Cauta

ULTIMA ORĂ : A căzut regionalizarea MAI!

Pe 14 ianuarie publicam dovada indubitabilă a planului secret de regionalizare a Jandarmeriei Române! Și anume chiar harta care cuprindea cele noi opt inspectorate teritoriale din care ar fi urmat să fie format IGJR-ul după dispariția actualelor inspectorate județene. Numai că în urma ”loviturii” nu s-a mai putut trece pe șestache direct la anunțarea regionalizării, așa cum prevedea planul inițial. Astfel că ministrul Marcel Vela s-a văzut nevoit să facă un pas înapoi, cel puțin în ceea ce privește reorganizarea acestei structuri din cadrul MAI. Continuând în schimb să solicite – și pe bună dreptate de această dată – măsuri concrete de eficientizare a activității structurilor de Jandarmerie.

Bogdan Enescu îi propune ministrului Vela desființarea grupărilor mobile

Iar parcă pentru a-i face pe plac cât mai repede cu putință ministrului, mai ales ținând cont de contextul deloc plăcut al informărilor privind viața sa amoroasă, colonelul Bogdan Enescu s-a și grăbit să redescopere ”apa caldă”, preluând astfel din mers mai vechiul plan de destructurare a grupărilor mobile din teritoriu. În schimb, inspectorul general urmând să propună, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, ”fărâmițarea” acestor grupări regionale în mici detașamente aflate sub comanda directă a inspectoratelor județene! Și uite cum, după ce astfel se recunoaște de facto că practic a căzut ”marea reorganizare” a Jandarmeriei, actuala conducere a armei sare din lac în puț. Și în loc de regionalizare propune acum ”fărâmițarea” Jandarmeriei, chiar dacă astfel s-ar desființa structurile grupărilor mobile care funcționează în teritoriu.

Detașamente județene în loc de grupări mobile!

Harta dezvăluită de ”Național” a stopat regionalizarea IGJR

Aceasta este, pe scurt, principala măsură prin care Inspectoratul General al Jandarmeriei Române încearcă să mai domolească ”foamea de eficientizare” a ministrului de Interne : renunțarea la grupările mobile! Cele care în acest moment sunt în număr de opt, formate din câte 300- 400 de luptători de elită fiecare și cuprinzând până la câte opt județe. De asemenea, de remarcat că grupările au o structură mai mult decât suplă, pe lângă luptătorii antrenați specific trupelor de intervenție din statele occidentale mai existînd câte un mic stat major și câte o minusculă secțiune pentru asigurarea logisticii. Iar acum, în locul acestor grupări cu adevărat mobile se va trece la câte un detașament de intervenție plasat sub comanda fiecărui inspectorat județean de jandarmi în parte! BSIJ-ul urmând să gestioneze situația din Capitală!

Revin BAOLP-ul și ACVILA!

Vor să facă din nou ACVILA

Culmea este însă că până și aceasta este o măsură provizorie, intenția actualei conduceri a Ministerului de Interne fiind revenirea la structuri speciale de intervenție după modelul ”defunctelor” BAOLP și ACVILA! Până atunci însă, poate se informează și mai bine ministrul Vela, indiferent dacă de la  inspectorul general Enescu sau mai ales din altă parte, ce ar reprezenta practic desființarea grupărilor mobile pentru ”eficientizarea” activității Jandarmeriei. De exemplu în cazul necesității intervențiilor cu grad major de risc la un derby de fotbal sau la un ”măcel” stradal între clanurile interlope, ca să dăm doar două exemple…

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version