Cauta

Soc de la Bruxelles: Se face alta DNA!

Iata ca ”rangile in dinti” administrate cu o forta si o inversunare tot mai mare de la Bruxelles au rolul de a ”fragezi” actuala putere politica de la Bucuresti pentru a ”inghiti” mult mai usor ”pasarica” vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans cu privire la imunitatea deplina ce urmeaza a fi acordata asa-numitilor avertizori de integritate! Iar cum Romania a fost ”calul de bataie” a atator controversate proiecte politico-financiare impuse de la Bruxelles in ultimii ani, iata ca ”stapanii coloniei” s-au hotarat ca ”experimentul” protectiei totale oferite avertizorilor  de integritate sa aiba loc tot in tara noastra! Urmand ca reteaua de avertizori de integritate ce urmeaza a fi infiintata la nivelul tuturor ministerelor si institutiilor statului roman, daca premierul Dancila va ceda presiunilor crescande ale ”falangei” ultra-progresiste din Comisia Europeana sa ia locul denuntatorilor folositi pana acum de procurorii anticoruptie.

Si cum pana si un Timmermans care, culmea, pe aceasta tema a batut imediat palma cu rivalii in alegerile europarlamentare Manfred Weber si Guy Verhofstadt este constient ca nu se mai pot credibiliza ”unitati de elita” ca DNA-ul procurorilor ”Portocala” Negulescu si ”Lucica” Onea, atunci mirajul luptei anticoruptie va fi inlocuit cu cel al avertizarii de integritate. Care tot un drac este, numai ca astfel, daca debila noastra clasa politica va adopta din nou pozitia ghiocelului, va inhama intreaga societate romaneasca pentru multi alti ani de zile la noua DNA…

Obsesia lui Timmermans

Pana sa-si dea intalniri la Bruxelles cu Viorica Dancila, cea pe care incearca sa o imbrobodeasca sa accepte drept ”anexa la MCV” introducerea unei retele protejate de avertizori de integritate, Frans Timmermans nu s-a facut cu nimic remarcat in mandatul sau de vicepresedinte al Comisiei Europene. Cu exceptia, bineinteles, a vechii sale obsesii pentru ca, dupa Canada progresistului premier Justin Trudeau si o tara membra a Uniunii Europene sa accepte efectuarea acestui experiment. De altfel, Timmermans pune aceasta ”placa” la fiecare iesire publica a sa, sustinand chiar ca doar acesti ”revelatori de secrete” au stat la baza marilor scandaluri de coruptie care au zguduit Europa, precum ”LuxLeaks”, ”Panama Papers”, ” Dieselgate” sau ”Cambridge Analytica”. Iar proiectul asumat personal de catre Timmermans si pe care acum incearca sa-l impuna prin santajarea Guvernului Dancila in Romania prevede acordarea de ”imunitate totala” avertizorilor de integritate. Un prim pas solicitat deja de Comisia Europeana fiind extinderea cercului persoanelor care necesita protectie. Astfel ca avertizori de intergritate protejati sa nu fie doar angajatii unor institutii publice sau companii particulare, ci si liber practicanti sau colaboratori!

Retea de informatori la stat si la privat!

Si asta nu este totul! Intrucat nu doar ministerele si  celelalte institutii  vor trebui sa se lase ”penetrate” de avertizorii de integritate, majoritatea acestora provenind din randurile ”societatii civile” . Pentru ca planul lui Timmermans propune si crearea unui ”canal de raportare”, astfel incat fiecare companie cu peste 50 de angajati sau o cifra de afaceri de 10 milioane de euro pe an sa fie obligata sa dispuna de un sistem intern de protejare a ”suspiciunilor” privind fapte de coruptie, prin care sa se protejeze integral identitatea avertizorului de integritate! Ceea ce il face pe Negulescu ”Portocala” un adevarat vizionar al noii lupte anticoruptie, acesta fiind promotorul folosirii de martori cu protectie totala, fie ei si unii falsi,  in intocmirea de dosare pe banda rulanta! Lasand insa gluma la o parte, daca ”avertizorului anonim” i se pare ca este implicat si cineva din conducerea institutiei sau a companiei in acte de coruptie, atunci acesta va trimite denuntul, tot cu identitate protejata, organelor de ancheta!” Si cum Romania inca nu si-a revenit din isteria denunturilor anonime, extinderea acestei practici la nivelul tuturor institutililor de stat si a companiilor private chiar ca ar reprezenta ”bomboana” de pe ”coliva” Justitiei de la noi! Ca sa nu mai vorbim ca pana si Ceausescu s-ar rasuci in mormant. Nioci macar securitatea nereusind sa dspuna vreodata de o asemenea retea de informatori protejati!

Ultimele stiri

  • Premiul Nobel pentru Literatură a fost câștigat de Cartea Mileniului OMUL VĂLURIT
  • Alege ce citești
  • Vizita lui Iohannis în SUA: România dă tot și nu primește nimic!
  • S-a rupt lanțul de iubire. Moldovenii, respinși pe bandă rulantă la intrarea în România
  • Rapid Premier League
  • Dovezi zdrobitoare. Camioanele supraîncărcate ale ucrainenilor ne-au făcut praf infrastructura
  • Sabotaj împotriva statului. Contractele cu operatorii străini din Portul Constanța, în defavoarea țării
  • Femeia cu cele mai mari buze din lume și-a injectat și nasul, pentru a echilibra trăsăturile feței – FOTO
  • Unde se vând lingourile de aur “ca pâinea caldă”
  • „Supa vulcanică”, umătoarea sursă de minerale esențiale?
  • Exit mobile version