AcasăDezvaluiriAncheteȘoc la Curtea Supremă din Belgrad! Ghiță, trimis în țară!

Șoc la Curtea Supremă din Belgrad! Ghiță, trimis în țară!

Cui i-o va trage-o primul Ghiță după întoarcerea de la Belgrad?

Oricând se pot întoarce vremurile când o mână de ofițeri de informații care dacă le dădeai drumul pe stradă clipeau speriați din ochi acaparaseră practic puterea absolută într-o Românie având la cârmă o clasă politică mai debilă decât oricând! Iar cei câțiva ”influenceri” care ajunseseră să decidă cine se apropie mai mult de ”Soarele Puterii” sau cine este ”prăjit” pe loc printr-un proces instant erau ”Dumnezeii” tocmai liderilor politici, demnitarilor și magistraților care acum sunt primii care îi subestimează. Parcă prea mult. Sau de fapt ”prea ca la țară”, parcă pentru a se convinge mai degrabă pe sine că aceștia nu se mai pot întoarce vreodată la butoanele operative ale țării.

Chiar o fi crezut Iohannis în promisiunea lui Trump

Dar uite că se întoarce Ghiță! Sebastian Ghiță! Singurul om care a reușit – indiferent prin ce mijloace și ce sprijin extern! – să îl facă pe Florian Coldea! Ca pe ultimul ”gușter” al sistemului! Pentru că mulți se bat acum cu pumnii în piept că și în timpul ”Binomului absolut” ei ”dă-i și luptă cu statul paralel”… Numai că Ghiță se va întoarce în țară și statul român riscă un ”tsunami” greu, foarte greu de oprit. Pentru că, spre deosebire de alții, în timp ce s-a învârtit umil pe lângă afacerile sistemului, Ghiță a învățat ”de la cei mai buni”. Astfel că la fel cum acumula contract după contract din zona gri a serviciilor, la fel strângea și ”documentare după documentare”.

Pe care a avut grijă, atunci când a ajuns la anaghie, să le împartă ”frățește” către toate serviciile secrete externe care l-au ”stors” informativ după ce a fost extras din țară de chiar sub ochii ”feciorelnici” și apoi frustrați ai structurilor contrainformative românești. Și iată că, tocmai când toată lumea răsufla deja liniștită că ”fugarul” Ghiță își poate toca liniștit milioanele care îi parvin regulat din țară ca șia zilant politic și că astfel nu va mai avea loc nicio nedorită audiere a sa, o decizie de ultimă oră a Curții Supreme din Belgrad a produs șoc și panică la București!

Nu-i pe mâna lui Iohannis!

După ce a autorizat deschiderea robinetului cu contracte de armament G2G de peste 7 miliarde de dolari pentru partenerii strategici, Klaus Iohannis a vut o singură doleanță față de ”Înalta Poartă” de la Washington. Alta decât șepcuța primită în Biroul Oval, în vizita ”istorică” de peste Ocean. Atunci când, după cum dezvăluiam la acea dată, a solicitat Administrației Trump extrădarea lui Sebatian Ghiță! Ceea ce ar fi consolidat pe deplin noul statut de unic mascul alfa al politicii românești și ar fi închis astfel definitiv cercul Puterii de la Palatul Cotroceni. Iar încercarea altfel lăudabilă a șefului statului se datora informărilor primite de acesta cum că Sebastian Ghiță ar fi ajuns deja ”lămâia informativă” a Agențiilor de peste Ocean. Unele extrem de influente, ce-i drept…

Țvetan Vasilev va fi extrădat

Dar uite că nu îndeajuns încât să îi satisfacă și acest mic ”capriciu” președintelui atât de bun platnic României, fie și în situația în care chiar ar fi avut de gând să îl predea ”la cheie”. Numai că anii au trecut și Klaus Iohannis tot nu a putut ține conferința în care să anunțe repatrierea lui Sebastian Ghiță. În schimb, și președintele României, la fel ca și toți ”mahării” mai vechi sau mai noi ai sistemului au fost practic loviți ”în moalele capului” de decizia de ultimă oră a Curții Supreme de la Belgrad de acceptare a cererii de extrădare depusă în urmă cu patru ani de autoritățile judiciare de la Sofia pe numele miliardarului bulgar Țvetan Vasilev!

Lecția americană!

Iată că ”Orașul Alb” se dovedește încă mai ”roșu”decât își închipuiau aliații occidentali și mai ales americanii. Iar decizia Curții Supreme vine ca o adevărată ”ghilotină” peste statutul de ”capitală europeană” a miliardarilor acuzați de corupție în țările lor de origine. Șocul fiind cu atât mai mare cu cât sute de oameni de afaceri căutați ”cu mandat” internațional trăiau liniștiți la Belgrad, știind că Justiția de aici este o pavăză ”impenetrabiă” pentru noul lor statut de azilanți politici. Unul dintre cele mai bune exemple fiind chiar cel al miliardarului Țvetan Vasilev, acuzat de falimentarea Băncii Comerciale Corporative din Bulgaria și de nenumărate alte fapte de corupție făcute în umbra serviciilor secrete.

A strănutat un pic Ghiță și Coldea nici acum nu și a revenit din răceală

Ce-i drept, în urmă cu șase ani, autoritățile judiciare de la Sofia au solicitat extrădarea celui denumit și ”Pablo Escobar al Bulgariei”, dar până în urmă cu câteva zile solicitarea părea deja una ”îngropată” la Belgrad. Mai ales că Vasile și-a bazat apărarea exclusiv pe sprijinul unui puternic lobby american, însuși fostul reprezentant american la ONU, Bill Richardson trimițând instanțelor sârbe un mesaj de susținere a fugarului bulgar. Numai că se pare că rușii au vrut să le dea o lecție americanilor și mai ales protejaților acestora și tam-nisam Curtea Supremă de la Belgrad a decis, după șase ani, extrădarea lui Vasilev!

Ceea ce reprezintă un precedent pentru extrădările pe bandă rulantă care ar urma să fie decise de instanța sârbă pentru toți miliardarii est-europeni refugiați la Belgrad ca și victime ale justiției din țările lor. Și acum, după ce acceptarea extrădării lui Ghiță este considerată deja și la București drept una inevitabilă, teama cea mare este că nimeni nu știe cine ar putea prelua controlul acestei veritabile ”bombe nucleare” care va ”exploda” în România în lunile următoare…Mai ales că Ghiță nu va veni cu mâna goală, ci cu ”bagajul informativ” care deja produce panică la București!

author avatar
Catalin Tache
5.459 afisari

10 COMENTARII

  1. De ce li se spune (la noi in tara) servicii secrete daca toata lumea stie cu ce se ocupa, cred ca se stie si ce gandesc ?? Sa li se spuna pur si simplu „actvitati slugarnice” fata de cine „e pe val”. Eu cred ca activitatea unui cadru al acestor structuri nu ar trebui sa fie cunoscuta nu de prieteni, vecini etc nici de familie. Daca azi se intampla altfel propun sa-l inviem pe Moruzov…Vai de mine acuma vine Ghita (stati ca inca n-a venit), un prapadit care i-a slugarit pe cei MARI si ca orice sluga nemernica a ascultat pe la usi si apoi a vandut mai departe. Eu am incredere ca daca n-au cazut serviciile cand a ciripit alt vanzator, pacepa, nu se va intampla nimic nici acum…cred…

  2. Eu as spune nu pe Moruzov ci,pe Eugen Cristescu care le-a dat mult de lucru tuturor servciilor care actionau in acea perioada in Romania si nu numai!!!!!

  3. Stați liniștiți, singurul scop al trimiterii în țară va fi de ordin electoral. Pariu că Ghiță va fi extrădat înainte de alegerile parlamentare pentru a avea cu ce se împăuna KWJ și PDLN în campania electorală, subliniind marea corupție de la PSD? Ghiță va veni în țară exact ca și Elena Udrea. După ce a fost stors de informații, în țară nemaiavând ce să spună. Ce tzunami a produs Udrea la revenirea din Costa Rica? Nimic, nici măcar o furtună într-un pahar de apă. În schimb trăiește ca un belfer, pe banii ciordiți de când era pe cai mari. De asemenea, nu uitați că și la aducerea lui Omar Haissam toți ne așteptam că dă din gușă. Dar nimic, nimic,.

  4. Pai nu ziceau sîrbii ca i-au dat azil politic? Acu îl trimit pachet și cu șutu-n cur?

    • Eu sunt anonimul de la 13:26 si servitorul slugarnic de la 13:35 , imi dau mooyee in oglinda , mi-au disparut nurii , fug musterii de mine ca de ciortai , m-au facut pachet si imi dau cu sutu-n cur , refuza felatiile gafaite ale unui bosorog muribund ….hihihihihihihi

  5. Articolul e foarte prost scris , chiar de la prima frază kilometrică și cu dezacorduri. Iar conexiunile sunt redundante și trase de păr. Rău a ajuns presa noastră!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger