AcasăDezvaluiriAncheteSPP și-a tras Secțiune de Contraspionaj - U.M. 0163 H

SPP și-a tras Secțiune de Contraspionaj – U.M. 0163 H

Pahonțu mai are o structură contrainformativă!

Alertă în restul sistemului, după ce paranoia generalului Lucian Pahonțu a dus la apariția unei noi structuri, a cărei legalitate este deja privită la nivelul altor servicii secrete drept o reală vulnerabilitate la adresa securității naționale. Mai ales că, deși până acum doar îi amuza pe restul omologilor de la alte structuri cu rețetele sale de preparare a rachiului ”cocârț”, colonelul Dumitru Voroneanu a ajuns să se prezinte oficial drept șef al serviciului de contraspionaj din cadrul Serviciului de Protecție și Pază! Sau mai exact al ”Secțiunii de contraspionaj”, așa cum nu s-a sfiit să se împăuneze până și la ședințele de bilanț!

Acum, apariția unei noi Secțiuni informative, fie ea și una ”acoperită” în cadrul SPP este cu atât mai stranie cu cât la nivelul serviciului condus încă din anul 2005 de generalul Lucian Pahonțu există deja trei structuri care activează strict în domeniul strângerii de informații, contrainformațiilor și protecției interne! Este vorba de U.M. 0163 H condusă de chiar  colonelul Dumitru Voroneanu, de U.M. 0163 I condusă de Alin Chirilă și ”filajul acoperit” al lui Ioan Păunică, în speță U.M. 0163 L! Toate aflate în subordinea directă a generalului Daniel Ion Bălașa.

Dar habar nu a avut unde se droghează ”numărul doi” Gabi Crețu!

Iar cu toate că SPP-ul lui Pahonțu avea oricum trei structuri informative – aproape cât toate celelalte servicii la un loc!- niciuna dintre acestea nu a fost în stare barem să afle cum s-a prăbușit CAR-ul intern și la cine au ajuns banii sutelor de cadre păgubite! Și nici că numărul doi al serviciului, generalul Gabi Crețu se droga și era filat în dosarul ”Ayahuasca”! Ca să nu mai vorbim de umilințele contrainformative înghițite după trei ani de anchete interne, amenințări, presiuni și sute de ofițeri duși ”pe neveu” la detectorul de minciuni, fără ca Voroneanu să îți țină însă promisiunea că va identifica ”sursele lui Tache de la Național”! Iar acum același colonel se visează ”vânători de spioni”! Și a ”comis-o” deja printr-o nouă Secțiune de contraspionaj care activează sub acoperire în cadrul U.M. 0163 H! Că doar are SPP-ul destule fonduri operative de tocat…

Se îmulțesc ”acoperiții” SPP…

”Generalul de paie” Bălașa!

Acum, că după 15 ani la conducerea SPP, generalul Pahonțu nu mai poate fi scos de sub influența ”aburilor Puterii” chiar că nu mai miră restul sistemului. De asemenea, nici faptul că ”nea mitică” Voroneanu trăiește deja ”în filme” și cu girul conducerii SPP își face serviciu de contraspionaj! Însă ceea ce este cu adevărat straniu este că toate aceste structuri informative activează sub coordonarea directă a adjunctului SPP, Daniel Ion Bălașa. Cel care a ajuns astfel ”generalul de paie” nu doar al propriului serviciu, dar al întregului sistem!

Pe cine ”vânează” Voroneanu…

Colonelul Voroneanu ”joacă în filme” cu spioni…

Dincolo însă de pasivitatea asumată a generalului Bălașa, rămâne marea întrebare, mai ales pentru structurile contrainformative ale altor servicii secrete, ”pe cine vânează colonelul Voroneanu”? Că dacă tot și-a tras acesta în subordine ”Secțiune de contraspionaj”, atunci înseamnă că structura deja a intrat în pâine. Iar cum constituirea acesteia nu a fost trecută prin CSAT este astfel greu de precizat, cel puțin din punct de vedere legal, ce activități operative de ”contraspionaj” derulează U.M. 0163 H… Și ce ”spioni” vânează… Români? De la alte servicii secrete românești? Străini? De la agențiile informative cu care avem parteneriate strategice? Dușmanii personali ai lui Pahonțu? Sau pe oricine pentru care se ia comandă? Și cu ce bani? Sau pe ai cui bani? Astfel că dacă tot se ambiționează să joace în ”liga mare”, colonelul Voroneanu ar fi trebuit să își facă bine temele… Că doar contraspionajul nu este totuna cu făcutul de ”cocârț” în curte, închiriatul de garsoniere la subalterni sau jucatul ”la păcănele”… Dar, succes, oricum… Că au mare nevoie ”puii de SSI-iști” care s-au apucat de contraspionaj cu de la sine putere…

author avatar
Catalin Tache
7.161 afisari

48 COMENTARII

  1. CAND SI-A FACUT ULTIMA DATA CONTROLUL MEDICAL PSIHIATRIC SAU PSIHOLOGIC ACEST ANALFABET DIN LERESTI….????

  2. Sunt bani pt tot felul de absurdități pt ca se taie din plata personalului…asa conducere…

  3. Vai de capul nostru….barem sa îl ia și pe Nedelea ca tot o freacă aiurea toată ziua domn general …bate deja spre 60 ani dar tot nu se da dus…nu se umfla și umflatul asta ca el a fost la contraspionaj ?la clădirea de lângă Loteria Naționala?sa se strângă toți acolo și sa toace tot bugetul SPP!ca de la noi știu doar sa taie ….niște nesimțiți penali cu toții.bine le faci Tache ca le dai cu fractura de mandibula…sunt pisați pe ei oricum

  4. Tot la fricosul asta de BĂLAȘA e și SEAMI-Trasee.dar batem aici merge treaba,de oameni profi ca Marian Neacsu ,venit de la crima organizata are nevoie serviciul ca sa fie resetat.nu de sifoane ca Răută și Marius Popa care habar nu și cu ce se mănâncă S1.sa vezi nea Cocârț ce o sa ți iasă pe nas contraspionajul când s o apuca SRI și SIE de tine.nici nu or sa mai aibă americanii ce sa toace la tine…ați înnebunit de tot cu contraspionajul vostru .asta ne mai trebuia

  5. Mai sunt destui alți oameni super profi și respectați la noi in serviciu.si Neacsu e ok,dar și Liviu Curea,chiar dacă e ținut doar locțiitor la intervenție.Liviu chiar ar putea fu fata probleme adjunct …și mulți alți ofițeri adevărați …dar ai baga voro in hârtii cum ridica unul capul.

  6. Lasă Tache vrăjeala asta obosita ,tot serviciul știe ca BĂLAȘA e sifonul tău!!!nu l mai legenda atat!daca nu erai unde ești,de mult te inhatam,ca doar nu suntem atat de prosti cu toții…

  7. Bea Mitica,ce drak au bre bagabontii astia cu mata???ai grija bre ca lumea e rea și perversa….sa nu te lase ei sa te joci și mata de a spionii …te iau astia in serios și te Nvata la Bătrânețe ca șmecheria costa…oameni rai bre…?

  8. Ce e Dicule, va deranjeaza Balasa ca va tine in lesa si nu mai puteti sa va jucati cu carierele noastre!!!

  9. Asta nu și mai tine nici mustață sa nu tremure. E preș la USA lu Sefu,aia e.a fost Documentat ca el e sifonul lu Tache!si știu ce spun …atâta tot ca n a ținut de noi

  10. Un serviciu de pupalai de fonduri,am avut o rudă care si-a dat demisia,se trateaza oamenii cu cea mai mare scârbă si indiferenta,Luci,Dumnezeu nu doarme.

  11. Bine zis !
    Asta cu cainii latra , ursu merge !
    Nu se sesizeaza nimeni din tara asta ca serviciul are prea multi incapabili, incompetenti , nu mai vorbim ca n au curaj sa si asume nimic !
    Balasa asta nici nu stie cum a ajuns acolo sus ! Nici noi nu stim, era pe la guvern , un plimbator de hartii, apoi general ! Cum dreaq ?? Pe ce front a luptat, ce a facut ??
    A pupat ghiulu ! Voro macar a facut ceva ! A stropit cat pt 10 vieti ! Ma gandesc, dupa ce o pleca si s o ntalni cu lumea pe strada, oare cum se va uita n ochii lor ?? Dupa cati a paradit , degeaba !! Vai mama ta , taranus de botosani !

  12. Din cauza politicii pe care au avut‐o cand s‐au asezat pe ouă, au murit oameni, stiti foarte bine ce a-ți facut, cum i-ati forțat să iasă la pensie la o varstă fragedă-pînă în 45 de ani.Unii chiar meritau sa plece, cum si dintre ai vostrii nu aveau ce sa caute in SPP unii. V‐a documentat bine Colonelul Gainusă, a venit cu probe si dovezi clare despre ce „exemplare” ati adus voi in Serviciu.Cum zicea cineva mai sus, nu s a sesizat nimeni.Aș vrea să-l menționez doar pe „groparul” CAR-ului, domnul Costea , e suficient!

  13. Take, una este Contrainformații = SSI, alta este Contraspionaj.

    SPP , nu are serviciu de Contraspionaj pentru că nu are logistica necesară, cu atat mai mult că sunt o mână de oameni în 0163I.
    O mână de oameni, profi in majoritatea lor…care fac însa concurență (loială) celorlalte servicii .
    Și o fac bine!..adică fff bine!
    Voroneanu este la conducerea unui serviciu care (co)există si în celelalte structuri din domeniul SN.
    Cam așa stă treaba!

  14. Si dacă (co)există bre structura, de ce nu ati prevenit la timp ce urma sa întimple cu Generalul Cretu cand a fost gasit unde a fost gasit si cu cine a fost gasit?
    Daca ati stiut si ati tacut, ce rost mai aveti?

  15. Doua articole interesante : Universul .net , azi , 07-08-2020 , articol de Alexandra Popescu ” Informatii declasificate ……” si articolul din Comisarul.ro , ieri , 06-08-2020 , ora 13:55 ” „ „ DOCUMENT Raport al Departamentului de Stat american ……..” !

  16. Praf în ochi. Are altă misiune. Rezultatul viitoarelor alegeri locale și parlamentare. Vor dori să fie stăpânii tabletelor. De informații și protecție informativă nu pot duce lipsă, deoarece colaborează, legal, cu alte instituții conform cu protocoalele interinstituționale. O altă structură, fără avizul CSAT (greu de spus că nu va fi aprobată) este ilegală.

  17. Imi dau si eu cu parerea pacilisea , ce nu-mi convine e ilegal , io vreau fara tablete la votare , sa poata ai nostri sa fure , cu electronicu nu misti in front .

  18. Voroneanu îl are la mina pe privat pe BĂLAȘA,de aia i accepta orice mizerie.la fel s făcut și cu Cretu,chiar ei îl duceau la droganceala ca sa îl poată șantaja pe urma.sdta e stilul inca de pe vremea lui Fane ganea.barem Buruian avea alt stil ,te făcea și ăla dar pe fata.pacat Tache ca l ai e executat…nu de alta dar uite ce A venit In loc

    • Adică SPP ul in frunte cu toți generalii de acolo se teme de un ofițeraș de la 2,15?atunci chiar ar trebui desființați !!!!au trei structuri contrainformativa și i a penetrat DIPI PINA in esofag????ori sunt idioți ori și acum le e frica de cine e in spate…

      • Nu e ofițeraș e general cu 2 stele…dar totuși greu de crezut ca e mâna DIPI….

    • Nea mitica iar te ai dedublat sau e tot decla cocârț?voro,acum te dai și spion CIA??e clar,tare producția de rachiu anul asta la Botoșani…..

  19. Nu ma duc la voroneanu ca asta îl face pe invers pe BĂLAȘA și nu vreau sa intru in Cloaca lor.

    • Pt o stea de general ma pis pe voi toți va paradesc și sa se aleagă praful Pe urma de tot serviciul .doar sa ma facă general .ca mereu zice ca ma face…sau m a făcut ..? La dracu nu trebuia sa încep cu cocartul de la ora asta….gata bag iar in ancheta tot SPP ul!!!!!

  20. Mitica Ciocu mic ca dau astia drumul la înregistrarea când erai PREȘ in fata lui Tache sa te lase in pace și afla și bietul Paho de unde i se trage

  21. Bre, da di ci ati facut avansari in corpul ofiterilor? Di ci nați scos la concurs locurili? I ati avansat doar pe ai vostrii fara sa aiba studii militare.
    Sunt foarte multi subofiteri in serviciu cu studii superioare si n au avut nicio șansă.
    L a facut Nedelea pe soferul lui , pe paluga aia care umbla mereu dupa el cu tehnica sa inregistreze colegii prin centru pe acolo si prin poligon, tot varsa la nedelea, ca na asta e pretul.Ghiul spunea ca nu face pe nimeni ofiter, are nevoie de sifoane !I a fost frica sa organizeze concurs pe bune, sa le dea si altora o sansa, manivela lu Nedelea era pa, pica examenul.Ala de i instructor auto are bun simt macar si tace.

  22. Voro, ne zici si noua de unde stie Tache ca tu i ai inchiriat garsoniera lui Felix?Acuma fi si tu sincer si recunoaște, imparteati banii de pe chirie?

  23. Bai , voi astia de la Contraspionajul Spp, pe cine prindeti ma voi? Pe aia care mai schimba cateva vorbe pe la colturi si nu s de acord cu politica lui Ghiul??? Serviciul asta de cativa ani e pe persoana fizica, face taranul din Leresti ce vrea cu cine vrea.Nistoreee, panarama ce esti, casa cu ce si de unde bani sa o construiesti???De ce bagi Chirila Alin comentarii de fricos? Ramaneti pe baricadă si răspundeți intrebarilor.va e frica , tot se stie , tot! Degeaba ati ars hartii si ardeti in continuare.

  24. Acum daca ai scris cu litere mari , fara pic de semn de punctuatie te-ai „racorit”??? Cine crezi ca-ti citeste pologhia ??? AAAA… i-ai uitat sa-i mentionezi in preambul pe cei de pe statia orbitala, OZN, cei din rai si cei din iad, asfel tabloul era complect.

  25. Nu tre sa fim invidiosi mama tara a mai nascut cezarin un servici, cu cat mai multe servicii niciun interlop.

  26. Calitatea resursei umane in spp a inceput sa scada odata cu renuntarea la pregatirea studentilor in cadrul academiilor mapn si sri.
    Au ales academia de plagiatori a mai.
    Semeni vant, culegi furtuna.

  27. Asa e camarade! In anii ’90 cand s a înfiintat Spp ul, au fost adusi foarte multi ofițeri din scolile militare de la Sibiu, adevarat! In plus anual erau scoase locuri la INI-ANI de la Sri, cei drept si de la plagiatori erau scoase locuri.Stiu f bine d nii generali care au venit ca tineri ofiteri in ’90.Unu îi oltean si unu e moldovean.Bine ar fi ca urmatorul Director sa vină de la Armată sa facă curatenie , sa fie impartial in exercitarea atributiilor de serviciu, sa destructureze gasca ghiulului.
    ARMATA E CU NOI!!!

  28. Atunci camaradul se ridica se scutura de praf, zice ca merge pana la toaleta sa se spele pe tample , vorbeste la comisie, iar comisia i-a picat pe toti in taina.

  29. Domnilor sepepei, e frumos ca pumnii vostri se pricep sa bata litere pe iphon si sa le trimita la National. Altfel, in cazul in care nu aveti habar, nu e indicat ca rufele sa fie spalate in public. In plus de asta, comunicarea, nu este atributul domniilor voastre. Rivalitate, intriga, micime sufleteasca, ingamfare si clevetitire, asta transmiteti! Ma gandesc ca poate era mai bine daca in albia porcilor ii tranteati pe rivalii reali, adica pe aia de canta prohodul neamului romanesc. Dar voi, mirobolantii strajeri ai tristei figuri, va faultati si va puneti poalele in cap ca sa vada tot poporu’ sputnik talentul cu care sunteti haraziti. Penibil!

  30. Păi bai nenea dc nu iei u atitudine si faci același lucru, testezi la national.Crezi ca Se poate rezolva ceva din toate problemele atât timp ca gasca asta este la conducere???Oamenii muncesc si isi îndeplinesc misiunile si ce crezi,sunt taxați le data de 15….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger