AcasăDezvaluiriAncheteUite de ce nu are DSP timp de suspecții COVID : Numără...

Uite de ce nu are DSP timp de suspecții COVID : Numără banii!

La DSP se numără banii, în loc să se răpundă la apelurile bolnavilor de COVID

Din păcate toată lumea începe să conștientizeze, de la guvernanți și responsabilii Ministerului Sănătății, până la medicii și românii de rând sătui să sune ore întregi la DSP fără să le răspundă nimeni de ce scapă de sub control pandemia de COVID – 19. Unul dintre principalele motive fiind, fără putință de tăgadă, haosul generalizat care domnește de luni bune în Direcțiile de Sănătate Publică.

Instituții care au fost prinse pe picior greșit de izbucnirea pandemiei, acestea fiind de ani buni de zile doar niște ”pușculițe de partid”. Și totodată adevărate ”oaze” de sinecuri politice prin care, indiferent cine s-a aflat la guvernare, partidele au încercat să mai potolească ”foamea de funcții” a clientelei politice. Cel mai straniu fiind însă că situația se perpetuează și acum, după atâtea luni de stări de alertă sau chiar și de urgență. Și când la Direcțiile de Sănătate Publică se descoperă pe zi ce trece că banii alocați pandemiei au fost de fapt ”tocați” în mare parte pe sporuri de detașare și plata a sute de ore suplimentare lunar, inclusiv pentru personalul TESA! Și asta în condițiile în care principala și adevărata criză cu care se confruntă politizata DSP fiind tocmai cea de medici!

Stimulente de risc la toată lumea

Controalelel DSP, total ineficiente

Și cu toate că aproape nici nu mai era nevoie de informații în plus care să confirme isteria de la DSP, iată că totuși ies la iveală noi aspecte cu privire la ”mobilizarea exemplară” a unora dintre directorii Direcțiilor Județene de Sănătate Publică. Dintre care unii au angajat cheltuieli de transport pentru persoane asimptomatice sosite în România din zonele roșii fără sursă de finanțare necesară încheierii angajamentului legal. Contractele fiind încheiate și cu o lună de zile după încheierea perioadei în care trebuia efectuată prestația! La alte DSP-uri s-au acordat stimulente de risc la absolut toată lumea, inclusiv angajaților care nu au fost implicați direct în activități de prevenire sau combatere a infectării cu coronavirus.

De asemenea, există și nenumărate Direcții Județene de Sănătate Publică unde s-au plătit la greu ore suplimentare și altor categorii de personal, inclusiv TESA! Plăți vădit efectuate în afara cadrului legislativ incident. Ca să nu mai vorbim că unii șefi au reușit performanța să se bifeze și cu câte 293 de ore suplimentare lunar, punând astfel în pericol până și ”recordul absolut” în domeniu, deținut de șeful Jandarmeriei Române, colonelul Bogdan Enescu. Alte facilități financiare verificate acum au fost reprezentate de acordarea majorărilor salariale prevăzute de Legea nr.19/2020, calculate ”eronat” sau acordate unor angajați care nu se încadrau. Deficiențe care s-au înregistrat și în unele cazuri privind sporurile de delegare… În timp ce ”tartorii” anumitor Direcții Județene și-au găsit totuși timp să trimită și inspectorii pe teren, la tradiționala ”ciupeală” sau pentru a îi teroriza pe cei care ”nu contribuie”. Asta ca să nu mai pomenim că, după cum dezvăluiam chiar zilele trecute, DSP tocmai ce a primit din partea ”coordonatorului suprem” Raed Arafat misiunea de a declanșa o amplă operațiune de control în spitalele non – COVID. Una care să se soldeze însă musai cu amenzi pe măsură!

author avatar
Catalin Tache
2.389 afisari

2 COMENTARII

  1. In ce domeniu, cu ciuma galbena la butoane, este ordine si fiecare face ceea ce este scris in fisa postului?

    • Devushka Livia, apropo de domenii, iar ai sarit parleazu’ drept in poala lui Rammstein? Credeam ca te-ai impacat cu gospodin Kostea!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger