AcasăDezvaluiriAncheteȘoc în Guvern: Măști la 5 euro bucata în loc de 1...

Șoc în Guvern: Măști la 5 euro bucata în loc de 1 euro!

Cum o fi găsit Guvernul Orban măști la 5 euro bucata?

ULTIMA ORĂ: Nume uriaș de la vârful puterii politice, implicat în această afacere!

Așa după cum dezvăluiam în urmă cu doar câteva zile, oamenii din umbra COVID-19 sunt mobilizați în aceste zile mai ceva decât medicii care îi tratează și chiar operează pe bolnavii infectați cu coronavirus ”protejați” în saci de gunoi înfoliați pe corp în lipsa echipamentului adecvat de protecție. Iar ”focarele” de coronavirus din spitalele românești este exact ”fitilul” care poate aprinde cu totul România. Însă cum adevăratele tunuri se fac tocmai în vremuri de criză, pandemia pare să se fi transformat practic peste noapte într-o adevărată ”fabrică de bani” pentru ”băieții deștepți” care profită astfel de toate ”ușițele” legale lăsate în mod inconștient sau mai degrabă voit de către factorii guvernamentali.

Documentul care aruncă în aer achizițiile de echipament medical

Și cum procurorii nu s-au înghesuit încă nici măcar să verifice informațiile cu privire la termometrele la distanță achiziționate, ce-i drept, în regim de urgență, dar care dau ”rateuri” ce îngreunează deja activitatea asistentelor și medicilor din Centrele de triaj, unii au tras probabil concluzia că ”este liber” la afacerile pe spinarea statului român. Mai ales că în fond și la urma urmei nebun nu este cine cere, ci doar cine dă! Și uite cum un document oficial al Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate – ONAC denumit Situație Acorduri Cadru OUG 11/2020 la data de 19.03.2020 demonstrează negru pe alb cum statul român achiziționează măști de protecție la prețul halucinant de aproximativ 5 euro bucata! În condițiile în care orice alt jucător de pe piața medicală se poate angaja că poate aduce același produs la prețul de doar un euro, cel mult 1,19 euro cu tot cu TVA! Și parcă pentru ca ”șocul” resimțit să fie unul cu atât mai mare, firma care a prins contractul în valoare de 11.550.360,80 euro se numește ROMWINE&COFEE SRL, vinde pe la chioșcuri și tarabe băuturi și țigări și are sediul în satul Uzunu, comuna Călugăreni, județul Giurgiu. Iar după cum o arată clar același document, măștile ar urma să fie livrate epatizat, pe o perioadă de 35 de zile calendaristice.

Acordul cadru din 19 martie

În timp ce liderii statului român fac apeluri disperate la români să se comporte adecvat Situației de urgență și să dea dovadă de civilizație, aceștia demonstrează încă o dată că nu suntem chiar atât de ”barbari” pe cât ne văd unii.

Cum o fi găsit Guvernul Orban măști la 5 euro bucata

Bineînțeles, asta cu excepția ”galacticilor” întorși de prin Marea Britanie sau Italia și care deja devastează hotelurile de lux în care au fost carantinați. Pentru că Guvernul a decis să plătească 300 de lei pe zi unor privați, în loc să folosească hotelurile pustii ale ministerelor sau mai ales spațiile de protocol ale Armatei sau serviciilor secrete! Oricum tot este bine că situația a fost deblocată și s-a trecut la achiziția ”angro” a celor mai elementare materiale medicale de protecție. Astfel că după cum o arată situația ”la zi” din data de 19 martie a entității responsabile cu achizițiile medicale, ONAC avea următoarele acorduri – cadru : ” complet combinezon, inclusiv cu glugă și protecție încălțăminte(buc) – cantitate : 38.512; 500.000; 1.750.000 la preț total(cu TVA) de 3.547.198; 54.145.000;155.575.875 și termen livrare – 14 zile calendaristice; 45 zile calendaristice; etapizat pe parcursul a 35 de zile calendaristice cu Operator economic câștigător – VIRID DOO SRL; VIGO FASHION International SRL și UPC td Coreea”. Sau ”vizieră de protecție(buc)- cantitate : 1.750.000; total(cu TVA) : 33.320.000; termen de livrare : etapizat pe parcursul a 45 de zile calendaristice, operator economic câștigător : Vigo Fashion International SRL”. Mai există și acordul cadru pentru ”mănuși de unică folosință cu manșetă medie(buc); cantitate: 1.750.000, total(cu TVA): 11.795.571; termen de livrare : 90 de zile calendaristice; operator economic câștigător : Chronos Trade Medical SRL”. Și exemplele pot continua, dar cel mai relevant și îngrijorător deopotrivă pentru starea de spirit a populației este de departe următorul: ”mască de protecție de tip FFP2 sau FFP3(buc); cantitate 875.000 și  875.000; total(cu TVA) 22.803.375 și 33.215.875; termen de livrare – etapizat pe parcursul a 35 de zile calendaristice; operator economic câștigător – ROMWINE&COFEE SRL”.

Măștile combinezoanele și alte produse de protecție mină de aur pentru samsari

Astfel că dacă restul miniștrilor Guvernului Orban nu sunt în stare să facă un simplu calcul matematic, poate îi ajută chiar ministrul Finanțelor să îi anunțe că suma totală este de 56.019.250 lei, ceea ce înseamnă 11.550.360, 80 euro. Adică 5 euro masca! Asta când prețul pe piața liberă este momentan de 1,19 euro, cel mult 2 euro la samsarii medicali…

Iar îngrijorarea structurilor contrainformative este cu atît mai mare cu cât s-au înmulțit notele informative privind livrarea unor produse medicale ”Made in Turkey”. Cu toate că Turcia a impus embargou asupra exporturilor unor astfel de produse, ceea ce înseamnă că materialul poate fi unul contrafăcut ”prin containere” …

author avatar
Catalin Tache
18.281 afisari

27 COMENTARII

  1. Clientela Politica a PNL-ului, adica , stare de urgenta, da sa bagam si noi mana un pic, ce dracu, ca suntem la putere.

    Daca nu furam acum,atunci cand ?

    Cand o trece Ciolonavirusul, si noi o s-o frecam din nou ?

  2. Tacheeeee vezi ca e firma lui Cristi Barbu secretar general al PNL fost primar suhaia și mâna dreapta a lui Orban!!!!tache te rog nu da înapoi asta e mafia bravo vouă!!!!sa verifice acum DNA a cui e firma!!!!!

  3. He, he, he, tunurile sunt normale. La foamea ce au avut-o în gât sponsorii PDL/PNL și ai lui Jonannis este de așteptat să se plătească înzecit orice material procurat. Doar la speculă suntem mari specialiști. Ei, dacă ar fi fost PSD la guvernare, ce mai tevatură ar fi fost, ce plimbări la DNA și verificări de contracte, ce mitingeli cu încălcarea legii și cum ar fi băgat Johannis capul în TV și ar fi spus: era necesară virusarea Românie ca PSD să plece dela guvernare. Oare, ar fi fost tot așa de iute în a semna decrete și ar fi acceptat ordonanțe ca acum?

  4. Dacă e țăranul de Cristi Barbu nici nu ma Mir!!!!e direct bara bara cu orban!!!klaus habar nu are

    • Poate Santa Klauss sa nu stie.Si totusi Wrener are 80% in sondaje,normal,ca actioneaza corect in situatia de neurgenta.

  5. Take dacă e pe Giurgiu e și mâna lui nelu Iordache direct la Sica…Dna????dga???sunteti in autoizolarea????

    • Adunarile mai mari de 3 persoane sunt interzise,asa ca un alt colectiv nu va mai fi curand,poate dupa ce vor cadea astia de la putere ca sa ajunga iar la ea.

  6. Vine momentul in care trebuie sa pune pumnul in beregatile acestor Criminali !! SA nu creada ca armata va trage iarasi in popor ca sa le apere osanza !!

  7. @ Diferența dintre statul capitalist și statul social este că statul capitalist este stat capitalist și statul social este stat social, ? „Capitalistii” care așteaptă despăgubiri , subvenții, facilități, deduceri, ajutoare, de la statul social nu ar putea pretinde că sunt capitaliști, ? Remarcați și că textul Constituției zice că România ar fi stat social, ?

  8. te agiti deageaba … acum. scadenta (a se citi drumurile pi la dna) o sa vina cam peste 2-3 ani, nu mai repede. papagalii au credinta ca sunt super protejati. asa au crezut udrea, videanu, bica, blaga etc etc

  9. @ Micșorarea deficitelor comerciale prin creșterea exporturilor și reducerea datoriei publice prin cheluirea mai eficientă a banilor publici, ?
    Diminuarea cotelor dobânzilor, pnalităților și majorărilor de întârzire, ?

  10. Daca am fi avut niste politicieni constienti am fi procedat corect. Iohanis trebuia sa-l cheme pe Ponta si sa-l roage sa sune pe premierul chinez cu care acesta este in relatii bune sa ne ajute si acum am fi avut de toate pe bani putini sau unele chiar gratis, dar proamericanismul ne scurma koorurile si fudulia.Noi de dragul promericanismului stam cu papion la gat, dar rupti in koor. Stiu ca multi proamericani o sa ma injure si o sa ma faca comunist prorus, prochinez, dar va spun ceva- in conditiile astea trebuia pus Ponta premier si Florin Georgescu ministru de finantr///Iohanis si Orban o sa coste multe vieti omenesti. Cand se va termina cu epidemia, Romania va fi pamant parjolit…Cititi ce scrie asistenta de la spitalul din Suceava, care si-a imbolnavit sotul cu COVID19 si care este decedatul 14. Te INGROZESTI….

  11. @ În sezon de primăvară, la apariția urzicilor și a șteviei, guvernul încurajează cumpărăturile din piețele agroalimentare, prin restricțiile impuse altor categorii de comercianți, ?

  12. Vremuri ce amitesc și de intervențiile televizate și sancționarea comercianților neautorizați de prin piețele agroalimentare, și de către primarului „Piedone” , ?

  13. Dacă achiziționa PSD se sesiza DNA acum ca achiziționează PNL nu se sesizează nimeni e liber la furat. Romani stați liniștiți în casa ca se fura în liniște din avuția și taxele voastre și voi nu o sa beneficiați de îngrijirea corespunzătoare.
    Stați ca mai apare și trădătorul național de COLDEA care s-a trezit sa mai ciordeasca și el ceva se ocupa cu generalii din SRI de importul de teste pentru coronavirus bineînțeles la preturi foarte mari ca pentru romani…. sa ma ciordeasca și ei ceva ca au terminat rezervele

  14. Da bine, eu am cumparat cu 50 de eur masca de pe amazon.de (Germania). De unde iei masti FFP3 cu 2 eur ca vreau si eu vreo 2-300 pentru mine. M-am plictisit de cautat masti in farmacii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger