AcasăDezvaluiriAncheteUite pe ce am dat 1,5 miliarde de dolari!

Uite pe ce am dat 1,5 miliarde de dolari!

Ucraina a trecut la atac: 19 rachete HIMARS, lansate la centrala hidroelectrică Kahovka!

” La Centrul Național de Instruire pentru Apărarea Antiaeriană „General Ion Bungescu”, din Capul Midia, au avut loc în premieră, în perioada 8 – 10 iunie 2022, trageri cu sistemul HIMARS intrat în înzestrarea Brigăzii 8 Rachete Operative Tactice „ Alexandru Ioan Cuza” în anul 2021”.

În comunicatul MApN despre prima tragere cu HIMARS din România făcându-se și alte precizări : ” România a achiziționat în urmă cu trei ani, de la compania americană Lockheed Martin trei sisteme de artilerie bazat pe rachete sol – sol cu bătaie mare HIMARS pentru circa 1,5 miliarde de dolari. Fiecare sistem are 18 instalații de lansare incluzând, dar fără a se limita la acestea, muniția, elemente de comandă control, senzori, suport logistic, mentenanță, echipamente criptografice și cu regim special, precum și a serviciului de instruire a personalului la toate nivelurile necesare. Contractul României prevede și trei tipuri diferite de rachete ghidate/dirijate care pot lovi ținte terestre de suprafață sau punctuale până la 300 de km.”

500 de HIMARS! Și mai vor!

Polonia cumpără 500!

Deci, cel puțin în propaganda operativă a Direției Generale de Informații a Armatei, toate bune și frumoase. Ministerul Apărării Naționale a cumpărat cu 1,5 miliarde dolari trei sisteme de rachete HIMARS, așa că românii pot dormi liniștiți. Nu însă și dacă află care este situația la zi în celălalt partener strategic al Statelor Unite ale Americii în Europa Centrală și de Est… Pentru că ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak tocmai ce anunțat public că Polonia a comandat 500 de sisteme HIMARS! Noi trei, ei 500! Așa scrie în comunicate… Și mai vor! Astfel că, dacă producătorul american nu este în stare să onoreze cu promptitudine această comandă fermă, atunci Polonia va cumpăra de urgență și sisteme de rachete K239 din Chunmoo, din Coreea! Ministerul Apărării de la Varșovia somând cu această ocazie Statele Unite ale Americii să le furnizeze cât mai urgent ”primele 500 de sisteme HIMARS”! Și asta în timp ce Ministerul Apărării Naționale de la București se împăunează că, gata, România a cumpărat trei sisteme HIMARS, așa că ”ni se rupe” de amenințarea rusă…

 

 

author avatar
Catalin Tache
9.043 afisari

30 COMENTARII

    • Sa ataci Ucraina dupa ce rusii vor fi „invinsi” ,sau vor da unda verde ca Polonia sa recupereze teritoriile istorice din jurul Liov-ului….. Ce e asa greu?!

    • Frontul estic a fost intarit , a spus Trantorul si Strategul cel mai iubit de pupincuristii platiti
      Statul degeaba esuat , a distrus Romania cum nimeni nu a reusit pana acum , mai rau ca Dragnea si toti ceilalti de pana acum . Romanii indatorati pana peste cap

  1. Cu 1,5 mld $ au fost plătite nu 3 sisteme ci vreo 12. Măciuca știe, numai romanul plătitor nu știe.

  2. Santem impinsi spre razboi ca sa ne facem pregatirile ‘necesare’ trebuie sa cheltuim suma care ni se spune dupa care trebuie sa o platim inapoi la dobanda care ni se spune. Din pacate s-ar putea sa nu fie numai despre bani, se pare ca Anglia chiar se pregateste sa intre in razboi cu rusii. Oare o sa avem inca un 23 august?

  3. Sunt 3 sisteme formate din 12 lansatoare ( mașini cu instalația de lansare ) deci avem 36 de HIMARS nu 3 cate aberați voi ziariștii .

    • bine scris. apoi cele 500 ale POL poate că se referă la instalații nu la sisteme…tot de presă umflate, mai mult sau mai puțin la ordin

  4. Stiam ca sunt 54 de lansatoare plus echipamentele necesare. Dupa matematica pseudo-jurnalistului carnatii polonezii ar cumpara mai multe decat are SUA in dotare.

  5. Alo, nenea, 3 sisteme, nu trei lansatoare. 3 sisteme a cate 18 bucati fiecare, deci 54 in total. Primul sistem a sosit anul trecut. Plus ca in contract sunt comandate si platforme pentru ATACMS (raza de 300km), ceea ce nimeni nu mai are in afara de SUA.
    Iar cele 500 ale Poloniei, sa fim seriosi. SUA are in doatare vreo 400, iar acum un an a fost produsa bucata cu numarul 500.

  6. Din propagandă se fac bani frumoşi
    Românii oricum sunt maimuțe cu buletin… deci ce mai contează

    • „Romanii oricum sunt maimute cu buletin ” . Cine sa fie avortonul zekadekakat care a postat la 22:38:12 ? Kostea , iar infuleci la doua polonice ?

      • Eu ii consider pe romani „cainii lui Pavlov”. Asta cu „maimute cu buletin” parca suna prea urat, chiar daca are dreptate.

    • Da, în restul lumii numai oameni cu doua doctorate, la noi mai subțire ca nu ne-a dat Dumnezeu noroc în viața

  7. Avem o armata de intra pe stadionul National si jumatate angajati pe pile sau in birouri.
    Armata obligatorie trebuia redusa la 3-4 luni nu desfintata dar politicienii hoți s-au temut sa nu pățească ce a pățit Ceaușescu așa ca au desfintat-o si au inlocuit-o cu politruci. Daca va fi razboi romanii neinstruiti ne dotati vor fi carne de tun. Sigur si armamentul vechi a fost vandut pe la arabi de corupti. Daca v-a fi razboi sigur v-om descoperii ca nici macar pustile alea ak47 alea vechi si amarate nu mai sunt.

    • Nu exista nimic „obligatoriu”. Asta e mentalitate comunista. Nu ma poate obliga nimeni pe mine sa imi dau viata sau sa iau una. Nu stiu cum vedeti voi lucrurile astea.

  8. ROMANIA STA CAPRA LA MULS !, UN DROGAT SI UN MOS TEACA AU FACUT DIN ROMANIA CAPRA DE MULS A AMERICANILOR !.
    ASA VEDETI SI VOI CEI MULTI SI PROSTI UNDE SE DUC BANII IMPRUMUTATI DE IDIOTUL DE CITU !,ASA VEDETI SI VOI CA S-AU ARUNCAT 800 DE MILIOANE $ PE NISTE HARBURI DE PIRANIA CE ZAC IN GARAJE !,ASA VEDETI CA S-AU ARUNCAT MILIARDE PE NISTE FIARE VECHI CA F16 ,IAR POLITIA AERIANA O FAC TARI NATO PE BANII ROMANILOR RUPTI IN CUR !,ASA VEDETI DE CE STATUL V-A BAGAT MANA IN BUZUNAR SI A SCUMPIT ENERGIA , GAZELE ,,BENZINA ,MOTORINA SI DE AICI ORICE VREI SA CUMPERI.
    ROMANIA ESUATA ,ROMANIA ANALFABETA ,ROMANIA ADUSA LA UN DEFICIT FINANCIAR ISTORIC ESTE REZULTATUL CELOR DOUA MANDATE JOHANIS !, ASA-I CAND ALEGI UN DULAP
    CA SA-TI HOTARASCA VIITORUL, O CIOATA IN DRUM !

  9. Si cand e vorba de oameni vine buhaiul de ciuca si altii sa ne spuna ca astea sint posibilitatile , nu avem bani , dar de aruncat pe fereastra au !

  10. Sunt Kostea Sugiuk Tiraspol , chiar acum behai in boscheti si stau capra la muls . Beheheeeeeee………………

    • KOSTEA
      Slovacii block 70/72 Bulgarii Block 70/72 adica noi noutze….Bine…un F16 anii ’80…..modernizat….comparabil cu un mig29…Cauta ceva…Tot esti Pasionat….acum cativa ani conflict la granita Pakistan-India…2 Mig 21 Versus 1 F16….Un Mig doborat….Un F16 Doborat….Mig 21 generatia a -3-a….F 16 generatia a-4-a….
      In 2019, Slovacia a comandat 14 avioane de luptă F-16V Block 70/72 din SUA, în valoare de 1,8 miliarde de dolari, împreună cu toate serviciile și armamentul aferent, primele avioane fiind așteptate în 2023

  11. Ce am distruge noi rusilor de 500 000 000 $ dintr-o lovitura la primul foc , pentru a esi in cistig
    ?!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger