AcasăDezvaluiriAncheteȘOC LA SPP! PAHONȚU ÎȘI FACE UNITATE DE POCĂIȚI: U.M.0149

ȘOC LA SPP! PAHONȚU ÎȘI FACE UNITATE DE POCĂIȚI: U.M.0149

Chiar că s-a întors sistemul cu josul în sus dacă până și ”nemuritorul” general Lucian Pahonțu a ordonat demilitarizarea propriilor structuri! Începând cu una dintre unitățile în care își punea cele mai mari speranțe în păstrarea influenței exercitate pe persoană fizică la vârful sistemului, clasei politice, mediului de afaceri și mai ales a Justiției paralele. În cea din urmă până și inițiații sistemului trebuind să recunoască că ”împăiatul” aflat la conducerea Serviciului de Protecție și Pază încă din anul 2005 a excelat ca nimeni altul, încă de la formarea timpurie a atotputernicului stat ticăloșit.

Șoferii lui Pahonțu buni la toate

Operațiune pe care a declanșat-o deja în data de 24 martie. Și pe care o va finaliza în data de 23 aprilie. Atunci când zeci de civili – ”POCĂIȚI”, așa cum erau denumiți în batjocură până acum de același general Lucian Pahonțu! – vor deveni peste noapte subofițeri cu acte în regulă ai Serviciului de Protecție și Pază!

Anunțul neputinței!

Niciodată, dar absolut niciodată până acum la Serviciul de Protecție și Pază, sub conducerea generalului Lucian Pahonțu cel puțin nu a fost permisă aducerea de civili care să fie militarizați pe repede înainte. Generalul Lucian Pahonțu ținând cu dinții la acest standard de militarizare obligatoriu pentru toți cei care și-ar fi dorit, de-a lungul aproape ultimelor două decenii, să devină cadre de nădejde ale Serviciului de Protecție și Pază. Astfel că, în cadrul SPP au fost angajați doar militari. Cei mai mulți dintre aceștia atrași cu promisiunile OSCAR-urilor. Și uite cum de la DGIA la DGPI, și de la IGJR la FOS, multe alte structuri de forță ale statului român au devenit, în ultimii 18 ani, ”pepinierele de cadre” favorite ale generalului Lucian Pahonțu. Cel care însă, iată că, pentru prima data de când se află la conducerea Serviciului de Protecție și Pază s-a văzut nevoit să lase garda jos. Și să accepte ”umilința” angajării ”în masă” a zeci de civili. Și tocmai la una dintre unitățile militare cele mai dragi lui…

Iohannis o ști ce cadre de nădejde îi pregătește generalul Pahonțu

Dovadă în sensul ”pocăirii” cu adevărat surprinzătoare a generalului Lucian Pahonțu stând chiar următorul ”anunț publicitar”, pe care îl dezvăluim integral. Nu neapărat pentru a face publicitate gratuită SPP-ului lui Pahonțu, ci pentru a propovădui public informația că, începând cu data de 23 aprilie, orice român poate deveni subofițer militar al Serviciului de Protecție și Pază! Cu singura condiție de îndeplinit de a poseda carnet de conducere de minim 3 ani! Așa că, dragi civili români, mult succes în accesarea următorului anunț:

De acum oricine poate face parte din coloanele SPP

”Se caută: Conducător auto – Unitatea Militară 0149. București, România.

Full Time.

Mid – Level (2 – 5 ani), Senior – Level (+ 5 ani).

Peste 3 ani de experiență în Auto/ Echipamente, Transport/Distribuție

CANDIDATUL IDEAL

Candidații trebuie să fie absolvenți de liceu cu diploma de bacalaureat.

Candidații trebuie să dețină permis de conducere categoria B de cel puțin 5 ani, precum și categoria C. Constituie un avantaj deținerea permisului categoria D.

Candidatul trebuie să aibă experiență minimă de 3 – 5 ani în transporturi rutiere.

DESCRIEREA JOBULUI

Unele dintre responsabilități sunt conducerea și întreținerea autovehiculelor din dotare, precum și întocmirea documentelor de exploatare a acestora.

La încadrare, după promovarea probelor de concurs, candidații vor dobândi statutul de cadru militar în activitate – subofițer.

DESCRIEREA COMPANIEI

Unitatea Militară 0149 București.

Publicat 24 martie 2023. Expiră 23 aprilie 2023”.

Deci, dacă ai luat Bacalaureatul, ai carnet de trei sau cinci ani – că nici ”angajatorul” nu pare a ști prea sigur ce vrea – și ai habar să conduci mașina și să o speli, atunci gata, devii peste noapte ”cadru militar în activitate – subofițer”. Și viața celor mai importanți demnitari ai statului român, dar și a invitaților străini ai acestora stau strict în mâinile tale! Mâinile de pe volan a zecilor de ”pocăiți” – civili pe care generalul Lucian Pahonțu îi va transforma la chiar finalul acestei luni în cadre militare în activitate ale Serviciului de Protecție și Pază!

276 de ore… O fi mult?

Și uite cum, din acest moment, orice tânăr care a făcut liceul, are carnet și mai ales experiență în domeniul distribuției – adică a lucrat la livrat mâncare sau colete – își poate realiza visul de a deveni direct militar al unui serviciu secret! Mai ales că, după ”plăcuta surpriză” făcută generalului Lucian Pahonțu de a face publicitate gratuită acestui anunț, pentru ca toată lumea să îl poată accesa, ci nu doar ”aleșii”săi, doritorii se vor înghesui cu siguranță la porțile Serviciului de Protecție și Pază.

Au prioritate cei care au lucrat în distribuție

Însă toți aceștia trebuie să afle încă de acum – chiar dacă doar de la noi, ci nu și de la angajator – și reversul medaliei. Și anume că majoritatea actualilor conducători auto din cadrul Unității Militare 0149 București trec la sfârșit de lună, în ”hârtiile” depuse superiorilor, o medie de 276 de ore lucrate. Pe lună! Unii chiar și peste 300! O fi mult? Poate, din moment ce atâția alți militari din cadrul U.M. 0149 au dat până acum bir cu fugiții. Mulți, foarte mulți, chiar la câte doar două – trei luni după ce se angajaseră aici, transferați fiind de la alte structuri de forță.

ANUNȚUL OFICIAL

Numai că, ghinion, nu doar volumul de lucru este cel care i-a speriat pe toți cei care au preferat să renunțe de bună voie și nesiliți de nimeni la beneficiile de a fi militari ai Serviciului de Protecție și Pază. Ci o cu totul altă cerință, de această dată fie ea și neoficială. Și care nu se va regăsi nici în anunțul de angajare, și nici în fișa postului. Dar care devine obligatorie odată cu primirea statutului de cadru militar în activitate la Unitatea Militară 0149 din cadrul SPP-ului lui Pahonțu…

”Sifoane”, nu șoferi!

”Întocmirea documentelor de transport” prevăzută în chiar anunțul de angajare nefiind, totuși, chiar singura obligație a viitorilor subofițeri ai Unității Militare 0149 București. Pentru că aceștia se vor convinge – pe propria moralitate ! – că vor trebui să fie nu doar șoferi, dar și ”sifoane”! De fapt, mai ales ”sifoane”! Astfel că vor fi obligați de SDI-iști, SSI-iși și toți ceilalți încasatori de ”OSCAR”-uri și ”sporuri de cifru” – da, da, la SPP există și așa ceva! -din faraonica structură de ”protecție internă, contrainformații și spionaj” a Serviciului de Protecție și Pază să întocmească și ”documentația de exploatare” paralelă.. Adică, mai pe românește spuse, să ”toarne” unde au fost ”coletele”, cu cine au vorbit, să le facă poze și să raporteze ofițerului de legătură totul, dar absolut totul despre demnitarii la care au fost repartizați.

author avatar
Catalin Tache
15.571 afisari