AcasăDezvaluiriCatalin TacheȚARĂ DE SIFOANE: ÎNCĂ DOUĂ SERVICII SECRETE, ÎN DECEMBRIE!

ȚARĂ DE SIFOANE: ÎNCĂ DOUĂ SERVICII SECRETE, ÎN DECEMBRIE!

SOFT SPION: Inteligența Artificială preia Armata și Externele” titram ”lovitura” din 26 septembrie. Atunci când avertizam că, sub pretextul ”combaterii noilor provocări” – care??? – două dintre cele mai importante ministere ale Guvernului României intenționează să înființeze două noi servicii secrete! Fie ele și ”mascate” sub alte forme juridice de ”reorganizare”!

26 septembrie… Și uite că, nu a trecut nici măcar o lună de atunci, și datele oficiale arată că am ”nimerit-o” din plin!

Două din două!

Astfel că, separat de oficialul Serviciu de Informații Externe cu atribuții constituționale unice în acest domeniu, Ministerul Afacerilor Externe va beneficia, începând cu data de 17 decembrie 2023, de propriul serviciu de ”monitorizare, strângere și stocare a informațiilor”!

În timp ce Ministerul Apărării Naționale a depus deja obedientului Parlament proiectul de lege prin care Direcția Generală de Informații a Armatei va fi ”eliberată” de sub tutela ministrului Apărării! Și va deveni un serviciu secret de sine stătător, care va putea ”monitoriza, strânge și stoca informații”!

Vor lucra pe stoc!

Până să luăm însă la ”puricat” cele două noi structuri informative care vor apărea într-o țară oricum saturată de tot felul de servicii secrete, trebuie precizat, încă  de la bun început că, din tot acest ”bla – bla” propagandistic despre ”combaterea noilor provocări” – repet, CARE ??? – contează doar ”stocarea”… Un cuvânt cheie, cu maxim profesionalism inserat în ”documentația juridică” a apariției noii Direcții de monitorizare din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și a ”reorganizării” Direcției Generale de Informații a Armatei.

Pentru că este deja ”la mintea cocoșului” că noile servicii vor lucra mai mult ”pe stoc”! Adică vor monitoriza domeniile de interes – și nu numai! -, vor identifica ”vulnerabilitățile”, dar nu vor mai da aceste informații – să presupunem că unele vitale – și ”beneficiarilor legali”! Sau o vor face doar atunci când vor avea ”chef”…

Pentru că, dacă tot vor avea dreptul să ”stocheze informațiile” obținute prin orice fel de ”surse deschise”, în niciun caz ”urecheații” de la Externe și Apărare nu vor face greșeala să rămână fără ele… Mai ales  într-o țară în care, în acest ritm paranoic de securizare, – împotriva cui? -”Turnătoria” se va preda obligatoriu în școli, încă din clasele primare.

Și atunci de ce să lea dea aceste informații tocmai celor vizați? Când pot să le ”stocheze” și să le folosească atunci când ”dinamica operativă” o va impune? Cel mai probabil, atunci când vreun ministru, secretar de stat, demnitar, general, politician, jurnalist, magistrat sau orice alt ”obiectiv” al ”monitorizării deschise” ar amenința în vreun fel interesele pe persoană fizică ale membrilor celor două noi structuri? Sau când toți aceștia nu ar mai ”sari la castană” cu același entuziasm minuțios întreținut până acum…? Bineînțeles, totul sub pretextul ”protecției informative”! Dar una ”cu japca”!

Ca să nu mai vorbim că, astfel, la nivelul celor două structuri se speră că se va reuși, în sfârșit, barem ”izolarea – dacă nu direct ”eliminarea” – ”elementelor incontrolabile” de pe ”lista neagră” a sistemului…

Ce mi-e Lumi, ce mi-e Angel…

Acum, după ce ”zarurile” sunt ca și aruncate, aproape că nici nu mai contează de ce și-au asumat miniștri precum ”echilibrații” Luminița Odobescu și Angel Tîlvăr astfel de măsuri excepționale. Și fără ca România să se afle, totuși, în război declarat… Mai ales că, atât Luminița Odobescu, cât și Angel Tîlvăr, au propriile planuri pe persoană fizică, astfel încât puțin le pasă ce li se pune la mapă la semnat. Prima fiind disperată să se întoarcă la Bruxelles, de pe listele europarlamentare ale Partidului Național Liberal. Iar ”moș Angel”, după ce s-a întors din Italia, a ajuns să se laude că ar avea OK-ul partenerilor pentru a prelua chiar funcția de președinte al Partidului Social Democrat!

”Lovitura” din 25 septembrie: ”La începutul lunii iunie, cu doar câteva zile înainte de schimbarea sa din funcție cu Luminița Odobescu, Bogdan Aurescu declanșa procedurizarea unei achiziții cel puțin stranii. Atunci când, în mod normal, prioritatea sa absolută ar fi trebuit să fie pregătirea gestiunii pentru buna sa predare, fostul ministru de Externe aproba alocarea sumei deloc neglijabile de 3.200.000 lei… În vederea achiziționării unui soft de Inteligență Artificială! Și care ar urma să spioneze – operațiune fie și numită în mod oficial drept să ”monitorizeze în timp real” – mii de site-uri, bloguri, platforme și conturi din rețelele sociale ale ”țintelor” considerate ”formatori de opinie”. Adică, în primul rând, jurnaliștii! Absolut nebuna rețea de spionare a tuturor celor care ar putea avea urmăritori constanți în mediul online având prevăzută o bază de stocare lunară care poate fi dezvoltată până la peste 1000GB! În arhiva astfel formată de către Inteligența Artificială „angajată” de Ministerul Afacerilor Externe urmând a se regăsi„date complete” nu doar despre jurnaliști, influenceri sau colaboratorii oficiali ai acestora, dar și despre toți utilizatorii respectivelor platforme! Cu tot cu „comentatorii” care, nu de puține ori au dat „frisoane” structurilor contrainformative. Iar prin acest plan nebun de spionare în masă, chipurile „softul de Inteligență Artificială” – operat însă de zeci de funcționari speciali ”detașați” la MAE – va identifica și stoca datele despre ORICE platformă online pe care apare ORICE minimă informație pe teme externe”.

25 octombrie, oficial:  ”Ministerul Afacerilor Externe a atribuit, în urma unei licitații, un contract de 3.19 milioane lei, fără TVA, pentru livrarea unui sistem IT bazat pe Inteligență Artificială, care va monitoriza în timp real conținutul online de pe platformele de social media, site-uri de știri, blog-uri, dar și conturile celor mai influenți influenceri – jurnaliști, celebrități și demnitari”, după cum deja s-a relatat public…

Tot publice fiind de acum și ”specificațiile” din caietul de sarcini, dintre care astăzi reluăm doar câteva…

”- să permită extragerea metadatelor asociate unei pagini web…

 • Să extragă date publice din platforme sociale, cel puțin: Facebook, Twitter, Instagram, minim postări și comentarii pentru fiecare rețea socială, cu și fără a fi nevoie de autentificare.
 • Sistemul trebuie să includă posibilitatea de a programa reîmprospătarea datelor la intervale de timp, pentru a putea acoperi întreaga durată de viață a unui articol sau postare.
 • Detecția rapidă – articolele, mențiunile sau postările trebuie detectate într-un interval de timp de maxim 30 de minute.
 • Instrumentul IT va fi o soluție bazată pe un portal web în care reprezentanții desemnați din cadrul MAE vor accesa datele și informațiile necesare.
 • Sistemul va include un modul de colectare a datelor online, de tip COTS sau open source, pentru monitorizarea în timp real a conținutului online cu următoarele capabilități: segmentare geografică; detecție rapidă; monitorizare interacțiuni”…

17 decembrie… Țineți minte!

”Turbulent și impredictibil”

Cică ”Tîlvăr fiul” ar fi descoperit ”contextul geopolitic turbulent și impredictibil”… Așa că Ministerul Apărării Naționale a inseminat deja în Parlamentul României – acolo unde adevăratul ministru de facto, Nicoleta Pauliuc se va ocupa să treacă pe stil ”toate mânuțele sus” – un proiect de lege halucinant. Prin care Direcția Generală de Informații a Armatei trece sub tutela Parlamentului, dar rămâne la comanda ministrului Apărării!

”Scurgerile controlate” de informații asigurate din ”fondurile operative” ale DGIA având grijă să sensibilizeze naiva opinie publică de la noi că ”doar astfel pot fi salvați ofițerii sub acoperire deconspirați”! Bă, ești nebun? Dar până acum cum s-au descurcat ofițerii acoperiți? Ca să nu mai zic de cei cu adevărat ”pe deplin acoperiți”?

Miza fiind însă cu totul alta… Și anume că astfel se prevede clar că DGIA va avea dreptul la operațiuni de filaj, folosirea ofițerilor ”pe deplin acoperiți” și mai ales înființarea de firme ”paravan”! Ceea ce a făcut și până acum! Dar ”pe deplin illegal”!

Astfel că asistăm la o încercare disperată de a șterge urmele operațiunilor ilegale de până acum. Dar aducătoare de bani mulți pentru cei care raportau spionarea falșilor ”agenți GRU”. Însă și încredințarea ”noii personalități juridice” DGIA a unei adevărate ”fabrici de bani”! Un imperiu financiar din banii proștilor de români, bineînțeles! Cei care nu suportă doar cel mai mare număr de generali pe cap de locuitori din toată lumea civilizată, dar și cel mai mare număr de servicii secrete!

Încă două…

author avatar
Catalin Tache
9.077 afisari

17 COMENTARII

 1. O sa se calce pe bataturi singuri plus ca se prevede o mare scurcircuitare magnetica sa vedem dac ii duce mansarda!!

 2. Meritam tot ce nu se întâmplă. Ne-am cocoșat de 33 de ani și nu mai avem de mult coloana vertebrală. Dar suntem lingăi și pupinkuristi așa că tot înainte încă 33 de ani. Un popor de ** becili.

  • Sunt de acord .Noi suntem vinovați pentru ca am permis nulităților să se ridice la nivel uman ele fiind de fapt niște maimuțe.

 3. activitatile astea le-au facut si pana acum.
  urmeaza doar a le da o nuanta de legalitate….in rest, nimic nou sub soare.

 4. ”izolarea – dacă nu direct ”eliminarea” – ”elementelor incontrolabile” de pe ”lista neagră” a sistemului…

 5. Vizita lui Amirabdollahian in SUA . Adevarul . ro , astazi , 26.10.2023 , ora 09:48 , articol de George – Andrei Cristescu : ” MINISTRUL DE EXTERNE AL IRANULUI , VIZITA SURPRIZA IN SUA , ……………………………………………………………………………………………………… „

 6. NU RATATI SA CITITI : ADEVARUL . RO , ASTAZI , 26.10.2023 , ORA 11:25 , ARTICOL DE PROF. VALENTIN NAUMESCU : ” AXA ……….. ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… „.

 7. Universul . net , astazi , 26 octombrie 2023 : ” DEZVALUIRE : FOSTUL EUROPARLAMENTAR …………………………………………………………………………. ” – Investigatie O C C R P ( Proiect de Raportare a Crimei Organizate si a Coruptiei – Retea Globala de Jurnalisti de Investigatie cu personal pe 6 continente ) .

 8. Universul . net , 26 octombrie 2023 : ” BIGOTISMUL ……………………………………………………………………………………………………………………….. ” – Irina Borogan si Andrei Soldatov – Analiza CEPA .

 9. Sa nu uitam ca fsn(psd pnl aripile si minoritarii) a furat si distrus mii de miliarde de euro din gestiunea României. Își iau măsuri să fie apărați de furia prostimiij.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri