Cauta

Șoc la CCR: Magistrații, pensii de serviciu! MApN și MAI, pensii speciale!

CCR, mană cerească pentru judecători și procurori

Informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră arată că există totuși o explicație pentru ce a fost amânată din nou, pentru a treia oară deja, luarea unei decizii definitive din partea judecătorilor Curții Constituționale a României în cea mai spinoasă problemă a zilei. Este vorba de contestarea delicatei problematici legislative a impozitării cu 85 la sută a pensiilor speciale mai mari de 7.000 de lei. Ceea ce a produs deja frisoane în rândurile membrilor sistemului afectați direct, împreună cu familiile lor, de ”clarificarea” a ceea ce urmează să însemne pensie de serviciu și care anume vor fi considerate pensii speciale.

Polițiștii și militarii arși la pensii

Ce este drept, motivul oficial al amânării ședinței CCR de pe 4 noiembrie a fost absența judecătorului constituțional Attila Varga. Cel care ar fi intrat în carantină după ce soția sa a fost infectată cu COVID – 19. Numai că neliniștea este cu atât mai mare în sistem cu cât noul termen a fost stabilit pentru data fatidică de 8 decembrie. Adică imediat după alegerile din 6 decembrie, atunci când cărțile puterii politice care urmează să conducă România pentru următorii patru ani vor fi deja făcute. Și când va putea fi în sfârșit tăiat ”nodul gordian” al legii care a fost adoptată de către Camera Deputaților, ca și for decizional, pe 17 iunie. Și care prevede impozitarea tuturor pensiilor speciale mai mari de 7.000 de lei cu până la 85 la sută.

Înalta Curte și-a băgat coada

Ce este drept, Avocatul Poporului a depus imediat o sesizare la Curtea Constituțională a României împotriva acestei legi care în mare parte a avut un vădit scop electoral. Totuși, Renate Weber s-a mulțumit să justifice acțiunea instituției Avocatului Poporului strict pe ideea că supraimpozitarea pensiilor speciale i-ar ”discrimina” pe actualii beneficiari ai acestora.

Iohannis mai dă o lovitură

”Este vorba de o impozitare, chiar dacă legea vorbește de o taxare. În realitate suntem deja în fața unui impozit. Ba, mai mult chiar, a unei duble impozitări! Pensiile de serviciu de peste 2.000 de lei sunt deja impozitate cu 10 la sută, iar taxarea introdusă de lege se adaugă peste acea impozitare. Pe de altă parte, am considerat că sunt încălcate două articole din Constituție, articolul 16 și articolul 56. Orice stat are dreptul să își stabilească sistemul de impozitare, dar acesta trebuie să fie nediscriminatoriu. Aici, pensionarii care primesc pensii de serviciu sunt discriminați” a susținut Avocatul Poporului în demersul juridic depus la Curtea Constituțională a României. Însă adevăratul scurtcircuit a intervenit de fapt atunci când aceeași lege a fost contestată tot la CCR , printr-o acțiune separată, și de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Attila Varga s a izolat la țanc

Iar dacă tot sistemul se aștepta ca acțiunea Avocatului Poporului să fie respinsă fără prea multe ”grețuri” de către judecătorii constituționali, situația s-a schimbat radical după ce ”și-a băgat coada” și Curtea Supremă. Mai ales că, indiferent de nivelul la care ai activa în politică, mediul de afaceri sau chiar în sistem, se știe foarte bine că, dacă ai destulă minte, cu judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție chiar nu este bine să te pui! Mai ales că acolo activează și celebrele ”complete negre”, acolo unde se iau deciziile definitive, care nu mai pot fi apoi schimbate de nimeni și de nimic! Drept urmare, bulversați de acțiunea venită din partea judecătorilor de la ÎCCJ, colegii de la CCR au amânat atât ședința din 14 iulie, cât și pe cea din 30 septembrie! Iar acum și pe cea din 4 noiembrie, preferând să dea un termen abia pe 8 decembrie! Adică după ce zarurile politice vor fi fost deja aruncate! Perdeaua de fum pentru acoperirea acestei amânări fiind furnizată de către judecătorul Gheorghe Stan, cel care ar fi solicitat tot felul de informații puerile de la toate instituțiile statului care plătesc astfel de pensii… Chipurile pentru ca ”judecătorii CCR să își poată forma o imagine completă”…

Gata, oamenii lui Iohannis au bătut palma!

Numai că, după cum susțin sursele noastre, oamenii președintelui din sistem ar fi bătut deja palma, în urma unor intense negocieri subterane pe canalele neoficiale păstrate ”deschise” chiar și după prăbușirea ”binomului” cu adevărații vectori de influență ai sistemului juridic. Drept urmare, varianta de lucru agreată atât la Palatul Cotroceni, cât și la ÎCCJ și pe care cel mai probabil se va merge după 8 decembrie va fi ca judecătorii Curții Constituționale din România să împartă în două mari categorii beneficiarii din sistem ai facilităților privind pensiile acestora. Drept urmare, pensiile magistraților vor rămâne singurele pensii de serviciu!

Până și Gheorghe Stan face jocul care trebuie

În timp ce pensiile cadrelor din Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne vor fi considerate pensii speciale și vor fi tratate ca atare! Adică vor fi impozitate suplimentar și plafonate! Pe această direcție urmând a merge și viitoarea decizie a CCR… În plus, pentru securizarea pensiilor procurorilor și judecătorilor, dar și pentru a se arunca o nouă ”tornadă” de praf în ochii opiniei publice, scenariul prevede și adoptarea unei noi legi a pensiilor, după alegeri. Atunci când oamenii președintelui Iohannis își vor putea asigura astfel sprijinul celor mai importanți aliați din întregul sistem : procurorii și judecătorii statului de drept!

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version