AcasăDezvaluiriCatalin TacheUiPath se prăbușește, Dineș se face fermier!

UiPath se prăbușește, Dineș se face fermier!

”Daniel Dineș, CEO și cofondator al UiPath, a achiziționat prin intermediul Ice Vulcan Properties, vehicul de investiții pe care îl deține, un pachet de 9,57 % din RodBun, unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul agricol românesc, de la fondatorii companiei, Alexandru Iancu și Daniel Munteanu”.

Prăbușit pe Wall Street Dineș investește în RodBun

Anunțul oficial al tranzacției fiind întărit prin mesajul ”celui mai bogat român”, Daniel Dineș: ”Suntem bucuroși să anunțăm prima noastră tranzacție în sectorul agricol românesc prin investiția în RodBun. Credem cu tărie că viitorul agriculturii se bazează pe cercetare, inovare, digitalizare și sustenabilitate. Prin realizarea de investiții inteligente în această direcție, România are potențialul de a deveni unul dintre jucătorii – cheie din Europa în sectorul agricol”.

RodBun, ”copy – paste” după One United

Numai că acest ”succes” investițional a survenit într-un moment cel puțin delicat, dacă nu chiar devastator cu totul pentru Daniel Dineș și UiPath. Pentru că, doar cu o seară înainte de ”detonarea” publică a acestei propagande mediatice, o altă știre prezenta o cu totul altă imagine a companiei: ”Continuă declinul: UiPath scade în nouă zile cu 40% pe Wall Street, la 19 dolari pe acțiune! UiPath, cel mai valoros startup IT pornit din România continuă să se confrunte cu o perioadă dură pe piața bursieră din Statele Unite. După o scurtă revenire, acțiunile au reînceput să scadă, iar tendința s-a păstrat și la începutul ședinței de tranzacționare, când acțiunile companiei scădeau cu 4,8%. În doar nouă zile, prețul acțiunilor UiPath s-a depreciat cu aproape 40%, de la 31,4 dolari la 19 dolari”.

Astfel că anunțul investiției în agricultură pare doar o copie a rețetei prin care s-a încercat ”spălarea” imaginii companiei și la prima prăbușire a UiPath pe Wall Street. Și când au fost depuse toate eforturile logistice pentru ca românii să afle doar că ”miliardarul Daniel Dineș investește în imobiliare, prin cumpărarea unui pachet de acțiuni la One United Properties”. La fel cum acum a fost ”rostogolită” public doar știrea că ”miliardarul Daniel Dineș investește în agricultură, prin cumpărarea unui pachet de acțiuni la RodBun”.

author avatar
Catalin Tache
11.155 afisari

20 COMENTARII

 1. Si Bill Gates a devenit cel mai mare fermier din SUA, se pare ca acesti unicorni IT au facut bani si ii folosesc sa puna mana pe resurse, pe alimente ca nu-i asa, urmatoarea chestie pe lista este sa ajunga oameniii sa manance carne de laborator, sau sa nu mai manance prea mult

  • Da cumpara draga si tu un pogon de pamant romanesc, nu te mai da victima dupa ce ai vandut pamantul de la bunicu ca sa cumperi farduri

 2. Si ce ai tu Tache cu Dines, nu a cotizat sau ce? Sunt banii lui si face ce vrea cu ei. Daca vrea sa-i dea la curve sau ii bea, ce te doare pe tine?

  • asa ai inteles prostule ca il doare pe Tache undeva ? sint pareri , nu mai putem vorbi despre nimic ? pe tine de ce te doare de tache ?

   • Păi cam are dreptate Mișu. Prea multă încântare în exprimare. De ce ar fi mai bun „prăbușește” decât „cade”? E bine să gândim când deschidem gura.

    • cel mai important tanc al Armatei române Tancul TR-85M1, tanc de luptă fabricat în România, este bazat pe șasiul tancului TR-77-580, succesorul tancului T-55,Mikoyan-Gurevich MiG-21, exemplele continua, daca pun aia de la kaufland mana pe maturi va scot armata din cap si voi dati vina pe tache….

 3. Bai anonimule care nu ai curaj sa-ti prezinti numele, eu nu te-am facut prost, cu toate ca poate esti, dar respect pe toata lumea. Sa-ti fie rusine!

 4. Comentati aiurea cine are bani investeste unde vrea ceamai buna investite este ân Agricultură Românească se vinde fermă zotehnică 1000.capete vaci lapte 5000.hetare agricol utilaje agricole utima generatie fara datori se lucrează pe fondur europene toate propitatile în județul Ilfov România Români trebui sa investească nu Straini ăn țara nostra investiți numai stati pe gânduri România este pe primul loc in Europa

 5. cine sa si puna botu la dines, saltimbancii covidioti lingaii lu alde buhnici, arafat, wuhannis et co, romania educata…not

 6. Speculatorii de la bursa din NYC nu prea au viața lunga.! Și când te gândești ca la început o acțiune UiPath a fost cotată la 72 dolari SUA și acum s-au dus de-a berbeleacul la 19 dolari SUA(!!!!). Ne gândim cum gândesc și vor acționa cei care au cumpărat acțiunile firmei lui Dineș.!!!
  Păcat! Aveam și noi o firma 100% românească. situația acestei firme UiPath ne demonstrează Ca Bursa din New York filtrează la greu companiile care sunt listate și nu-ți garantează niciodată succesul.!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri