AcasăDezvaluiriAnchete”Șobolanul”, plătit în SUA cu cardul DGIA, de generalul Sima!

”Șobolanul”, plătit în SUA cu cardul DGIA, de generalul Sima!

Continuăm seria dezvăluirilor despre ”putregaiul” de la DGIA, deși după un an de zile a îndrăznit și propaganda operativă a Informațiilor Militare să scoată capul. ”Culisele atacului la Armată! Se dorește decapitarea întregii structuri de conducere a DGIA pentru a fi impuși comandanți docili” este, pe scurt, ”scenariul” prin care sunt compătimiți oamenii lui Hăpău.

Sima Berdilă și Ciucă

Și dacă tot am ajuns ”băieții răi” care nu-i lasă pe bravii generali ai DGIA să își vadă liniștiți de sutele de mii de dolari ”împrumutate” din fondurile operative ale Direcției de Contrainformații și Siguranță Militară, deschidem un nou front în războiul pe care îl vom câștiga! Cel prin care, într-adevăr, ”se dorește decapitarea întregii structuri de conducere a DGIA”! Dar doar pentru a nu se mai întâmpla scene halucinante, precum cele care au avut loc în cadrul ”Operațiunii Șobolanul”, din SUA. Atunci când toate cheltuielile ”suplimentare” aferente vizitei fostului ministru al Apărării, Mihai Fifor, au fost plătite de generalul cu trei stele Marian Sima! Cu cardul destinat strict cheltuielilor operative ale DGIA! Și spre uluirea agenților serviciilor secrete americane, cărora nu le venea să creadă că generalii  lui Hăpău plătesc ”suvenirurile” politicienilor și demnitarilor români din delegație  din fondurile operative ale ofițerilor sub acoperire!

Fifor a umflat ”lista”

La începutul lunii octombrie, 2018, ministrul român al Apărării de atunci se deplasa în Statele Unite ale Americii pentru ”a bate palma” cu Mitch Snyder, CEO al Bell, pentru achiziția a 42 de elicoptere militare AH – 1Z Viper și UH -1 Y Venom. Cu toate că rapoartele contrainformative înaintate Guvernului României și implicit ministrului Apărării indicau că acest tip de elicoptere nu ar fi sub nicio formă cele mai indicate pentru înzestrarea Armatei. ca să nu mai vorbim de prețul exorbitant al acestora, spre deosebire de alte oferte occidentale. Iar cum la acea oră pesedistul Mihai Fifor se bătea cu cărămida în piept că nu se va lăsa ”documentat” de generalul Hăpău, la fel cad predecesorii săi se părea că statul român va rezista presiunilor exercitate pentru acceptarea ”ofertei de nerefuzat” a Bell. Numai că Fifor nu doar că a acceptat subit deplasarea la Centrul Advanced Vertical Lift al Bell, dar delegația aprobată pentru deplasarea în SUA a fost ”umflată” peste noapte, cu mai mulți apropiați din anturajul personal al lui Mihai Fifor. cel care nici măcar nu a catadicsit să se intereseze cine achită toate aceste costuri suplimentare, unele deloc de neglijat. Ceea ce fac însă în aceste zile procurorii militari, cei care nu doar că se află în posesia ”Listei șobolanului”, dar deja verifică fiecare nume de pe listă, pentru a vedea ce justificare exista pentru deplasarea lor în delegația oficială din SUA. iar ”numele de cod” al listei cu membrii delegației provine cel mai probabil după ce generalii DGIA au căzut pe tehnica altor structuri vorbind între ei despre ”oamenii Șobolanului care au fost puși în plus pe listă”.

Flancat de trei generali : Ciucă, Sima și Berdilă!

Cu toate că încă nu era ”momentul operativ” al acestei dezvăluiri, o vom face totuși. Fie și pentru ca presiunile deja nebune exercitate asupra procurorilor militari care anchetează cheltuielile ilegale ale fondurilor operative ale DGIA să înceteze. Pentru că, uite, se știe și de ce Mihai Fifor a renunțat la orice evaluare a conducerii DGIA după vizita în SUA. Cea în care apropiații săi s-au lăfăit pe banii de pe ”cardul lui Hăpău”. cel cu fondurile operative ale DGIA, destinate operațiunilor sub acoperire efectuate de către ofițerii acoperiți români care își riscau viața… Ci nu pentru plata chermezelor, cadourilor și ”fițelor” de neam prost ale politicienilor! Vizită în care fostul ministru s-a aflat permanent ”sub geana” a trei generali români . Nicolae Ionel Ciucă, actualul ministru al Apărării. Generalul maior Iulian Berdilă, actualul șef al statului major al Forțelor terestre. Și mai ales generalul maior Marian Sima, șeful Direcției Informații militare. Un nume discret, dar de reținut… Nu neapărat pentru Medalia de Onoare a Forțelor pentru operații Speciale ale SUA. Ci pentru cardul cu care ”Șeful SIE din DGIA” a plătit ”Operațiunea Șobolanul”…

author avatar
Catalin Tache
16.238 afisari

27 COMENTARII

  1. Tache , ti-au luat-o altii inante : 1. Punctul de fierbere -Blogul lui Silviu Sergiu ” Scandalul delapidarii fondurilor operative . Loctiitorul Iulian Gherghe , arestat preventiv , il baga la apa pe seful DGIA . Ce a declarat in fata procurorilor militari despre gen Marian Hapau „. Urmeaza sa fie audiata Ileana Chirita , fosta contabila DCiSM , ea este cheia solutionarii cazului . 2. Adevarul .ro , ieri , 21 aprilie 2021 , ora 20:27 , articol de Adelina Maracine ” Fostul adjunct al Directiei de informatii militare , acuzat ca a sustras 180.000 de dolari , da vina pe superiorul sau . Ce a declarat in fata procurorilor ” .

  2. Aktual 24 , azi , 22 aprilie 2021 : ” Putin cedeaza . A inceput sa-si retraga trupele de la granita cu Ucraina ” . Retragerea efectivelor militare ruse va incepe maine , vineri , 23 aprilie 2021 .

    • Pentru Anonim.Nu a cedat nimeni, nu ați înțeles. Aplicația terestră a luat sfârșit și unitățile au revenit în cazărmi din ordinul ministrului apărării a anunțat Pentagonul. Tot Pentagonul a precizat că unitățile participante nu aveau dispozitive și nici dislocări pentru efectuarea unei ofensive.Aplicația nu s-a desfășurat la granița cu Ucraina cum mereu anunță ucrainenii, nici nu poți face aplicație lângă vreo graniță.
      Aplicația s-a desfășurat la peste 50 km de graniță pe un spațiu cât Dobrogea, iar cea navală continuă pe un spațiu cât Muntenia. În era motorizării unitățile nu trebuie să se apropie de vreun stat din timp,iar dacă se dorește, în câteva ore fără să fie informată presa, o armată modernă ajunge la graniță sau chiar în capitala statului ocupat peste noapte.
      Invazia unui stat de către o forță militară modernă se efectuează după ce în prealabil se desfășoară bruiaje radio și radiolocație, pătrund trupe de comando, etc. paralizând complet statul respectiv așa cum a precizat și un lider ucrainean.

    • In august 2017 , o angajata de la CAR Abrud a furat 3 milioane de lei , in februarie 2021 , o alta angajata CAR din Suceava a furat 1,6 milioane de lei .

      • In alte locuri chiar cu stirea lui nr 1 s au furat banii de la CAR,mai exact vecinul de gard al lui Hapy zis Ghiul.Are o structura profi de informații cu MULTEEEEE fonduri operative si nu a stiut de CAR,ghiul!

  3. Ca sa faca loc oamenilor de la structura lui. Asteptati sa vedeti cine o sa vina in loc…apoi veti intelege jocul.. operativ

  4. Generalul Sima este adevaratul creier al intregii Armate.daca si el este ca Gherghe,chiar ca nu mai poate fi salvat Hapau si gasca de la DGIA…deci,Tache, cine vine in loc?si de unde…?

  5. Nu vine nimeni in loc ,” creierul intregii Armate ” nu se schimba in functie de mofturile unor neica-nimeni .

  6. Se gasesc oameni capabili sa vina n loc,dar nu vor martalogii astia sa plece de la macelarie,sunt mulți tineri ofițeri de carieră care ar putea face fata cu mult profesionalism acestor f ctii .Nu ies la pensie…ca nu i va mai stii nimeni pe urmă si cine stie ,poate i mai cheama si la bară.

  7. Martalogii de la macelarie mi-au aruncat si mie niste oase , inca nu m-au chemat la bara ….

  8. Eu sunt curios cum Sima a ajuns gl. cu trei stele si sef al DGIA cand el a terminat sc.mil.in 1985 si ca nu era vreo eminenta cenusie,iar daca s-a ,,jucat „cu cu banii DGIA,tare m-as bucura sa ajunga acolo unde e ,,bine si racoare”.Il stiu inca de pe vremea cand era doar un trepadus prin ale informatiilor,cocotat acolo oare cum?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger