terminat iar altfel partidul defilează triumfal în cam toate sondajele de opinie. Iar cum doctorul Rafila nu s-a obosit să răspundă nici măcar la ultimatumul primit de la conducerea PSD de a își intra în atribuțiunile prevăzute de fișa postului, deja a fost avizată ”lista scurtă” a posibililor nominalizați la conducerea Ministerului Sănătății. Listă care cuprinde doar două nume mari și late, ambele ale unor reputați profesori chirurgi…

Raed a mușcat momeala!

Iar dacă în ciuda colaborării cu Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila rămâne totuși un novice al acestui nivel al sistemului, cu totul altfel stau lucrurile cu ”bătrânul combinator” al sistemului, doctorul Raed Arafat.

Se anunță cozi mari la DNA

Acesta fiind nu doar un supraviețuitor al sistemului, dar și un feroce ”animal politic” care a excelat întotdeauna în jocurile subterane făcute pentru a își păstra poziția de ”mascul” alfa al sistemului medical de urgență. Dar uite că, ghinion, până și Raed Arafat a mușcat de această dată ”momeala” întinsă… Astfel că Rafila și Arafat și-au sărit unul altuia ”la jugulară” exact la țanc, oferind astfel pretextul ideal liderilor actualei coaliții de guvernare pentru a putea interveni și opri la timp scandalul care altfel riscă să dinamiteze întreg sistemul sanitar. Așadar, dacă MI6 nu își mai bagă coada ca și altădată, acum chiar se va reuși ”împușcarea a doi iepuri” dintr-o singură lovitură! Și din Guvernul Ciucă va pleca și doctorul Alexandru Rafila, dar și doctorul Raed Arafat!

Ultimele stiri

  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Polițiști înjurați și amenințați de mai mulți indivizi, în plină stradă. Imaginile publicate de Sindicatul Europol – VIDEO
  • Ciucă: „Șansa PNL este să aibă candidat la președenție”
  • SUA avertizează că nu acceptă un joc la două capete al Chinei. Ori cu occidentul, ori cu rușii!
  • VIDEO| Putin și Xi își anunță frăția și condamnă Statele Unite
  • Guvernul mai împrumută 1,3 miliarde!
  • Poza Zilei
  • Exit mobile version