AcasăDezvaluiriCatalin TacheSOFT SPION: INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ preia ARMATA și EXTERNELE!

SOFT SPION: INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ preia ARMATA și EXTERNELE!

Trăim vremuri cu adevărat nebune! Unele în care, iată că ”valul” promovării cu orice preț a Inteligenței Artificiale riscă să ”măture” totul în calea sa!

Mai ales că, de acum este oficial, un prim minister din România zilelor noastre bagă deja Inteligența Artificială în Guvern! Ceea ce, sincer vorbind, oricum era inevitabil. Chiar și după jenantele discuții mai mult artificiale, decât inteligente, ce este drept, dintre fostul premier Nicolae Ionel Ciucă și ”robotul Ion”…

Numai că adevărata surpriză nu este că un prim minister a și alocat suma necesară, a achiziționat aparatura necesară și este de acum gata de procedurizarea primului program de ”monitorizare” bazat exclusiv pe softul de inteligență artificială licitat, ci faptul că primul pas a fost făcut de… Ministerul Afacerilor Externe! Ci nu de unul dintre ministerele de forță, după cum poate se așteptau inițiații sistemului!

Mai ales că, în cazul Ministerului Apărării Naționale cel puțin, uite că se știe că Direcția Generală de Informații a Armatei avea deja oricum logistica necesară pentru a anunța prima intrarea în ”lumea bună” a Inteligenței Artificiale.

Jurnaliștii, ȚINTE ÎN MIȘCARE!

La începutul lunii iunie, cu doar câteva zile înainte de schimbarea sa cu Luminița Odobescu, Bogdan Aurescu declanșa procedurizarea unei achiziții cel puțin stranii. Și de care avem mari dubii că succesoarea sa are habar ”cu ce se mănâncă”, fie barem și acum…

Oricum, atunci când în mod normal prioritatea sa absolută ar fi trebuit să fie pregătirea ”gestiunii” pentru buna sa predare, fostul ministru de Externe aproba alocarea sumei deloc neglijabile de 3.200.000 lei… În vederea achiziționării unui soft de Inteligență Artificială! Și care ar urma să spioneze – operațiune fie și numită în mod oficial drept să ”monitorizeze în timp real”! – mii de site-uri, blog-uri, platforme și conturi din rețelele sociale ale ”țintelor” considerate ”formatori de opinie”! Adică, în primul rând, jurnaliștii!

Absolut nebuna rețea de spionare a tuturor celor care ar putea avea urmăritori constanți în mediul online având prevăzută o bază de stocare lunară care poate fi dezvoltată până la peste 1000 GB! În arhiva astfel formată de către Inteligența Artificială ”angajată” de  Ministerul Afacerilor Externe urmând a se regăsi ”date complete” nu doar despre jurnaliști, influenceri sau colaboratorii oficiali ai acestora, dar și despre toți utilizatorii respectivelor platforme! Cu tot cu ”comentatorii” care, nu de puține ori au dat frisoane structurilor informative!

Astfel că, practic, cel mai probabil de la chiar 1 ianuarie 2024, dacă nu oprește cineva acest ”plan nebun de spionare în masă”, chipurile ”softul de Inteligență Artificială” va identifica și stoca datele despre ORICE cetățean român sau străin care vizitează ORICE platformă online pe care apare ORICE informație despre politica externă!

Ca să nu mai vorbim că jurnaliștii își vor ”lua partea leului”, acestora urmând a le fi dedicate de către ”Inteligența Artificială” a Ministerului Afacerilor Externe ”fișiere” aparte!

Cu mâna funcționarului!

Numai că, ghinion, softul de Inteligență Artificială care ar urma să ia toate deciziile cu privire la ce postare este corectă și care falsă va fi alimentat cu informații de către… funcționarii Ministerului Afacerilor Externe!

Și atunci, care este șansa ca un jurnalist sau influencer care se află pe ”lista neagră” a Ministerului Afacerilor Externe să fie identificat de către Inteligența Artificială drept ”furnizor de fake-uri”? Una direct proporțională cu dorința funcționarilor manipulatori de a scăpa de respectivul ”element incontrolabil”!

Și mai gravă fiind însă – inclusiv din punct de vedere al vulnerabilității la adresa securității naționale! – posibilitatea ca pretinsa Inteligență Artificială să fie folosită pentru spionarea tuturor celor care, la un moment dat, au ”nimerit” pe site-ul, blog-ul, platforma sau contul de socializare al celui ”identificat” ca fiind un ”element ostil”!

Și aici nu mai vorbim de deja oricum tradiționala spionare individuală a formatorilor de opinie – câți au mai rămas din ei! – dintr-o presă și societate civilă tot mai obediente în fața geo-intereselor ”sistemice”!

Ci de o operațiune de spionare în masă! Una căreia îi pot cădea victime, fără a fi măcar informați în acest sens, sute de mii și chiar milioane de români!

La o adică, singurul care ar urma să fie tras la răspundere fiind… ”softul de Inteligență Artificială”!

MApN luptă cu propaganda rusă o dată la 4 luni!

Nu este acum încă momentul pentru a dezvălui de ce a ”furat startul” Ministerul Apărării Naționale în ale ”spionitei IT”…

Însă inițiativa Ministerului Afacerilor Externe a fost clar inspirată de cea a Ministerului Apărării Naționale. Acolo unde, sub pretextul invaziei ruse din Ucraina, a fost reactivată o platformă similară împotriva ”informațiilor false”! Una găzduită pe chiar site-ul oficial al Ministerului Apărării Naționale! Un ”Inforadar” menit a avertiza, ”24 de ore din 24”, după cum se bătea cu cărămida propagandistică în piept generalul Constantin Spînu, ”știrile false”!

Isterica propagandă operativă susținută din fondurile de război ale Armatei promovând intens utilitatea publică a acestei zise platforme… Una operată, ce este drept, ”doar de cadre militare”…

Numai că, surpriză, unitatea militară care ar trebui să lupte ”24 de ore din 24” împotriva propagandei ruse chiar o face!

Dar o dată la câteva luni!

Astfel că, în data de ”2023 – 09 – 08”, MApN anunța oficial:

”Vă semnalăm o știre falsă, publicată pe contul de Telegram al publicației rusești Pravda, în care se afirmă că ministrul român al apărării naționale ar fi cerut ucrainenilor  să „mute desfășurarea operațiunilor militare departe de granițele cu România”.

Acum, greu de crezut că, dacă nu o promova astfel chiar MApN-ul, românii ar fi aflat de știrea de pe pagina de Instagram în limba rusă a publicației Pravda…

Dar și mai ciudat este cum, înainte de ”pontul” din ”2023 – 09 – 08”, structurile specializate ale Ministerului Apărării Naționale nu au mai identificat o ”dezinformare rusă” decât în data de… ”2023 – 05-24”!

author avatar
Catalin Tache
4.597 afisari

32 COMENTARII

 1. ce mare lucru? apoi nu suntem noi obisnuiti cu softurile?
  de vreo 12-13 ani cei care controleaza sts ne-au tot obisnuit cu IA, prin fraudarea constanta a alegerilor.
  iar leprele care trebuiau sa ia masuri sug clantele pe la deserviciile secrete straine.

  • Hocus – Pocus , Livia mi-a propus sa folosim Inteligenta Artificiala prin Sistemul Levitatiei coroborat cu petarde fumigene . M-a pus pe ganduri , m-as lasa ispitit , trebuie sa cantaresc bine , daca AI ne da teapa si trimite geamantanili impigatului ?

  • ADEVARUL . RO , 10.05.2023 , ORA 16:05 , ARTICOL DE GEORGE – ANDREI CRISTESCU : ” INTERVIU / CEL MAI MARE INSTITUT DE INTELIGENTA ARTIFICIALA DIN EUROPA DE SUD – EST , CONSTRUIT LA CLUJ CU BANI EUROPENI ” – Interviu cu Prof . Univ . Dr. Inginer VASILE TOPA , Rectorul Universitatii Tehnice din Cluj Napoca .

  • Pentru ca, de departe, cea mai proasta/ticaloasa activitate a fost cea pe externe, patronata de presedintele Iohannis si trabucel.

 2. 1. Comisarul . ro , astazi , ora 17:08 : ” BECALI A VANDUT AMERICANILOR FABRICA DE ARMAMENT DE LA DRAGASANI ” – Sursa : Fanatik . ro . 2. Universul . net , 26 septembrie 2023 : ” RAZBOIUL A AJUNS IN CRIMEEA ” – Sursa : THE ECONOMIST .

 3. 1. DefenseRomania . ro , 26 sep 2023 , ora 16:29 , articol de Ciprian Dumitrache : ” ABRAMS , GLONTUL DE ARGINT …………………………………………… ” – Sursa : THE MESSENGER . 2. Ziare . com , 26 septembrie 2023 , ora 17:39 , Autor N.G. : ” CUM RASPUND SERVICIILE SPECIALE UCRAINENE LA IMAGINILE DIFUZATE ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, „. 3. DefenseRomania . ro , 26 sep 2023 , ora 18:00 , articol de Tudor Curtifan : ” TREBUIE PRIVIT ADANC IN ISTORIE PENTRU A INTELEGE AMPLOAREA LOVITURII INCASATA …………………………………………………………………………… „.

 4. Cunosc personal niste securisti foarte cretini care de vreo zece ani se bazeaza pe o tehnologie satelitara rulata pe un supercomputer cu program de monitorizare real time dedicat adica mai pe intelesul oricui obiectivul tinta este monitorizat permanent 24 din 24 oriunde inclusiv la nivel de creier ganduri si frecvente cerebrale Si ce sa vezi: Boii securisti tot prosti sunt si tot nimic nu au reusit in zece ani si mai bine de terorism tehnologic pe oameni, iar ei in capul lor Cauta adecarul… Asa si MAE fix acelasi lucru, or sa reuseasca miezul din fanta si gaura la covrig, ba e foarte posibil sa fie scandaluri in lant la ce ghierle va da softul … Asta pe verificate, asa ca Tache posibil sa bagi in schimburi ca sa faci fata la cat vei avea de scris!

 5. Conducatorii de acum sunt vânduti globalismului , si-au pierdut uzul ratiunii ! Va fi necesara o noua revolutie !

  • Gaspadin ” Scriitor SF ” , sigur nu sunteti Ovidiu Bufnila , dupa abnigatie si divotamient suntiti di-al nostru , rivolutionar di pi malu stang al Nistrului , n-asa ?

 6. @ Ministerul Public să verifice contorizările de la ENEL Muntenia Sud , un apar posibile contorizări frauduloase la consumatori casnici, de ordinul sutelor de milioane de kilowați în cursul unei luni, ? Probabil că guvernul nu își face bugetul pe contorizările posibil frauduloase, de la ENEL, ?

 7. & Care doriți contorizare cu card la , energie , apă, gaze, dacă sunt bani pe card funcționează instalația, dacă nu sunt bani nu funcționează nici instalația, ?

 8. @ Dacă aveți energie pe stoc, nu aștepți să vă cumpere clienții casnici sute de milioane de kilovați, ”manipulând” contorizările, ?

 9. 1. Universul . net , 26 septembrie 2023 : ” DE CE NU ARE Xi JINPING INCREDERE IN PROPRIA ARMATA . ADEVARATA SEMNIFICATIE A DISPARITIEI UNOR GENERALI CHINEZI ” – Joel Wuthnow – FOREIGN AFFAIRS . 2. Ziare . com , 26 septembrie 2023 , ora 23:20 , Autor : Veronica Andrei : ” SERBIA NU A INVATAT NIMIC DIN DESTRAMAREA IUGOSLAVIEI SI TRAGEDIA ARMENIEI . PRESEDINTELE ……………………………………………………………………………. „. 3. Comisarul . ro , astazi , ora 07:41 : ” CEL IESIT DIN IAD ” A REVENIT IN EUROPA , SCRIE THE NEW YORK TIMES ” – Articol de Anton Jager , profesor de stiinte politice la Universitatea Oxford .

 10. Aktual 24 . ro , astazi , 27 Septembrie 2023 , articol de Victor Mihalache : ” VICEPRESEDINTELE UE ( Vera Jourova ) SPUNE CA PLATFORMA X A LUI ELON MUSK ESTE CEL MAI MARE PROMOTOR AL D E Z I N F O R M A R I I ” –––– ” X s-ar putea confrunta cu sanctiuni sau chiar cu o INTERDICTIE in Europa din cauza volumului mare de D E Z I N F O R M A R E ( DIGITAL SERVICES ACT ) ” .

 11. Adevarul . ro , 27.09.2023 , ora 09:25 , articol de George – Andrei Cristescu : ” DOCUMENT INCENDIAR . CE ROL A JUCAT EUROPA IN FABRICAREA DRONELOR ……………………………………………………………………. ” – Sursa : THE GUARDIAN . COM .

 12. & ”Armata română de prună”

  Aceste căcăreze obeze
  Vin să vă salveze !
  Să vă apere într-un mod special
  De oaie și măgar,
  Le trebuiesc tunuri ,rachete,
  Ca să se vadă că sunt vedete.
  Merg la cilop cu mașina și tancul
  Să-și lustruiască bocancul,
  La mașina de spălat ”valoare”
  Și uniforme militare , ?

 13. Comisarul . ro , astazi , ora 11:28 : ” VIDEO / ” ACEST BARBAT DA CLASA TUTUROR ” – Philip Ingram , analist militar – VIDEO : 02 min , 42 sec .

 14. SPOTMEDIA . RO , ASTAZI , 27.09.2023 , ORA 11:48 , ARTICOL DE MAGDA GRADINARU : ” CEI PATRU FACTORI CARE AU DUS LA CAPITULAREA NAGORNO-KARABAH , DUPA TREI DECENII DE RAZBOI ……………………………………………………………………….. INTERVIU CU ISTORICUL ARMAND GOSU „.

 15. Nici tehnologia nu-i mai ajuta pe gradatii speciali iar pe MAE nici atat chiar fiind impusa de afara prin securistii tradatori sorosizdi din structuri… Un singur om sa se pise pe structurile securiste cu toata logistica si interceptarile folosite e … Usturator de dureros… Si cazul condus de un general…:)) facut la apelul de seara la baneasa…
  B… AEX …:)) prosti, prosti, dar multi… Si tot degeaba… Tot vor plati, cu toata tehnologia lor… E deja dovedita teorema… Necunoscuta de ei, chiar interzisa investigatorilor…
  Cam foarte timorati si nervosi militienii din cazul Buzatu… Asa slab nivel de pregatire la Militie de zeci de ani nu a mai fost, la SRI fix la fel, niste fuduli increzuti lucrati operativ de un Civil pe o lucrare anume…
  140 SFL …Operativilor slabut nivelul la voi, rusii va calca daca va prind, dar o sa bateti palma iar, ori de frica ori de prostie… Ori de amandoua … Slabi romanii la jocul operativ, nu e de ei, cel putin privind sri si mai, restul poate mai bajbaie ceva…

 16. pai nu sunt deja toti supt pegasus?
  ce sa mai preia?
  astia cu ochii verzi sunt varza. umbla toata ziua sa pfuta ba pe unul ba pe altul, depinde din ce gasca fac parte si stau cu ochii si timpanul aiurea dupa cetatenii periculos de obisnuiti.
  banal de profesionisti. si profesionisti in banalitati.
  asta in timp ce altii din afara isi bat maciuca de ei si mulg din romania cam tot ce se poate.
  serviciile noastre arata ca un cascaval de proasta calitate si servesc doar unor obiceiuri proaste si scopurilor obscure ale mafiei politice si masoneriei.
  de profesionisti ce sunt, nu de prosti.

 17. Trebuie sa realizam ca IA nu este inteligenta deloc. Doar un alt fel de a ‘delega’ decizii in alta parte, la un ‘comandament’ central in afara tarii. Este tradare nationala la cel mai inalt nivel o predare complet gratuita sub farsa unei minciuni

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri