AcasăDezvaluiriAncheteUcraina primește de la UE militari români în Crimeea

Ucraina primește de la UE militari români în Crimeea

Uite că până la urmă încăpățânata Ucraină nu renunță la planul său ”nebun” de internaționalizare a conflictului cu Federația Rusă. Și, pentru prima dată de la anexarea Peninsulei  Crimeea este gata să primească ”importurile”solicitate.

Militarii români ar urma să îi instruiască pe cei ucraineni

Dar nu doar de tehnică militară, de această dată. Și chiar dacă Armata Română nu va fi încă implicată efectiv în planul eliberării Crimeii, deja sunt șanse foarte mari ca primii noștri militari să staționeze în Ucraina.

Trimitem instructori militari!

Totul după ce surse germane au dezvăluit deja public că Uniunea Europeană ”intenționează să își demonstreze angajamentul pentru Parteneriatul Estic prin misiuni de instruire militară a Armatei Ucrainene”. Astfel că Serviciul European de Acțiune Externă ar avea în derulare pregătirea unei misiuni de instruire a ofițerilor ucraineni. Adică exact cam ceea ce au făcut Statele Unite ale Americii în Irak, Afganistan și alte zone părăsite între timp… Iar cum excesul de zel al autorităților de la București este deja unul recunoscut la Bruxelles, militarii români retrași din Afganistan vor fi cel mai probabil trimiși în Ucraina. Acolo unde tot mai năstrușnicul președinte actor de comedie Volodimir Zelenski a declarat zilele trecute că de această dată se va implica personal în readucerea în Ucraina a fostului președinte georgian Mihail Saakașvili, recent arestat la Tbilisi. Asta de parcă nu era și așa destulă ”agitație politică” în Georgia. În plus, pe 29 septembrie Guvernul de la Kiev a aprobat Planul de acțiune pentru punerea în aplicare a ”Strategiei pentru dezocuparea și reintegrarea teritoriului ocupat temporar din Crimeea”. Strategia asumată de premierul ucrainean pentru ” neutralizarea amenințărilor rusești” fiind rezumată astfel :” Atragem cei mai buni experți și analiști din întreaga lume către această problemă, lucrăm, de asemenea, cu partenerii noștri și în cadrul organizațiilor internaționale, astfel încât subiectul Crimeii să fie în permanență pe agenda mondială”.

author avatar
Catalin Tache