AcasăDezvaluiriAncheteUltima oră: Puci la ROMARM!

Ultima oră: Puci la ROMARM!

Ultima ședință a lui Bogdan Andronic la ROMARM

Iată că  au trecut deja câteva zile bune de când noul premier Ludovic Orban a luat fireasca decizie a eliberării din funcțiile deținute în Guvernul Dăncilă a tuturor consilierilor și secretarilor de stat.  Numai că, sfidând noua guvernare liberală, prea mulți dintre ”combinatorii” fostului Cabinet  au rămas încă agățați pe funcții în diverse Consilii de Administrație sau de Supraveghere. Și tocmai la cele mai bănoase companii de stat, ceea ce dă naștere – inclusiv structurilor contrainformative și procurorilor anticorupție- la suspiciuni mai mult decât rezonabile privind crearea unor monstruoase coaliții transpartinice. Variantă de lucru alimentată mai ales de ”obrăznicia” unor numiri pe bandă rulantă, pe ultima sută de metri, în diverse funcții ”securizate” astfel pentru clientela Guvernului Dăncilă pe următorii ani.

Ultima ședință a lui Bogdan Andronic la ROMARM

Iar dintre toate aceste inițiative halucinante, cea care a atras deja cel mai mult atenția structurilor, mai ales că este vorba despre un domeniu strategic al securității naționale este cea a lui Bogdan Constantin Andronic. Cel care, deși încăpoate  nu știe nici el exact de ce, tocmai ce a fost lovit în ”moalele” funcției de un raport contrainformativ care nu doar că l-a transformat într-o veritabilă ”țintă în mișcare” pentru structurile specializate, dar a produs deja o reală îngrijorare la nivelul Guvernului și chiar a CSAT-ului. Chiar dacă acesta a fost demis pe data de 8 noiembre din funcția de secretar de stat la Ministerul Economiei. Numai că ”nebunia” s-a declanșat la doar   câteva zeci de ore de la ”ejectarea” acestuia din guvern. Pentru că, în data de 11 noiembrie, președintele Consiliului de Administrație al ROMARM SA- companie care are în derulare mai multe proiecte de dezvoltare a capacităților sale, în vederea fabricării unor produse de înaltă clasă necesare FSNA, cu parteneri străini de top în domeniul industriei de apărare – Bogdan Constantin Andronic a convocat o ultimă ședință. În cadrul căreia, la propunerea fostului Consilier de Stat pentru securitate națională de la Guvern, generalul de brigadă Adrian Marius Diamescu, membru în același Consiliu de Administrație s-a votat desemnarea lui Gheorghe Stoica – director general adjunct al ROMARM SA în funcția de Director General! Pentru un mandate de trei ani! Și ”frăția” Andronic – Diamescu a obținut și prelungirea mandatelor membrilor CA și a directorilor uzinelor aflate în subordine! Precum și o clauză de reziliere potrivit căreia în cazul rezilierii contractelor de mandate, ROMARM SA va fi obligată să plătească salarii compensatorii corespunzătoare perioadei de mandat rămasă de executat! Și uite cum ”prietenul tuturor” Andronic a crezut că i-a tras clapa premierului Ludovic Orban, fără a bănui că ”puciul” de pe 11 noiembrie de la ROMARM a intrat automat în aria de competență și a altor structuri. Cărora chiar nu le pasă de ”legendarea”  influenței de acum fostului secretar de stat, cel a cărui soție este Adriana Elena Andronic, inspector judiciar în cadrul Inspecției Judiciare – Direcția pentru Judecători. Și cea care a cercetat-o inclusiv pe fosta președintă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, în plină ofensivă declanșată de ”furia roșie” de la CSM  împotriva Justiției. În plus, deși  Andronic a ajuns secretar de stat la Economie pe mână pesedistă, familia sa a întreținut bune relații și cu un fost baron liberal penal și cu condamnarea ispășită…

”Marioneta” lui Dragnea

Marius Diamescu l-a propus pe Gheorghe Stoica…

Iar schema este foarte simplă și uzitată pe scară largă de către apropiații fostului guvern, mizând pe lipsa de timp a noilor guvernanți de a opera modificări în structurile subordonate, astfel încât vechii demnitari își pun oameni loiali în poziții cheie, pentru a-și securiza astfel afacerile demarate și care nu au fost încă finalizate. Și cum ROMARM SA este oricum o adevărată ”găină cu ouă de aur”, care aparent nu interesează pe nimeni, dar în realitate tentează pe toți inițiații din domeniu, nu putea să treacă neobservată manevra conjugată a fostului secretar de stat din Ministerul Economiei, Bogdan  Andronic și a Consilierului de Stat, Marius Diamescu, ambii oameni de bază în structura guvernamentală a Vioricăi Dăncilă. Și care, probabil mânați din spate de interese economice ”pendinte” industriei de apărare, au agreat să folosească ”marioneta lui Dragnea” în continuare pe post de director general. Deși este binecunoscut faptul  că Gheorghe Stoica s-a aflat în managementul ROMARM pe toate mandatele PSD și în sistem este apreciat drept un bun executant al ordinelor venite de la ”stăpânii săi de o viață”. Iar ”absența temporară” a fostului ”el lider maximo” Liviu Dragnea l-a dezorientat într-o oarecare măsură, rămânând să asculte  de diverși emisari din zona PSD.

Andronic, cu PSD-ul în suflet!

Oricum, interesele în domeniul industriei de apărare ale celor doi ”puciști”sunt unele de notorietate și devin evidente de la o banală privire asupra declarațiilor de avere și a CV-urilor. Astfel, Bogdan Constantin Andronic , fost secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, venit pe filiera PSD a fost susținut de ”partidul roșu” , de-a lungul anilor, în mai multe funcții cheie în instituții ale statului. Veniturile anuale ale lui Andronic , conform declarației de avere din 2019, provin din : salariul de profesor la Universitatea ”Danubius” din Galați – 8.035  lei, Departamentul pentru Privatizare și Administrarea Participării Statului – 64.091 lei, Societatea Națională a Apelor Minerale – de unde primește o indemnizație de membru al Consiliului de Administrație în valoare de 557 lei, indemnizația de administrator special la Fabrica de Arme Cugir – 68.376 lei, indemnizația de membru al Consiliului de Administrație al ROMARM SA-18.063 lei, indemnizația de membru al Consiliului de Administrație al Tohan SA- 1.129 lei.

Din decembrie 2018, Bogdan Andronic a fost numit, tot cu susținerea PSD, membru al Consiliului de Supraveghere al Damen Shipyards Mangalia -Șantierul Naval Mangalia. Pentru a deveni membru al Consiliului de Supraveghere al companiei în care statul român este acționar, Bogdan Andronic avea nevoie de o aprobare expresă a Guvernului, potrivit legislației care reglementează incompatibilitățile funcției de secretar de stat. Fostul ministru al Economiei, Dănuț Andrușcă a întocmit în luna noiembrie a anului 2018 un Memorandum adresat Guvernului și prin care cerea aprobarea mandatului pentru Bogdan Andronic, dar Memorandumul nu a fost adoptat de guvern. Potrivit Legii nr. 161 din 2003, membrii Guvernului pot fi membri în adunarea generală a acționarilor ori ca membri în consiliul de administrație al unei companii doar în urma aprobării de către Guvern. În compania Damen Shipyards Mangalia, statul român deține 51 % din acțiuni iar compania olandeză Damen – 49%. Dar compania olandeză exercită managementul, în urma unei decizii din iulie 2018, prin care Guvernul Dăncilă a cedat prin OUG companiei olandeze Damen acest management, în schimbul a 2% din acțiuni, pachet cu care statul român a ajuns la 51%. Iar Ordonanța de Urgență inițiată de ministrul Economiei de la acel moment, Daniel Andrușcă aduce o excepție de la regula guvernanței  corporatiste a companiilor de stat, special pentru șantierul din Mangalia, unde a primit o nouă sinecură politică din partea PSD-ului același Bogdan Andronic.

Diamescu, sfetnicul lui Dăncilă

Industria de armament, acaparată de ”frății”…

Despre Marius Diamescu, general în rezervă și unul dintre principalii sfetnici de taină ai Vioricăi Dăncilă, după trecerea în rezervă și demersurile nereușite de a obține pentru el însuși funcția de director general al ROMARM se știe că ar fi rămas agățat la Cabinetul primului ministru la propunerea unui apropiat din PSD, ocupând funcția de Consilier de Stat pentru probleme de securitate națională. Și creându-și astfel ”aura” de ”liant” al Guvernului Dăncilă cu membrii comunității naționale de informații. Cu toate că era de notorietate publică faptul că după pierderea luptei pentru conducerea Direcției Generale de Informații a Armatei în favoarea generalului Marian Hăpău, relațiile lui Diamescu cu comunitatea de informații s-au mai rărit, acesta fiind se pare nevoit să își roage prietenii din PSD să nu îl trimită acasă la pensie, ci să îl mai păstreze ”prin zonă”, asigurându-i în schimb că poate fi în continuare util. Și uite cum în schimbul utilității sale dovedite sau doar ”supozate”, rezervistul Diamescu s-a înșurubat totuși în Consiliul de Administrație al companiei ROMARM pe care și-a dorit într-un fel să o conducă, făcându-le astfel zile negre directorilor generali Marius Ioana și Claudiu Cucu, aceștia fiind pe rând alungați din funcția respectivă. Diamescu preferând de fiecare dată interimatul aliatului său Gheorghe Stoica. Și parcă pentru a da continuitate afacerilor demarate precum și în semn de recunoștință pentru devotamentul arătat PSD-ului și reprezentanților partidului de către ”executantul” Gheorghe Stoica, Diamescu și Andronic au convocat ultima ședință de CA al ROMARM SA, cea în cadrul căreia l-au gratulat pe omul lor cel bun la toate cu definitivarea în funcția de director general al companiei.

Ultima salvare…

Iar dacă aceasta este ”marea schimbare” anunțată de președintele Iohannis și premierul Orban, atunci chiar că industria de apărare este sortită eșecului și luptei  continue pentru supraviețuire, din 1990 și până astăzi…Totuși, decizia opririi acestor manevre evazive stă în mâinile unui profesionist, noul ministru al Economiei, Virgil Popescu urmând a își folosi cu siguranță expertiza domeniului economic pentru a nu lăsa un domeniu atât de sensibil al industriei românești pe mâna ”unor hiene ieșite la vânătoare la căderea întunericului”, vorba inițiaților sistemului care monitorizează atent acest posibil ”Dosar Andronic – Diamescu”…

author avatar
Catalin Tache
7.945 afisari

4 COMENTARII

  1. Kalasu e o arma depasita facuta pt anii 60.Azi suntem in Nato avem alte recomandari.
    Iata ce tre sa ai la o arma din anii 20 20.
    Fidelitate, rezistenta, aplicabilitate, usurinta, precizie, nonrecul, fiabilitate, rapacitate, multifunctionalitate, multicalibru, echidistanta, universala, supraspeciala, indemanatica, nonluminoasa, silentioasa, pronocturna, percutanta.

  2. Kalasu in fapt e o copie fidela a unei arme secrete germane din razboi. Deci e din anii 40…bine atunci erea Razboiu Stelilor dupe cer ✨✨✨

  3. Cînd se vorbește că cineva a intrat în vizorul structurilor (contra)informative, a se înțelege că stă în gîtul serviciilor străine care le țin în obediență pe cele „romanești”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger