AcasăDezvaluiriAncheteTatăl Spionilor, Intelligence Business!

Tatăl Spionilor, Intelligence Business!

Dezvăluirile despre succesul în afaceri al fostului șef al DGIA, generalul Gheorghe Rotaru a deschis o adevărată ”Cutie a Pandorei”! Pentru că ”nea Gigi” nu este nici primul, dar cu siguranță nici ultimul șef de serviciu secret care se retrage în brațele mai mult decât generoase ale mediului privat. Cel mai relevant exemplu în acest sens rămânând totuși cel al fostului șef al Serviciului de Telecomunicații Speciale, generalul Marcel Opriș.

Generalul Medar omul lui Băsescu în CSAT

Numai că, uite că are și serviciul secret al Ministerului Apărării Naționale ”Oprișul” său! Și nu, nu este vorba de generalul Gheorghe Rotaru. Și nici de generalul Gheorghe Savu. Cel mai căutat ”trainer” de către marile companii românești și mai ales multinaționale fiind generalul Sergiu Medar. Fost șef al Direcției Generale de Informații a Armatei, consilier prezidențial pe probleme de apărare și securitate națională și implicit coordonatorul Comunității Naționale de Informații. Și care acum, după ce a fost condamnat penal la ”plantat panseluțe” în dosarul ”Case pentru generali” își oferă serviciile de ”tehnici de business competitive intelligence”. Oferind astfel cel mai bun răspuns la veșnica întrebare ”ce fac spionii când nu mai spionează”? Tot culeg informații, dar în mediul privat! Și nu pe grade, ci pe bani! Mulți bani…

”Cârtița lui Băsescu”

Aceasta a fost ”eticheta” dată în sistem generalului Sergiu Medar, pe când era ”doar” șeful Direcției Informații și Reprezentare Militară din cadrul Direcției Generale de Informații a Armatei. Postură din care, după cum a reieșit negru pe alb în urma unei informări secrete, se întâlnea cu omul politic Traian Băsescu, fără a îi raporta superiorului său ierarhic de atunci, șeful DGIA, generalul Gheorghe Rotaru. Dar ”s-a meritat”! Pentru că, la doar câteva zeci de ore de la preluarea mandatului prezidențial, prima grijă a lui Traian Băsescu a fost să semneze decretul pentru înaintarea lui Sergiu Gheorghe Medar la gradul de general – locotenent cu trei stele!

Marcel Opriș cel mai de succes afacerist din servicii

Pentru că altfel, după cum chiar Traian Băsescu avea să recunoască ulterior, ”Medar ar fi trebuit să iasă la pensie”. Iar după ce a împiedicat această trecere în rezervă, Traian Băsescu l-a transformat pe Medar în ”tatăl tuturor spionilor”, prin numirea sa, în 25 noiembrie 2005, drept consilier prezidențial pentru apărare și securitate națională și șef al Comunității Naționale de Informații. Medar fiind celebru în sistem și penrtu că își desfășura activiotățile mai mult de la ”biroul” din restaurantul deținut pe atunci de Dorin Cocoș, în Parcul Herăstrău… Oricum, prin preluarea șefiei ”oalei informative” a tuturor serviciilor secrete din România, generalul Sergiu Medar a încununat o carieră militară spectaculoasă. Și ale cărei principale repere sunt subliniate în chiar prezentarea oficială a acestuia de către Centrul de Studii Globale pentru cunoaștere strategică și performanță – Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu : ” Prof. univ. dr. Sergiu Medar este general de armată (R) român, care a îndeplinit funcția de consilier prezidențial pentru apărare și securitate națională, coordonând în această calitate Comunitatea Națională de Informații.

Coleg de lot cu Dobrițoiu Medar predă tehnici de business intelligence

În perioada în care a fost consilier prezidențial a îndeplinit și funcția de membru în CSAT. În anul 1992, Sergiu Medar a fost numit ca adjunct al atașatului apărării, militar, aero și naval al României în Statele Unite ale Americii, Republica Argentina și Republica Federativă a Braziliei. A îndeplinit funcția de șef al Direcției de Informații Militare. A predat în calitate de profesor asociat la Centrul Marshall din Garmisch ( Germania), la Colegiul Militar Întrunit de Informații de pe lângă Direcția de Informații a Armatei SUA, la Universitatea Națională de Informații din Washington. Preocupările de cercetare ale domnului profesor Medar se extind asupra domeniilor securității private, politicilor globale și de competitive intelligence”.

Ce îi învață pe bancheri!

Generalul Sergiu Medar face parte din nenumărate ”centre de studii globale”, dar principala sa calitate asumată din mediul privat a fost cea de asociat al unei ”firme specializate în strângerea de informații”. Este vorba despre Integrated Corporate Security Services  SRL, înființată în anul 2011 alături de generalul în rezervă Adreian Vasile Pârlog, fost șef al Departamentului de Analiză al Direcției Generale de Informații a Armatei și de absolventul Colegiului Militar din Breaza, Grigore Amilcar Corduneanui Dragotă.

Hăpău are unde se retrage la pensie

Și pentru a înțelege mai bine cum își rotunjește pensia generalul Sergiu Medar, poate ar fi interesant de aflat ce îi învață acesta pe bancherii care par a fi principalii săi clienți buni platnici. Așa cum a fost cazul invitării sale, în calitate de consultant de business intelligence, de Institutul Bancar Român, Banca Națională a României și Asociația Română a Băncilor, pentru a da un singur exemplu… Astfel că, vorbindu-le bancherilor despre tehnicile culegerii de informații din exteriorul companiilor, ”Tatăl Spionilor” le-a spus că ” atunci când faceți fișa unui client trebuie să știți cine e. La prima întâlnire nu vreți să luați imediat o decizie, abia îl citiți, nu știți dacă vă minte, ce gesturi face când vă minte. Trebuie să urmăriți dacă folosește cuvinte nearticulate în frază, când folosește un articol nehotărât – unul, altul – poate însemna că minte”.

Effect based operation

De asemenea, tot generalul Sergiu Medar prezintă și la diverse seminarii plătite principalele ”Tehnici de Business Intelligence aplicate în procesul de Negociere comercială”. Acesta subliniind că, ”pentru a transforma procedurile și tehnicile de negociere într-o artă este nevoie ca negociatorul, alături de acestea, să adauge și cunoștințe de informații în afaceri/business intelligence. Aceasta presupune planificarea negocierii ca o operațiune de business intelligence, inclusiv perioada care precede negocierile; culegerea și analiza informațiilor înainte, pe timpul și după negocieri; stăpânirea unor tehnici de persuasiune care să fie eficient folosite pe timpul negocierilor. Procesul de negociere poate fi asemănat cu ceea ce în arta militară se cheamă „effect based operation”, care presupune că, pe timpul derulării operațiunilor militare, se obțin informații în timp real pe baza cărora se iau măsurile necesare pentru asigurarea victoriei”.

Astfel că, dacă tot stă cu raportul de pensionare la mapă, generalul Marian Hăpău chiar nu se poate îngrijora că nu își găsește un loc de muncă. Pentru că toți foștii șefi din Direcția Generală de Informații a Armatei, de la Rotaru și Medar, până la Savu activează cu succes în consultanța din domeniul militar, tehnicii de securitate sau business competitive intelligence… Mai puțin generalul Gherghe, ce este drept, cel care momentan dă cu mătura prin Cornetu…

author avatar
Catalin Tache
8.000 afisari

52 COMENTARII

  1. Prin Tache, GRU pur si simplu destructureaza DGIA!!!incredibil….si pasaricile astea sunt „ude” toate…bu misca niciun general,stau cu rochitele ridicate sa le rupa rozeta GRU

  2. Pai cand vreodata o sa miste o structura basita ca DGIA -una compromisa de rude ca sotia si cumnatul lui Ciuca-in fata GRU?pai nici englezii sau americanii nu au glume cu ei si voi vreti sa se flexeze ai lui Hapau la omuletii verzi…chiar nu e loc de smecherie,documentati si voi, cei de la GRU sunt cei mai nebuni din toata lumea serviciilor!niste descreierati!ca Tache…

    • Bine, bai, rusnacule!
      Sunt asa de tari ca i-au prins englezii ca-i otraveau pe unii si mai faceau niste sabotaje pe” ici pe colo”
      Dar poti sa bagi propaganda aia tampita, la fel ca Tache, ca sunt cei mai tari si au resurse nelimitate.Hahahaha

  3. Tache e GRU!!!rezidenta GRU in Romania e la el la vila operativa din Corbeanca!!!sa se verifice!!!

  4. Cine sa verifice,bai p..lica???ca la astia le e frica sa mai si faca virajul de pe DN1 xa nu dea in Corbeanca🤣

  5. Medar si Parlog papa bani grei de la o anume banca…toti genetalii DGIA au conturile umflate la si de la Banca Transilvania….succes Tache…si SIE cu Predoiu si DGIA cu Hapau au ajuns slugile,bine platite,ale MIT-ului turcesc!!!stie el TACHE ce face…lasati-l sa isi faca treaba…

  6. Labagiul de Opriș vrea sa verifice vila de la Corbeanca a lui Tache ,a ramas inca influent in sistem si el.

  7. Medar sta in umbra de ceva vreme…doar producea…dar uite ca tot nu a fost suficient…SIE vrea tot!

    • Semper fidelis, tu bănuiești ceva dar nu ai toate datele probleimei și nici informații cu valoare operativă.
      Nu incerc sa te lumineze că nu știu din ce tagma faci parte și în slujba cui lucrezi.
      Tache face ce poate voi îi dați diferite grade, funcții, proprietăți numai bănuieli nimic concret, e e un amplu ziarist la prima vedere,iar apoi numai bunul Dumnezeu știe ce este și pentru cine mai lucrează.

  8. Deja e în lucru, a primit azimut Tache Corbeanca Opris,dar nu pentru cele doua pe care le a enumerat unul mai sus ci cea de la dreapta complexului.

  9. Al dracu Tache, are mai multe vile, una și-a pus-o pe dreapta si două îs de protocol pentru întalniri, sau cum?

  10. Nu sunt ale lui alea doua,sunt puse la dispozitie de rezidenta GRU. Si chiar nu e gluma…

  11. MApN trece la PSD!!!!deci Tache vine sef la DGIA?de aia le-a rupt gura…si acum se poate intoarce de unde a plecat…doua stele are, recomandari externe are,oameni de pus pe functii are,ofiter DGIA a fost,deci poate fi reactivat..hai ca se explica multe,nu?

  12. Deci,Tache in locul lui Hapau nu cred.dqr da, la Contrainformatii inapoi se poate.acoperit peste acoperit…

  13. Au făcut și fac de toate, numai patrioti nu au fost și nu sunt. Au dat onoarea militara pe TRĂDARE și favoruri personale… sa mănânce și gura lor ceva.

  14. Kosteo , ai 21 de postari cretinoide , Raionu nu-ti da nici un borcan de stevie pe ele , te alegi si cu-n sut in cur , dihorule scopit !

      • Io sunt CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL zis KOSTEA SUGIUK TIRASPOL , un mancator de k.kat stalinist , un sconcs nenorocit si labar imputit care-mi futmortiimamei in oglinda , ma scuip si imi dau cu SIKTIR !

  15. opris l-a facut presedinte pe petrov a doua oara , si nu cu cateva mii de voturi , cu milioane !

  16. Spotmedia.ro , astazi , 05 nov.2021 , ora 06:21 , articol de Ioana Ene Dogioiu : ” MAREA COALITIE SI STANIOLUL MARELUI PROIECT „.

  17. Si tantalaul,mutalaul, răzbunător si dezbinator cum a iesit in primul mandat, ca si subordonatul lui Ignatenko in cel de al doilea, softurili sa fie binecuvântate si combinatorul Opriș care are milioane de € in conturi.
    A inghitit mutul penal broscoiul PSD ist , l a inghitit.

    • In lumea boschetarilor de sub pasarela garii Tiraspol sunt poreclit ” Kostyuska Amore Pecineg „.

  18. S a ntors roata Sugiuk, CIUMA ROSIE vă dă multe plăcute suedeze, ca le meritati din plin.

    • CIUMA ROSIE imi da placute suedeze oricum , mi se par mai performante alea executate de liberali , sunt mai suculente . Vreau sa probez si p-alea useriste , toti spun ca sunt cele mai bune pentru falca dreapta ……hihihihihihi….

  19. Sună Putin la București și zice „Băi, am decis că m-ați enervat destul, aveți 24 de ore să-mi sugeți p..la sau intru peste voi”.

    Se convoacă de urgență CSAȚ, se discută situația pe toate părțile, e cam fără ieșire, nu se bagă NATO pentru noi, să nu ne facem iluzii. Un general bătrân și trecut prin viață ridică mâna și zice: „Bă băieți, pentru patrie, pentru jurământul meu de militar, respect, mă duc și-o fac eu”.

    Se duce generalul (…..)ăsta la Moscova, e așteptat la aeroport cu delegație oficială, ajunge la Kremlin, îl invită Putin la el în birou.

    „Ești pregătit”, zice țarul în timp ce se dezleagă la șliț.
    „Stați așa, excelență, mai întâi suiți-vă în picioare pe birou”.

    Amuzat, Putin se suie pe birou și-și dă pantalonii jos. Generalul se pune la treabă și-o face cum se cuvine, cu seriozitate și simț de răspundere.

    După, detensionat și relaxat, Putin îi mulțumește. „Băi, a fost excelent, nu mai atac țara voastră. Dar am o curiozitate. De ce m-ai pus să mă sui pe birou?”

    „Pentru că poporul român nu îngenuchiază în fața nimănui!”

  20. P-asta de unde ai scos-o ? Iar ai vise umede ? Nu era nici un general roman , era Dodon !

  21. Strutocamila lui Dimitrie Cantemir face furori vopsita in rosu si cu mot agalben : desi imbulfoaie PeNeLe si face oua , nu e nici pasare adevarata ( pentru ca nu poate sa zboare ) , dar nu nu este nici camila , pentru ca o camila nu are pene !

    • Gresit , nu dau voie nimanui sa se atinga de bijuteria lui Tache , am castigat licitatia si ma infrupt vartos in speranta ca ma aleg si cu-o oala de laptic de matca combinat cu propolis !

  22. Are doar o vilă atat, cea de linga complex, cine trebuie ,ȘTIE, care e, celelate au altă destinație.Se pot face investigații pe această temă, undeva este o evidență clară.
    Apropo,poate cine TREBUIE ne spune cine i-a plătit vizita la EDMONTON din vară a lui Tache.

  23. Edmonton asta e dupa fetesti sau pana in Lehliu?🤣jalnica propaganda,sunteti pisati pe voi!daca are DGIA tupeu, sa se dea la GRU,ca de aia toaca mipane de euro lunar fonduri operative

  24. Acum ca s a aflat de vizita la Moscova a lui Happy , s a aflat si de vizita la Edmonton a lui Tache.Cum Tache a intrat in posesia informației si a pozelor de pe aeroport asa si altii si au facut temele… Nimeni nu doarme.Sa nu aibă surprize d nu Tache, cine stie, e mică lumea…

    • Te doare ca nu te baga în seama sau ți a dat flit că esti o javră turnătoare băi Goagule.

  25. Pe vremuri se ajungea teribil de greu general, acum vad ca e o competitie teribila parca ala care nu e general e cel mai prost… Armata are nevoie si de soldati instruiti.

  26. Asa e.De 15 ani incoace Chioru Securistu si plavanu penal au avansat mulți colonei la gradul de general pentru a avea CONTROL in SISTEMUL SIGURANTEI NATIONALE. Adevarat ca si Iliescu a avansat dar nici chiar asa sa duci in derizoriu gradul de general.

  27. & Dom’le , cu ce se ocupă ăștia de urlă CTP la primarul Bucureștiului că a ajuns la andropauză și nu poate să se reproducă , ca specie, că nu se vaccinează și Nicușor Dan, ? Deci, ăștia ce fel de informații militare au , fiind promovați de Băsescu, ?

  28. Vanzatorul de prieteni stie sa stearga comentarii, parca nu puteai mai Tache care furi masinile la prieteni si le ceri bani de rascumparare…

  29. Lol 🤓 sigur generalul erea capitanul Petrov de a ramas Putin asa de satisfacut un om de mare capacitati ciripire si aplecare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger