AcasăDezvaluiriCatalin TacheSRI sapa dupa dosarele dosite de Daniel Morar!

SRI sapa dupa dosarele dosite de Daniel Morar!

Piedestalul de simbol al luptei anticoruptie pe care fusese cocotat Daniel Morar in ultimii ani a fost spulberat intr-o clipa. Mai mult chiar, fostul sef al DNA s-ar putea sa plateasca extrem de scump ambitia sa fara de margini, care deja l-a costat functia.

Daniel Morar a mizat gresit cand a parasit zona de influenta a lui Traian Basescu, pentru a se apropia de Manuel Barroso
Traian Basescu
Manuel Barroso

Si nici macar dupa ce a fost tras „cu japca” pe linia moarta a Curtii Constitutionale, Morar pare sa nu fi priceput lectia retragerii strategice. Asa ca, prin subalternii numiti pe posturi cheie si care inca i-au ramas loiali, acesta pune bete in roatele coabitarii. In replica, structuri ale statului cu atributii in combaterea scurgerilor de informatii au demarat deja cercetari pentru a verifica informatiile potrivit carora Daniel Morar ar fi incercat sa cumpere protectia Bruxelles-ului cu ajutorul dosarelor „sensibile” tinute la sertar. Si din care unele nu au aparut nici acum…

Isi forteaza norocul!

Considerat favoritul presedintelui Traian Basescu si al presedintelui C.E. deopotriva, Daniel Morar a avut nefericita idee de a inclina fatis catre unul dintre protectorii sai, punandu-se practic la dispozitia lui Manuel Barroso, care i-a promis ca il va face primul procuror anticoruptie al Europei. Tradarea fostului sef al DNA nu i-a picat deloc bine sefului statului, mai ales ca acesta demarase deja strategiile necesare pentru impunerea lui Morar drept procuror general. Mai mult, din cate sustin sursele noastre, la urechile promotorilor coabitarii au ajuns si niscaiva vorbe privind discutiile prea „aplicate”, pe amanunte, din unele anchete, dintre Morar si repezentantii Bruxelles-ului. Asa ca, pana sa se adevereasca daca zvonurile sunt reale sau doar voit rautacioase, s-a semnat pe nepusa masa decretul prezidential de numire a lui Daniel Morar judecator la Curtea Constitutionala. Iar iesirile publice razboinice ale acestuia nu au facut decat sa alimenteze ipoteza ca acesta s-ar baza pe niscaiva informatii secrete pastrate in maneca, de isi forteaza intr-un asemenea hal norocul.

04.06.2013 – „NATIONAL” a dezvaluit ca Morar a fost mutat disciplinar la Curtea Constitutionala

A duduit xeroxul …

Cum subiectul este extrem de sensibil, mai ales ca unii dintre cei mai importanti lideri politici ai tarii au fost „tintele” unor anchete demarate si ramase doar prealabile, SRI-ul s-a ales cu delicata misiune sa desluseasca misterul. Si daca dosarele alternative exista, sa le recupereze fara prea mult tam-tam mediatic. Insa situatia este cu atat mai complexa, cu cat informatiile privind xerocopierea la greu a unor documente pe ultima suta de metri a mandatelor unor fosti sefi din Justitie privesc mai multe structuri din sistem. Iar cel putin in cazul „Crimei Organizate”, unele dosare nu doar ca au fost copiate, dar ele au disparut cu totul, autorii sustragerilor refuzand pur si simplu sa le predea.

author avatar
Catalin Tache
2.988 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri