AcasăDezvaluiriAncheteSUA, scuipate în gură! Omul GAZPROM preia Nuclearelectrica!

SUA, scuipate în gură! Omul GAZPROM preia Nuclearelectrica!

Pur și simplu nu poate exista exprimare mai diplomatică față de ”jocul dublu”, ca pe Centură, al autorităților române în fața partenerilor strategici americani! Pentru că la recenta descindere a Kamalei Harris la București, toți bărbații de stat s-au ploconit la gambele vicepreședintelui SUA, garantând nu doar că rămânem loiali parteneriatului strategic… Dar și că România va plusa cu construcția a și mai multor reactoare nucleare – mai mici sau mai mari – decât cele prevăzute în acordurile inițiale a fi construite de companii americane.

Iulian Iancu în locul lui Chiriță

Numai că, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, la această oră se poartă un adevărat război de gherilă diplomatică pentru schimbarea actualului director Cosmin Ghiță din fruntea Nuclearelectrica! ”Bomba” fiind că acesta ar urma să fie înlocuit cu electricianul Dumitru Chiriță! Șeful ”pe ducă” al ANRE și care tocmai ce își pierde statutul de ”baronul Energiei” în urma protestelor vehemente ale Agențiilor de informații de peste Ocean! Cele care au sesizat și partea română nu doar de afacerile derulate cu GAZPROM prin intermediari, inclusiv conturile alimentate din Mexic, dar și de ”indiciile temeinice” cum că acesta ar fi pur și simplu ”omul Moscovei”!

După Iancu, Chiriță!

Șocul fiind unul cu atât mai mare pentru partenerii americani, cu cât ”iminenta” numire a fostului sindicalist electrician Dumitru Chiriță la conducerea Nuclearelectrica ar urma să se producă concomitent cu înscăunarea lui Iulian Iancu în fruntea ANRE! De parcă ai zice că nu CIA, ci GRU a câștigat războiul din Ucraina! Ceea ce nu face decât să justifice și mai mult reacția vehementă a diplomaților americani care, alertați de Agenție au solicitat ”de îndată” explicații părții române cu poziția statului român. Același stat care, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe trimite ajutoare financiare în regiunile separatiste Luhansk și Donețk… Iar la conducerea ANRE și Nuclearelectrica tocmai ce sunt pe cale să pună doi ”dinozauri” precum Iulian Iancu și Dumitru Chiriță!

Chiriță în locul lui Ghiță la Nuclearelectrica

Securitatea energetică a României urmând a fi astfel asigurată de doi ”rusofili”, după cum au alertat inclusiv structurile contrainformative românești de nenumărate ori. Și asta în contextul în care, după cum dezvăluiam chiar ieri, invazia rusă din Ucraina nu este decât un nou front deschis în ”războiul gazelor” care scindează întreaga omenire între ”lumea liberă” și axa Beijing – Moscova – Ankara!

”Miroase a ruble”…

Astfel titram ”lovitura” din 19 octombrie 2020… Atunci când dezvoltam cum ”Baronul Energiei” Chiriță a fost prins în afaceri cu gaze cu mexicanii! Astfel că decidenții români care chiar în aceste zile forțează numirea lui Chiriță la Nuclearelectrica nu au cum să se scuze că nu au știut.. Pentru că au fost informați! Și, dacă au uitat cumva între timp, le aducem aminte… Acum, înainte de a își pune semnătura pe numirea lui Chiriță, una care poate duce la un incident diplomatic fără precedent cu Statele Unite ale Americii! Și într-un moment ca acesta, în care decidenții politici ar trebui să se ferească ca de tămâie de sabotarea parteneriatului strategic…

Deci, să nu uităm că numele electricanului pus de Liviu Dragnea în fruntea ANRE a fost identificat de structurile contrainformative românești în ”ițele” unei suspecte afaceri energetice pe axa Mexic – Cipru – Polonia. Una care mirosea puternic, încă de atunci, a ”rublele Moscovei”… Însă lui Chiriță nici că i-a păsat de consecințele detonării scandalului internațional ”Hub Gas Premier”. Societate în ale cărei acte, ce este drept, Dumitru Chiriță nu apare… Numai că, încă din 2020 fusese luată ”urma banilor” rusești și refăcute circuitele financiare…Ca și legăturile primejdioase întreținute între președintele ANRE și societatea care are ca obiect de activitate comercializarea combustibililor gazoși. Și care ar urma să comercializeze gaze în Polonia. Gaze care însă miros a fi luate de la GAZPROM-ul rusesc! Mai ales că fiul președintelui ANRE, Costin Răzvan Chiriță este avocat și îl reprezintă pe Igor Cupeț într-un dosar. Unul în care acesta nu și-a primit comisionul de succes pentru intermedierea unui contract de gaze pentru Chemgas Holding Corporation, de la Imex Oil Limited din Cipru. Adică una dintre societățile recunoscute că importă gaze de la GAZPROM! În timp ce explozia facturilor la energie oricum au afectat deja românii mai mult decât bombardamentele de la Mariupol…

