AcasăDezvaluiriAncheteSub nasul DNA, Enescu angajează 1.000 de jandarmi fără concurs!

Sub nasul DNA, Enescu angajează 1.000 de jandarmi fără concurs!

Marcel Vela o ști că MAI-ul pe care cică îl conduce face angajări fără concurs?

Cu toate că încă se jură mai ceva ca ”Zdreanță prins cu oul în gură” că nu știe nimic de nicio citare a sa la Secția Militară a Direcției Naționale Anticorupție, colonelul Bogdan Enescu se va prezenta totuși, așa cum am anunțat, în fața procurorului de caz, pe data de 24 septembrie. La ora 10.00 dimineața! Asta doar așa, ca să știe că nu este frumos să întârzie! Ceea ce de această dată reprezintă cu siguranță ”începutul sfârșitului” pentru inspectorul general care de-a lungul nenumăratelor sale împuterniciri la conducerea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a târât structura în nici procurorii nu mai știu câte scandaluri. Patru dintre acestea sodându-se deja cu dosare penale, după cum se va confirma în curând. Pentru că în afara dosarului orelor suplimentare, cel în care Bogdan Enescu a fost citat pentru joi dimineața, și când i se va aduce la cunoștință inclusiv începerea urmării penale, pe masa de lucru a procurorilor militari se mai află alte trei plângeri penale în care a fost de asemenea începută urmărirea penală!

”Mâțu” – ”Garfield” – ”Iubi” devenind astfel o adevărată vedetă a sistemului judiciar, în ciuda protecției cu care încă încearcă să impresioneze ”profanii” sistemului. Iar în această conjunctură în care urmează să fie remis Parchetului Militar spre instrumentare și raportul Direcției Generale de Audit Intern din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, aproape că ți-ar veni să îl compătimești pe comandantul care acum dă vina pe subalterni că i-ar fi virat în conturi peste 40.000 de lei, chipurile fără ca el unul să știe exact din ce sporuri provine această sumă la care alți jandarmi nici măcar nu îndrăznesc să viseze. Numai că inspectorul general continuă să forțeze nu doar ”mazilirea” cam tuturor subordonaților de la IGJR, pe care îi consideră trădători și îi ”bagă în hârtii” la DIPI sau Parchetul General ca făcând parte din tot felul de ”cercuri infracționale”, dar deja pare că lui unuia chiar nu îi pasă de procurorii DNA care îi suflă în ceafă! Cu toate acestea, uite că s-a aflat totuși și care era miza reală a ”ejectării” cu orice preț a colonelului Radu Todoran din fruntea Direcției de Resurse Umane! Și anume faptul că acesta s-a opus angajării a 1.000 de oameni în Jandarmeria Română, fără concurs, din sursă externă și sub pretextul stării de alertă!!!

”Mâțule”, uite aici trebuie să ajungi joi dimineața la 10.00 !!!

Noaptea, la minister!

Jandarmii,”mândri” că au un șef milardar…

Colonelul Radu Todoran ar fi devenit țintă în mișcare pentru inspectorul general Bogdan Enescu după ce șeful Direcției Resurse Umane ar fi refuzat să facă demersurile necesare pentru un ultim ”tun” dat de colonelul ”Mâțu” la conducerea Jandarmeriei Române. Este vorba despre o operațiune de angajare a 1.000 de oameni, fără organizarea vreunui concurs, din sursă externă. Și chiar dacă pretextul ar fi urmat să fie aceeași ”fumigenă” a stării de alertă, colonelul Todoran s-a opus, cel mai probabil pentru că ”treaba nu era chiar atât de curată”. Numai că profitând că șeful Direcției Resurse Umane se află în concediu medical, motiv pentru care nu a putut să îl detașeze fără acceptul său și pe o funcție inferioară la un inspectorat județean, colonelul Enescu a reușit totuși să trimită actele la minister. Chiar dacă luni seara, târziu, ca… Inspectorul general folosindu-se în acest sens de șefa Biroului Organizare Structurală din cadrul Direcției Resurse Umane, locotenent colonelul Diana Munteanu, pentru ca actele să poată să fie totuși trimise la minister. Acolo unde însă se pare că nu au ajuns solicitări similare și de la alte inspectorate generale, cu toate că nu este structură a Ministerului Afacerilor Interne care să nu se confrunte cu o criză de personal fără precedent.

Deja e gata lista…?

Chestorul Despescu, nou afront din partea colonelului Enescu

Și chiar dacă ministrul Marcel Vela este deja depășit de situație, rămâne de văzut dacă secretarul de stat Bogdan Despescu va ”înghiți” acest nou afront din partea colonelului Bogdan Enescu. Mai ales că structurile informative chiar nu aveau cum să nu ia în serios pista unor liste gata făcute cu cei care ar urma să își vadă visul cu ochii și să fie angajați în MAI fără niciun fel de concurs! Și printre care s-ar număra și nenumăratele ”obligații de partid” ale unor potentați ai zilei. Astfel că joi dimineața, la ora 10.00, colonelul Bogdan Enescu poate dezvolta și acest subiect de ultimă oră la ”cafeluța” la care a fost invitat de procurorul militar care este deja ”călare” pe acest caz fără precedent. Dar înainte de a da cu pixul, bine ar fi să nu uite că peste doar câteva zile, pe 28 septembrie, vor fi audiați și alți martori, în frunte cu chiar colonelul Radu Todoran. Astfel că spovedania ar trebui să fie una cu adevărat sinceră, mai ales că toate documentele fiscale au fost puse de către IGJR la dispoziția procurorului militar de caz, în ciuda disperării cu care s-a încercat secretizarea ”fluturașilor” care arată negru pe alb cum s-a încasat un miliard de lei vechi în doar trei luni de zile! Și alea în plină stare de urgență și de alertă!

author avatar
Catalin Tache
7.688 afisari

11 COMENTARII

  1. In cazul angajarilor din spitale ,in perioada starii de urgenta si a starii de alerta, cand o sa se sesizeze autoritatile?
    O sa verifice cineva modul in care s-au facut aceste angajari?
    Dar in cazul celor care au fost maziliti de sefii politruci, pt. ca s-au opus angajarilor in spitale, pe criterii care nu au nicio legatura cu meritocratia, o sa se sesizeze cineva?
    Cred ca la fel ca in multe alte cazuri, vinovatii nu vor fi pedepsiti niciodata iar angajatilor care au platit cu pierderea locului de munca, a sanatatii, doar pt. ca s-au opus unor abuzuri in toata aceasta perioada, nu li se va fcae niciodata dreptate.
    Si atunci stai si te intrebi, are rost sa mai votezi….?!!!!

  2. S1 = incadrari si concursuri!
    Care serviciu al Directiei Resurse Umane a fost „decapitat”?
    Speram ca autoritatile competente sa isi faca datoria!

  3. Da , ciuma rosie simte furia poporului : Schimbare de trend in sondajele din Bucuresti , scade numarul indecisilor de la 18 % la 12 % ! ESTIMARILE PRIVIND PREZENTA LA VOT SUNT PE UN TREND ASCENDENT ! NICUSOR DAN ARE UN SCOR CONSOLIDAT DE 33 % , A CRESCUT UN PROCENT IN ULTIMELE 24 DE ORE ! FIREA STAGNEAZA LA 29 % , TRAIAN BASESCU SE AFLA PE UN TREND DESCENDENT !

    • Ce treaba are subiectul de fata cu ce scrii tu? Pe cine intereseaza cat are Firea, Mucea sau Basescu?

  4. @ Unde mă, la pensionari, că îl pensionaserăți pe ăsta în articolele anterioare, ?

  5. Ghici , cine canta amarnic pe 28 septembrie : ”Se scuturau toti trandafirii / In seara cand NE-AM DESPARTIT” ? A.K-24 , azi , 23 septembrie 2020 , articol de Victor Gheja : ” DE CE PROPAGANDA PSD ESTE ATAT DE DISPERATA . CALCULELE LUI CARAMITRU , FIREA VA AVEA 10 % SUB NICUSOR DAN ”. ” LA O PARTICIPARE NORMALA DE 50 % , IN MOD REALISTIC , VOM VEDEA URMATOARELE SCORURI : 1 . NICUSOR DAN = 40 – 45 % 2. Gabriela Firea = 30 – 35 % 3. Traian Basescu = 8 – 12 % 4. Restul = 8 – 22 % ”.

  6. Pana si Cornel Nistorescu s-a prins din ce parte bate vantul si o paradeste cu o lovitura decisiva pe Firea in ultimul articol din Cotidianul , articol intitulat ” PARTIDUL ANTENA 3 SI MADAM PANDELE ”.

  7. Mai lasati-ne cu concursurile voastre, ca toate sunt trucate! Mai bine cv si interviu. Eventual, o luna de proba. Eventual, recomandare de la fostul lo de munca(desi, daca omul isi schimba serviciul, se pot spune rautati despre el)

  8. A.K-24 , azi , 23 septembrie 2020 : ” SECTIA SPECIALA INCALCA LEGISLATIA UNIUNII EUROPENE ” GATA CU SS-ul , AVOCATUL GENERAL AL CJUE SI-A PREZENTAT CONCLUZIILE ”. ” Avocatul General al Curtii de Justitie a Uniunii Europene , domnul Michal Bobek , a anuntat astazi , miercuri , 23 septembrie 2020 ca , IN URMA ANALIZEI EFECTUATE , A AJUNS LA CONCLUZIA CA INFIINTAREA SECTIEI SPECIALE PENTRU INVESTIGAREA MAGISTRATILOR INCALCA LEGISLATIA UNIUNII EUROPENE ”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger