AcasăDezvaluiriAncheteSpionul care a îngenuncheat România!

Spionul care a îngenuncheat România!

a după cum anticipam recent, după ce i-au identificat principala slăbiciune pe persoană fizică, Oculta serviciilor îl va ține ”cald” pe Klaus Iohannis până la sfârșitul mandatului. Tot vânturându-i pe la nasul de primar de provincie ajuns ditamai președintele României amăgirea unei ”sinecuri” internaționale. Că doar nu costă nimic… Așa cum nu a costat nici ”știrea” că s-ar afla pe ”lista scurtă” pentru preluarea conducerii NATO.

Jozsef Czukor șeful SIE ungar mereu alături de Viktor Orban

Astfel că șeful statului girează politica externă a României doar prin propriile vise de mărire. Atât și nimic mai mult. Lucru reliefat pe deplin și în zilele din urmă, atunci când România pur și simplu nu a contat în ”ecuația pentru Ucraina”. Și asta în timp ce alte două state est-europene, Polonia și Ungaria, fac deja agenda diplomatică internațională pe subiectul atât de fierbinte al reîmpărțirii sferelor de influență la nivel geo – strategic. Iar dacă Iohannis se dovedește ”puturos” până și la îndeplinirea atribuțiilor prezidențiale, lucrurile stau și mai rău cu Bogdan Aurescu. Ministrul de Externe ajungând să dea comunicate oficiale triumfaliste cu câte telefoane a dat omologilor africani! În timp ce ministrul de Externe de la Budapesta este prezent ”în tot și în toate”…

Ne-au luat până și Moldova!

Aproape că nu există proiect de țară pe care să îl declame președintele Iohannis sau alți demnitari ai statului român, că Budapesta ne-o și ia înainte! Și ne dă peste nas! Mereu prin același neobosit ministru de Externe, Peter Sjizarto. Iar exemplele s-au înmulțit deja alarmant. Însă cel mai dureros rămâne tot cel al preluării ostilităților de către diplomația maghiară până și în Republica Moldovă. Cea vecină, prietenă și soră! Dar unde cel mai mare investitor este Ungaria! Sistemul bancar moldovean devenind deja o anexă a celui unguresc! Ca și cel medical!

Iohannis încă visează la șefia NATO

Și uite cum, în timp ce Klaus Iohannis de-abia se împăuna public că Guvernul României va trimite câteva dube cu ajutoare medicale la Chișinău, Peter Sjizarto era deja acolo! În plină pandemie! La bordul unui avion plin cu echipamente medicale donate de Budapesta. Cea mai mare umilință înghițită de toate – dar absolut toate structurile statului român! – fiind că până și la Bruxelles și Strasbourg, glasul Chișinăului a fost auzit tot prin portavocea Budapestei. Același bătăios Sjizarto bătând cu pumnul în masă și solicitând intempestiv Comisiei Europene să aloce 70 de milioane de euro ajutor medical pentru lupta împotriva pandemiei în Republica Moldova. Și uite de ce OTP Bank controlează sistemul bancar de peste Prut… Iar compania maghiară Richter este lider absolut al sistemului medical… În timp ce Guvernul declarat pro-unionist al Republicii Moldova a ajuns să facă solicitări exprese de ajutor Budapestei, ci nu Bucureștiului…

Maghiarii au drepturi! Românii nu…

Zilele trecute, pe la cele două Palate, Cotroceni și Victoria, se creionau niște comunicate să se anunțe un nou ”proiect de țară”. Despre cum vom face autostrada Timișoara – Belgrad și astfel vom smulge noi Serbia vecină din ”ghearele” influenței economice și implicit strategice a Moscovei. Numai că… Ghinion… Agenția maghiară de știri MTI a informat deja comunitatea internațională că la Belgrad tocmai ce a fost semnat un parteneriat strategic între Ungaria și Republica Serbia. Artizanul fiind tot ministrul ungur de Externe și al Comerțului Exterior, ”coșmarul” României, Peter Sjizarto. Cel care a descins la Belgrad și a semnat deja un angajament fără precedent de cooperare în domeniile economiei, a securității energetice, a migrației ilegale și a minorităților naționale. Iar după întrevederile pe care le-a avut cu ministrul sârb de Externe, Nikola Selakovic și cel pentru integrare europeană, Jadranka Joksimovic, Peter Sjizarto a susținut, chiar în fața celor doi, o declarație care lasă încă o dată statul român cu ochii în soare. Un stat care nici măcar nu îndrăznește – la fel ca și în cazul Ucrainei – să ridice problema drepturilor comunității românești din Serbia.

De ce nu avem și noi un Sjizarto în loc de Aurescu

În schimb, iată ce declară Sjizarto: ” În urma relațiilor bune, atât Ungaria, cât și Serbia, atât maghiarii din Voivodina, cât și comunitatea sârbă din Ungaria au foarte mult de câștigat. Economia Ungariei și a Serbiei pot contribui foarte eficient la creșterea celeilalte. Potrivit datelor de la sfârșitul anului trecut, valoarea schimburilor comerciale dintre cele două țări a doborât toate recordurile și s-a apropiat de suma de 4 miliarde de euro. Sunt în derulare proiecte uriașe de dezvoltare a transporturilor, cum ar fi construirea căii ferate de mare viteză dintre Budapesta și Belgrad. Dar cea mai mare realizare a acestei cooperări excelente este, poate, faptul că dintre toate comunitățile maghiare de peste granițele Ungariei, cea din Voivodina se bucură de cele mai multe drepturi, iar membrii acesteia au parte de cea mai corectă atitudine posibilă”! Oare ar putea da și Aurescu al nostru o declarație la fel despre drepturile românilor din Serbia…?

SIE ungar cumpără Ardealul!

Acesta este avertismentul tras în van până acum de către singura structură contrainformativă care încearcă să mai stopeze din ”cumpărarea” Transilvaniei, bucată cu bucată. Și nu doar să toace fondurile operative, precum colegii de la DGIA… Pentru că s-a întețit deja amețitor ritmul în care tot felul de ”companii austriece” achiziționează, cu banii serviciului secret de spionaj de la Budapesta, Informacios Hivatal, tot ce mai este de cumpărat prin Ardeal! În deplină înțelegere cu programul oficial de investiții în Transilvania al Guvernului de la Budapesta.

La Belgrad s a semnat Parteneriatul Strategic ungaro sârb

Sute de milioane de euro fiind astfel ”pompate” anual de către serviciile secrete de la Budapesta, prin atotprezentul Informacios Hivatal. Serviciu secret care este încorporat oficial în Ministerul de Externe și deci în directa coordonare a lui Peter Sjizarto… În timp ce statul român ”contraatacă” în fața ofensivei financiare totale a SIE ungar cu ”antrenamente tactice” ale unei structuri DGIA care exersează ”ambuscade armate” prin munții din județul Mureș!

Czukor. Jozsef Czukor…

Iar în spatele tuturor acestor operațiuni care pur și simplu în ultimii ani au îngenuncheat România cu totul nu se află nici premierul Orban, nici ministrul Sjizarto sau alt demnitar de la Budapesta. Ci Czukor. Jozsef Czukor. Șeful ”SIE ungar”. Și al spionilor Informacios Hivatal. El însuși spion. La propriu. Cel care în perioada comunistă a activat ca ofițer sub acoperire în Austria și Germania Federală. Devenind apoi omul de legătură al serviciilor comuniste maghiare cu KGB-ul rusesc. Iar apoi cu ”noul FSB”. Și cel care, în ciuda avertizărilor repetate ale CIA a fost pus de premierul Orban în fruntea Informacios Hivatal, primind mână liberă. Și rezultatele se văd… din păcate pentru politica externă a României. Una care în declarațiile prezidențiale este sublimă. Dar în realitate, ghinion, lipsește cu desăvârșire…

author avatar
Catalin Tache