author avatar
Catalin Tache
7.626 afisari

46 COMENTARII

  1. Doamne, ce terorii ale consipratiei… Bravo baieti. urmeaza si un articol in care ne ziceti ca Hitler traieste?

  2. De ce aceștia doi nu sunt buni? Că ar fi rusofili? Dar pupîncuriștii americani cu ce au contribuit la dezvoltarea României? Deocamdată, pe unde au trecut americanii au lăsat numai „chin și jale”, vorba cântecului. Cu ce ne-au ajutat americanii la construcția de autostrăzi? Deocamdată, ne-au procopsit cu niște terenuri scormonite, că autostrada Transilvania este doar o dezamăgire mare. Acum vor să ne fericească cu niște centrale nucleare care nici la ei nu au produs vreun Kw. Dacă cei doi pun pe picioare sistemul energetic, nu văd de ce ar trebui să aruncăm asupra lor acuze nedovedite, numai că așa a zis unchiul Sam? Dacă pe unchiul Sam îl doare pipota de România de ce de tot livrează vechiturile lor pe bani grei în loc să ne dea ceva mai de Doamne ajută? Mai nou, SUA vor să pună cu botul pe labe UE, prin comerțul cu gaze, prin scoaterea de pe piața europeană a gazului rusesc. Vom vedea peste câțiva consecințele acestor măsuri.

    • pupincuristii americani au facut cateva milioane prin firme de consultanta pentru autostrazi, achizitii si proiecte fantoma

  3. Chirita ,un taran basit din Tartasesti e miliardar…fara sa aiba vreo zi o afacere proprie,sa dea barem 1 salariu din buzunar o luna,sa vada cum e…doar dun sinecuri

  4. Tache fii corect, Iulian Iancu este un băiat deștept și informat pe care îți face placere să-l asculti. Măcar de-ar pune GRU numai oameni ca el în funcții cheie. Pentru Chirita nu mai arunca vina pe rusi degeaba, asta după intinetar e omul securistilor. Toti de la sindicate au fost oamenii securistilor, pentru a-i tine în lesa pe bieții muncitori. Dar clasa muncitoare a dispărut demult numai ei sunt eterni sau au fost promovați prin Guvern în posturi cheie. Iar pentru securiști banii nu au miros, chiar dacă vin din afaceri cu rusii. Pe acest Chirita l-am auzit demult la TV. Intelectul ca și mecla din poza, parca ar fi un bou, care a făcut și el rost de o diploma. Dar pentru securiști e numai bun.

    • E prea bou chiar si pt ei!totusi trebuie sa rupa doua boabe si pe engleza pe asa post…barem cat Ilici Iliescu..asta nici cu mainile nu vorbeste engleza…

  5. Domnu EScu,de-aia domne,pt.ca Cocotatii nostri esuati la varful statului mafiot,sunt cozi de topor care mai de care mai groasa.Stau capra la sula oricui pe principiul ” da’ noua ce ne iese,daca iese sa fie cat o fi,da’ sa ne iasa si noua ceva „.

  6. despre chirita asta n-am ce comenta , ca nu este , dar despre I Iancu de cate ori l-am vazut si comparat cu altii , pot sa spun ca este cel mai pregatit in domeniul de energie din cati avem sau cel putin dintre cei vazuti pina acum . eticheta asta ca-i cu putin sau cu biden pare de gradinita , sa fie cu Romania si atat .

  7. Baiatul lui Chirita primeste comision-adica bani!- de la off shore cipriot direct importator gaze GAZPROM!!!CE E GREU DE PRICEPUT?FIUL SEFULUI ANRE ESTE PLATIT DE GAZPROM SI TACSU „NRGOCIAZA” PRETUL CU GAZPROM

    • vrei sa spui ca pute gazul de la gazprom si ala lichefiat din america e parfumat ? nu te-ai saturat ca platesti o suta de milioane de vaccinuri aiurea acuma si gaz adus de peste ocean , ambele afacerile ursulei ?

  8. O Capra de mai sus a spus totul în logica lucrurilor care se întâmplă în acest sens acum la noi.
    Am sărbătorit SRI-ul care are pioni otrăviți printre ei dar care tot vor da socoteală în fața poporului.
    Aceștia împreună cu piticul lor lucrează pe față împotriva poporului român, că el nu este dar nucleară va veni în curând și nu vor mai ști la cine să PRIVEASCĂ.

  9. Sunt complet si extrem de neplacut surprins de impolitetea titlului articolului si de infantilismul continutului; nu conteaza daca este adevarat sau nu, dar acest articol nu este ziaristica. Si ca sa explic cu detalii. Sunt o multime de exagerari, fare dovezi. Se avanseaza un numar de potentiale scenarii exagerate si speculatii, din nou fara informatii care sa suporte acuzatiile. Daca cititorul este de acord sa accepte asemenea declaratii …

    • Baiatul lui lucreaza pentru Gazprom,din toate locurile de munca din tara si lumea asta!!!nu inginer sau specialist..ci avocat comisionar de succes.cumpara,tata ga,w la pretul bun,incaseaza fiul comisionul

    • ce fel de dovezi vrei , cu stampila si semnate . tutele de la tv fortate de cna pun intrebarea asta cretina . asta este parerea omului , iti convine bine , nu , nu lua in seama . intreaba procurorii de dovezi nu jurnalistii ! nu sint acuzatii sint opinii , nu te mai uita in gura cna care vrea cenzura si tu pui botu .

  10. Anonim 2 :
    De Iancu nu am ce comenta , poate fi profesor in probleme de energie si mai ales hidrocarburi .
    Dar Ghita asta cum a fost parasutat la Nuclearelectrica ? In afara ca a facut ceva ” scoala ” in America , nu are nici o legatura cu domeniul .
    De Chirita ce sa comentez , probabil un dinozaur asa cum spun cei care il cunosc .

  11. Pai nu trebuie recompensat si nea Mitica Chirita pentru cum a gestionat facturarea la energie???

    • Exact…a permis jaful de la facturi si acum il muta pe cea mai bine platita sinecura,sa i se stearga urma…

  12. 1. Universul.net , ieri , 28 Martie 2022 : ” NOVAIA GAZETA / Exodul ” Operatiunea Speciala ” din Ucraina a accelerat prabusirea structurii internationale a Bisericii Ortodoxe Ruse „. 2. Digi 24 , ieri , 28 Martie 2022 , ora 17:12 : Publicatia independenta rusa NOVAIA GAZETA SI-A SUSPENDAT ACTIVITATEA IN URMA PRESIUNILOR KREMLINULUI „.

    • Asa vrea PSD , doar e la guvernare , daca-i intrebi ti-o taie scurt : ” Pentru ca putem ” !

  13. Domnule Take, baietii de la SIE sunt patrunsi de americanisme si vad ca te-ai molipsit. Daca Romania ar fi condusa de „dinozauri” ca domnul iancu nu am mai avea criza economica si nici energetica. Acest articol propagandistic ne spune ca e rau sa cumparam gaz rusesc, in d etrimentul gazului lichefiat american, de cel putin trei ori mai scump, dar cu o putere calorica de doua ori mai mica decat a gazului rusesc. Deci da o drakului de Romanie, de romani. sa moara de frig si foame in casa spre satisfactia asa zisului „partener strategic” care suge de finate Romania de vreo 15 ani. Nene Take eu vreu gaz RUSESC si NU vreau gaz lichefiat, iar cel mai bine si mai bine ar fi sa primesc gaz romanesc ca avem…daca nu ar fi interese straine sa nu-l exploatam ca doar trebuie sa isi vanda SUA undeva si gazul lichefiat si si-a gasit fraierii in Europa.

  14. Dl Iulian Iancu este un patriot și un om deosebit de onest.

    Dacă o dam așa din eter ca e omul rușilor și daca și celelalte articole au la baza aceleași ‘surse serioase’ înseamnă ca sunt jalnice loviturile dl redactor.

  15. Adevarul.ro , astazi , 29 Martie 2022 , ora 12:30 , articol de Cristina Ene : ” SFIDAREA CA FORTA DE REZISTENTA . ODESA REVINE LA VIATA IAR IN ORAS RASUNA MUZICA : ” CRED CA FRICA INCEPE SA SE RISIPEASCA ” .

  16. Sa cante muzica , ucrainenii din Odesa au primit rachetele britanice ghidate Brimstone Sea Spear .

  17. Ma amaritule, dupa ce bati cimpii la ziarul asta care te suporta, oare de ce, acum ai sarit de tot gardul ! De ce nu te duci tu ma acolo , la spoie-tingiri, ca tot ai fata adegvata , cu asta poate ii lasi in pace pe cititori cu timpeniile tale !?! Du-te ma haimanao, i-a caruta si catelu si mergi la ce stii !

    • Recunosc , sunt haimanaua poponauta CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL ZIS KOSTEA AMORE SUGIUK , m-am hodorogit , nu mai am ” fata adeG(?)vata „, nu mai pot sa sar garduri ca pe vremuri cand ciordeam gaini din cotete , bat campii prin National pentru trei copeici postarea si o supa de stevie din partea Raionului . N-am nici caruta si nici catel , abia imi tarai io zilili , impegatu mi-a `pregatit sacu negru sa ma arunse la sant …

  18. Kostelica , ai tupeu , nu gluma , tu te indopi cu polonice in National din 2014 incoace , si tot tu te vaiti ca iar ti-e foame ? Te-au luat la ochi cititorii , tunde-o bastree ca hipersonicu la Rabnoita pana nu-ti umfla romanii falcile si iti perforeaza rozeta , asculta-mi sfatul , doar sunt pretenu tau de atata amar de timp ….

  19. Am cont pe facebook : CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL , sunt dispus la conversatii 24 din 24 , va garantez ca o sa solicitati parerea neuro-psihiatrilor specialisti dupa ce vom dialoga ….hihihihihi

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger