Iată că după ce a fost făcut ”franjuri” cel puțin din punct de vedere al imaginii după nenorocirea de la Caracal, Serviciul de Telecomunicații Speciale pare să-și fi revenit din pumni și sub interimatul fără de sfârșit al generalului Ionel Sorin Bălan a trecut la un ”shopping” intensiv. Ceea ce în fond nu este rău deloc, dacă tot sunt bani de cheltuit și indiferent de partidele aflate la guvernare nimeni nu îndrăznește să se atingă de bugetele serviciilor secrete. Doar pentru a le tot mări, bineînțeles…
Astfel că practic STS-ul pare să fi intrat într-o adevărată ”cursă nebună” de achiziționat aparatură IT. Cea care, mulțumită lui Sebastian Ghiță în vremurile de glorie ale statului paralel beneficiază încă de niscai înlesniri la achizițiile mai mult sau mai puțin de urgență. Numai că în loc de achiziționarea de tehnică necesară îmbunătățirii obținerii ”triangularelor”, STS-ul lui Bălan pare deja bântuit de obsesia procesului electoral. Iar în vederea îmbunătățirii acestuia – oare în ce sens?- tocmai ce a fost declanșată o nouă operațiune pentru ”cumpărarea a 50.000 de echipamente de recunoaștere optică cu stylus, care vor fi utilizate în cadrul proceselor electorale și referendumuri și vor fi parte a Sistemului Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot ( SIMPV). Contractul a fost estimat la 134,5 milioane lei, fără TVA, pentru doi ani”. Deci pentru a îmbunătăți procesul electoral, de parcă românii votează la alegeri sau organizează referendumuri în fiecare lună, STS-ul pune la bătaie ceva peste 150 de milioane de lei, cu tot cu TVA. Și asta nu ”pe viață”, ci doar penrtu doi ani! În care poate ne și explică generalul Bălan câte alegeri se vor organiza, că doar nu o ști anticipat doar pe persoană fizică ”ponturile” că vor cădea guverne pe bandă rulantă și se vor face tot felul de referendumuri în acest răstimp…
După tablete, stylus-uri…
Dar să vedem pe ce vor mai fi ”tocați” încă 150 de milioane, parcă doar penrtu a se putea raporta la Palatul Cotroceni că STS-ul este din nou în grafic cu organizarea ”în cele mai bune condiții” a alegerilor, care vor fi ele… Deci este vorba despre 50.000 de stylus-uri… Însă iată că tot STS –ul ne lămurește în caietul de sarcini și ce este acela un stylus fără de care alegerile fie ele anticipate sau nu se pare că nu mai pot avea loc: ” Stylus-ul este un instrument mic, în formă de stilou, a cărui poziție a vârfului pe un ecran tactil poate fi detectată de acesta. Instrumentul este folosit pentru a desena sau a face selecții apăsând pe dispozitive cu ecran tactil, cum ar fi computere, dispozitive mobile, console de jocuri și tablete”!!!
Cine-i noul Ghiță?
Deci acum STS-ul nu mai poate organiza bine alegerile dacă nu-și trage 50.000 de ”Stylus”-uri, produse pentru care dă din pix 150 de milioane de lei! Asta după în ce în același scop declarat al ”îmbunătățirii procesului electoral” – de parcă acesta ar fi principalul obiectiv de țară, ci nu construcția proiectelor de mare infrastructură! – STS-ul a mai cumpărat în 2015 și 23.000 tablete, de la una dintre firmele lansate de imperiul IT al lui Sebastian Ghiță. Tablete destinate scanării datelor alegătorilor. Ce-i drept însă, precedentul contract ”electoral” a fost de doar vreo 30 de milioane lei. Iată însă că după decaparea fostului șef al STS, generalul Sorinel Vasilca după ”haosul de la Caracal”, acum se trece la ”next level”, cel de ”stylus”-uri de 150 milioane.
Iar joacă Bălan la alegeri?
Deci în continuare singura grijă a generalului Bălan este ca STS-ul ”să joace” la alegeri, sperând probabil ca astfel să fie în cele din urmă ”împământenit” pe funcția de șef serviciu secret. Asta după ce, așa după cum avertizam încă de pe 4 noiembrie, chiar înainte de prezidențiale,”Gata, STS joacă la alegeri : La cât de mult și-a dorit generalul Ionel Sorin Bălan să ajungă șeful Serviciului de Telecomunicații Speciale, chiar că nu avea cum să nu profite de breșa ivită după decaparea lui Vasilca, astfel că împuternicitul la comandă a anunțat cum va juca în alegeri. Că de jucat, STS-ul va juca! Aceasta fiind cel puțin concluzia în sistem, mai ales după explicațiiile parcă special date atât de minuțios de către generalul Bălan. Încât pare să fie clar că poate atinge recordul de votat viteză de la paris , atunci când sistemul ticăloșit încă mai avea nevoie de un mandat pentru Băsescu… Acum însă, că nu mai există instituție a statului care să nu raporteze depășirea planului cincinal la condițiile oferite Diasporei pentru a vota, chiar că nu mai miră pe nimeni.(…) Astfel că șeful STS s-a zbătut pentru ”generarea automată a sistemului la sfârșitul zilei”, asta după ce a făcut ”o statistică. Timpul mediu de preluare a CNP-ului a fost de 15-16 secunde. De asemenea, prin faptul că nu se vor mai lua datele alegătorilor pe listele suplimentare în scris pe cele două tablete și acestea vor fi generate automat la sfârșitul zilei de sistem, având în vedere preluarea CNP-ului și a datelor de identificare și a semnăturii în mod electronic , categoric va fi un timp mult mai mic în secțiile de votare din străinătate pentru un alegător”. Astfel că rămâne ce nou record de votat viteză va fi stabilit și după achiziția celor 50.000 de ”stylus”-uri pentru care se dau din pix 150 de milioane de lei. Așa că puteți vota liniștiți, STS-ul veghează pentru voi! Din păcate însă nu a fost și cazul Alexandrei Măceșanu…
Fratele mai mic al lui ghita este chireac,poate a crescut si asta ca sa ajunga miliardar,ca merita.Nu este de vina sts ca alegerile sunt votabile,asa este ordinul stapanilor Coloniei,sa iasa mercenarii aflati in solda lor,ca nu stau acestia in salariul de la asa zisul stat(degeaba) democratic(colonial),mai ales Generalul numit guvernator(cica sefutiul statului).Cum se vad,uneori,Carpatii de la 150km,asa ar trebui sa vada mamaligarii ca toate institutiile asa zisului stat democratic sunt sub comanda stapanilor,dar populatia nu nimereste sa priveasca decat in zilele cu nebulozitate crescuta si nu vad nimic,oare din cauza asta sunt asa de posomorati,tristi fara niciun zambet,macar.
@ Considerați că președintee Iohannis se va achita de responsabilitatea de a retrimite la parlament legea referitoare la Codul Administrativ, pentru fondul căreia au fost pronunțate anterior decizii de neconstituționalitate ale CCR, ?
@ Remarcați și faptul că nici parlamentul nu îl poate obliga pe președinte să promulge o lege care conține reglementări pentru care CCR a pronunțat anterior decizii de neconstituționalitate, așa cum nici parlamentul nu pune în aplicare deciziile general obligatorii ale CCR, ?
@Opinați că președintele a trebui să pună în aplicare deciziile CCR sau reglementările ce vin de la parlament care nu pun în aplicare deciziile CCR, ?
@Opinati ca sunt zdravan la mansarda ?
Nu fiti rai vor si ei sa ajute alegerile…