AcasăDezvaluiriAncheteȘoc total! Uite pe cine a adus Cîțu la butoanele Guvernului!

Șoc total! Uite pe cine a adus Cîțu la butoanele Guvernului!

Cîțu are încredere oarbă în Florin Victor Dumitriu

Mutare mai mult decât surprinzătoare a lui Florin Cîțu la Palatul Victoria, chiar dacă, din câte se pare, aceasta a fost făcută și cu girul actualului președinte al Camerei Deputaților. Ludovic Orban fiind de asemenea un lider care își pune baza într-unul dintre cei mai vechi și discreți ”consigliere” ai clasei politice românești. Însă, de departe, Florin Cîțu a atins apogeul acestei încrederi oarbe în Florin Victor Dimitriu, după ce l-a adus pe acesta după el, de la Ministerul Finanțelor, direct în propriul birou din Palatul Victoria. Acolo unde, în timp ce diversele grupări rivale liberale și useriștii se bat ca orbii și se anihilează reciproc în lupta pentru numirea viitorului secretar general al Guvernului și șef al Cancelariei prim-ministrului, Cîțu i-a dat deja mână liberă lui Dimitriu de a impune noua strategie guvernamentală. Informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră arătând că influența acestuia asupra premierului este atât de mare, încât Cîțu tocmai ce ar fi fost convins să nu mai prezinte proiectul de buget luna viitoare, ci să ceară o ședință extraordinară a celor două Camere ale Parlamentului în acest sens.

Candidat al Partidului Poporului consigliere al prințului Radu Duda

Acum, desigur că orice premier are dreptul să își aducă orice consilier vrea la Palatul Victoria. Mai ales dacă și-l și asumă prin cooptarea în echipa oficială de lucru. Însă cazul lui Florin Victor Dumitriu este unul cel puțin atipic. Pentru că deși nu doar opinia publică, dar chiar bună parte din ”elita” actualei clase politice nici măcar nu ar clipi la auzul acestui nume, cu totul altfel stau lucrurile la ”next level”, cel al sistemului. Fie și pentru simplul fapt că, în anul de grație 2021, premierul liberalilor care clamează resetarea din temelii a clasei politice a predat practic bună parte din activitatea curentă a Guvernului, mai ales în ceea ce privește creionarea bugetului național, omului care a condus ”fabrica de bani” a APAPS.

De la Adrian Năstase la Sorin Oprescu…

După terminarea Academiei de Studii Economice, Facultatea Finanțe – Contabilitate în 1988, CV-ul lui Florin Victor Dumitriu cunoaște o creștere progresivă. Din 1991 acesta fiind expert guvernamental în Guvernul României, secretar de stat în Ministerul Turismului, secretar de stat – șef al Departamentului pentru investiții străine din Guvernul României, secretra general al EXIMBANK, secrtar de stat al APAPS, ulterior AVAB și AVAS. Și uite cum omul care în aceste zile îl dădăcește pe premierul Florin Cîțu cum se ”mănâncă” guvernarea liberală a avut importante funcții de conducere în Guvernul Năstase.

Sorin Oprescu s a ars cu consilierea lui Dumitriu

Printre care și cea de secretar de stat la APAPS, recunoscută drept ”fabrica de bani” a guvernării Năstase. Iar după ce a făcut carieră în Guvernul Năstase, dar a derulat și afaceri ca director general și acționar la ”Trust Consulting”, firmă specializată în consultanță fiscală, dar și consultant financiar la Extent Internațional. De asemenea, tot în acea perioadă de aur, Florin Victor Dumitriu a fost și acționar și administrator al ” Trust Securities”, firmă de brokeraj și intermediere de valori imobiliare, dar și acționar la Compania de Asigurări ”OMNIASIG” și consilier al președintelui, participând la privatizarea companiei cu grupul TBI Israel. După care, în 2008, devenea consilier pe probleme economice al fostului primar general al Capitalei, Sorin Oprescu. Însă după niciun an, la începutul lui februarie 2009, acesta își prezenta demisia din motive personale. Gest suprinzător, dar care l-a ferit cel puțin astfel de ancheta DNA care a explodat apoi la Primăria Capitalei.

De la Dan Diaconescu la Prințul Radu Duda

Apoi, alături de Cornel Comșa și un alt consilier de-al lui Sorin Oprescu, Florin Victor Dumitriu s-a lansat în ”apele tulburi” ale consultanței politice. Cei trei devenind în scurt timp ”mentorii” noului politician Dan Diaconescu. De altfel, Dumitriu a și candidat din partea Partidului Poporului – Dan Diaconescu pentru Camera Deputaților, la Brașov. Însă pentru că așa este în politică, Dumitriu și asociații au aterizat de la Partidul Poporului direct în ”ograda reagală”, devenind sfetnicii de taină ai Prințului Radu Duda. Numai că, după ce acesta s-a dezmeticit la un moment dat, Florin Victor Dumitriu a preluat comanda Ministerului Finanțelor, după venirea în fruntea acestuia a ”colegului de brokeraj”, Florin Cîțu. Iar recenta aducere a acestuia la butoanele ”operative” ale Guvernului de către Florin Cîțu și cu știința lui Ludovic Orban nu a făcut decât să ”legendeze” și mai tare informația intrată în posesia noastră cu privire la relația de rudenie a acestuia cu un fost șef din ”Doi ș un sfert”. Florin Victor Dumitriu fiind ”identificat” la un anumit nivel al sistemului drept vărul lui Cornel Șerban de la DGIPI…

author avatar
Catalin Tache