AcasăDezvaluiriAncheteUite de ce la MAE, programările gratuite costă 120 de euro!

Uite de ce la MAE, programările gratuite costă 120 de euro!

Continuăm astăzi publicarea raportului contrainformativ care a scos la iveală secretele și afacerile murdare girate de Bogdan Aurescu în fruntea Ministerului Afacerilor Interne.

Aurescu nu se supără pentru afacerea programărilor pusă la cale la Londra

Desigur, ținând cont și de cutumele diplomatice, ideal ar fi fost ca acestea să fie barem ”spălate” în familie, dacă ele tot există și acum au fost și identificate. Însă dincolo de războaiele de orgolii, de ideologii și interese mărunte care macină MAE de atâta amar de vreme, există și mize financiare cu adevărat importante. Și care este necesar să fie aflate nu doar de ”beneficiarii legali” ai raportului, dar și de milioanele de români din Diaspora. În fapt, cei care au reprezentat chiar ”tăvălugul” schimbării politice de la București, aducând la Palatul Cotroceni pe Klaus Iohannis, garantul politicii externe a statului român și la Palatul Victoria, ”Guvernul meu”… Iar cum în Diaspora sunt aproximativ 6 milioane de cetățeni români care așteaptă de la Ministerul Afacerilor Externe să le ofere ”îndrumarea” promisă, aceștia trebuie să afle avertismentul cu care am încheiat ”lovitura” trecută: ”Speculând situația cu programările on-line prin portalul ECONSULAT.RO, a fost înființată compania MAIER CONSULTANTS”.

80 – 120 euro/programarea

”Cu sediul principal la Londra și București și cu puncte de lucru în majoritatea țărilor din Vestul Europei, compania se ocupă, în principal, cu tranzacționarea programărilor pentru cetățenii români interesați (prețuri variind între 80 -120 euro/programare, chiar dacă ele sunt gratuite pe site-ul dedicat), având un profit net pe 2019 de aproximativ 4 milioane și jumătate de lire sterline. AVERTISMENT! Informații legături persoane din cadrul MAE/Departamentul Consular, care cunosc cu exactitate sistemul de programare. Sistemul funcționează în felul următor : când se deschid programările, se blochează majoritatea sloturilor care, ulterior, sunt oferite contracost prezumtivilor clienți. Celor care nu găsesc locuri libere pentru programare și dacă au urgențe sunt nevoiți să plătească aceste programări, chiar dacă statul român nu percepe costuri pentru acestea.

Se ștreg adresele de e-mail inițiale!

Indicii privind implicarea directă a unor factori de decizie din MAE ( informări despre cum să șteargă adresele de e-mail inițiale prin care blochează sloturile și să ajusteze cu adresele noilor beneficiari pentru a nu fi observați)!

Valentin Muntean – actual șef al Direcției Consulare, a activat drept șef al Secției Consulare Londra în perioada când a fost înființată compania, tot la Londra.

Bogdan Stănescu – fostul director, actual consul general la Sevilla, îndeamnă cetățenii români să se programeze on-line sau să apeleze la serviciile altora…

Atât membrii misiunilor diplomatice române, cât și personal din Centrala MAE au avertizat asupra acestei activități ”paralele” de programări, prin care se percep taxe pentru servicii ce sunt oferite gratuit cetățenilor români.”

author avatar
Catalin Tache
4.758 afisari

19 COMENTARII

  1. romanii nu au fost niciodata reprezentati sau ajutati de ambasada doar daca le bateai in poarta cu insistenta si totul contracost ca doar milioanele care sunt in afara stiu realitatea /

  2. e pe bani ptr ca se obtin astfel venituri extrabugetare si se pot face diverse achizitii Dă aia

    • NU SUNT nici un Ilie Dumutrescu , sunt CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL zis KOSTEA SUGIUK HAP-SARMAUA , ma incropesc si eu de niste creitari de la Raion dupa ce-.mi fac norma de 3 galeti cu k…t halite zilnic .

  3. Daca e adevarat ce scrie aici, e o pata mare pe obrazul MAE … pacat, pentru putinii oameni corecti care mai rezista in sistem. Probabil ca o sa plece scarbiti de atata spirit intreprinzator, acolo unde sprijinul cetateanului roman ar trebui sa fie prompt si neconditionat…

  4. STICLA SI BENZINA, CARPA SI CHIBRIT …STICLA SI BENZINA, CARPA SI CHIBRIT …STICLA SI BENZINA, CARPA SI CHIBRIT

  5. f greu ajungi sa iei legatura cu amabasada din Germania Esti amanat si reprogramat luni de zile Si cand e vorba de un pasaport expirat e greu de tot Ca sa te intorci in Romania
    pt un alt pasaport , acheltuielile sunt mari si carantina te poate lasa fara loc de munca.
    Multumim dle Aurescu
    PS spun unii ca e mai rau ca pe vremea lui Ceausescu . De ce?

  6. Niste rautati! Insa umbla vorba ca Aurescu a creat multe sperante pentru diplomatii romani (aia adevarati, nu cei de sezon) si a dezamagit, demonstrand aceleasi metehne ca anteriorii lui.

  7. Metehnele o sa inceteze curand , urmeaza concursul si toate hahalerele pizidiste de pe timpul lui Melescanu puse pe capatuiala vor fi zburatorite . Bine face Tache ca le grabeste plecarea din posturi cu asemenea articole !!!

    • Concursul este în desfășurare. Pe 27 e prima probă: on-line. :))
      Uitați-vă cu atenție ca sunt câteva locuri pe ici pe colo, special scoase la concurs pentru a fixa pe posturi pilele detașate în minister. Nu vă faceți iluzii, va intra cine trebuie. :)))

  8. Greseala pe un certificat de nastere,o simpla cratima-greseala consulatului la LONDRA- costa O PROGRAMARE care nu se face on-line ,ci numai prin firma de mai sus.CAND VOR DISPARE SAMSARII,INTELEGERILE DIN CONSULAT?

  9. P,ulica , vezi de zooparkul tau , diseara e razie in gara Tiraspol , sunt chititi pe ponauti , ai grija …..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger