Cauta

SLUGILE LUI ZELENSKI, JOS LABELE DE PE PĂRINTELE JAR!

Obsedanta teamă a autorităților române de a nu nimeri din nou de partea greșită a istoriei devine deja una grețoasă. Și care trebuie să înceteze de îndată! Cel puțin prin adoptarea unei declarații comune a tuturor demnitarilor statului român, în frunte cu chiar locatarii celor trei Palate… Cotroceni, Victoria și cel al Parlamentului!

Pentru că, dacă ”marii bărbați de stat” de la București nu au nici măcar curajul de a se interesa oficial de soarta Mitropolitului Longhin Jar, atunci să își asume barem oficial că sunt doar niște trădători de neam și țară! Da, da, TRĂDĂTORI DE NEAM ȘI ȚARĂ! TOȚI! Pentru că Părintele Jar tocmai ce a fost trimis în judecată de către ”frații ucraineni”, fiind cercetat penal pentru că ” a vorbit limba română în biserică”!!!

În genunchi!

Da, poate că este foarte bine că România membră a Uniunii Europene și Alianței Nord-atlantice își respectă toate angajamentele internaționale asumate mai mult pe ”neveu” decât la vedere. Cu toate că alte state, tot membre ale acelorași UE și NATO nu o mai fac de mult… Poate că este bine și că, în timp ce vizitele extreme ale lui Volodimir Zelenski sunt tot mai rare, Iohannis s-a făcut ”preș” la Palatul Cotroceni pentru ca milioane de contribuabili români să suporte și în continuare, dar la prețuri și mai mari, costurile cazării zecilor de mii de ”refugiați” ucraineni… ”Mocangeala” transportului cerealelor modificate genetic… Și, mai ales, noi miliarde alocate ajutorului militar acordat Armatei de la Kiev și pe care de-abia acum îl recunoaștem și oficial. Da, poate că este bine și că miniștrii români se deplasează la Kiev și fac ședințe comune de Guvern…

Dar și mai bine ar fi ca să ridice glasul cineva în țara asta și împotriva pedepsirii penale a infracțiunii de ”a fi român”! Singura infracțiune de care este acuzat Mitropolitul de Banceni! Părintele Longhin Jar, românul bucovinean – fie el și cetățean al statului ucrainean – cunoscut pentru nenumăratele operațiuni de binefacere. Și mai ales de conștientizarea condiției de etnici români a fraților noștri din Nordul Bucovinei.

Mai ales că, din discuțiile ”conspirative”de ultimă oră pe care le-am purtat, acest abuz inimaginabil pentru o țară care se vrea membră a Uniunii Europene a fost deja sesizat la București! Pe nenumărate canale, oficiale și alternative, factorilor de decizie din țară! Iar mulți români de bine așteaptă barem un discret ”dat din cap” de încuviințare, pentru a putea solicita Kievului respectarea celor mai elementare drepturi ale Părintelui Jar. Un bucovinean român cu cetățenie ucraineană. Iar dacă Mitropolitul românilor bucovineni va fi băgat la închisoare DOAR pentru că a vorbit în limba română într-o biserică, atunci ce i se poate întâmpla oricărui alt român bucovinean? Mai ales dacă ”slugile lui Zelenski” de la București nu îndrăznesc, barem la întâlnirile oficiale, să se intereseze de soarta Părintelui Jar! Sau, atunci când facturează deconturile de miliarde de lei pentru ”frații ucraineni”, să întrebe și ei – indiferent că este președintele României, șeful Guvernului, miniștri de Externe sau al Justiției, membri ai CSAT! – de ce trebuie să facă pușcărie Mitropolitul Longhin Jar DOAR pentru că a vorbit cu alți bucovineni români în limba română! Și că a rostit numele lui Dumnezeu în limba română, într-o biserică românească și în fața altor credincioși tot bucovineni români? De ce?

”Incitare la ură religioasă”!

Aceasta este ”infracțiunea” de care este acuzat oficial Părintele Jar! Procurorii ucraineni reușind să obțină, din partea instanței formată din magistrați eminamente ucraineni din Herța, trimiterea sa în judecată a Mitropolitului de Banceni, părintele Longhin Jar pentru ” incitare la ură religioasă” și ” încălcare a egalității cetățenilor în funcție de convingerile lor religioase”!

În timpul procesului de la Judecătoria Herța, chiar procurorii ucraineni susținând că Mitropolitul Jar trebuie pedepsit exemplar penal și condamnat la închisoare pentru că a ținut slujba religioasă în limba română, într-o biserică în care erau doar vorbitori români și niciun ucrainean!

Repet, mulți români de bine au sărit, așa cum a putut fiecare, în sprijinul părintelui Jar! Dar fără o poziție oficială a statului român, din păcate Părintele Jar chiar riscă să ajungă la pușcărie pentru că a vorbit în limba lui natală, cea română!

Așa că barem să îi oferim Mitropolitului Jar un minim drept la apărare și să redăm aici poziția sa de la Judecătoria Herța:

”Sunt acuzat de incitare la ură religioasă! Dar nici măcar nu știu pentru ce sunt judecat și pe cine aș fi putut ofensa. Adevăratele victime în acest caz sunt toți enoriașii Bisericii Ortodoxe Ucrainene – cea care s-a desprins canonic de Patriarhia Moscovei după invadarea Ucrainei! – și tot poporul ucrainean, care nici măcar nu știu pentru ce trebuie să sufere.

Cei pe care i-am „rănit” nu au apărut la proces. Nu i-am văzut niciodată. Nici în timpul investigației, nici la audierile de la tribunal. Nu știu pentru ce sunt judecat sau pe cine aș fi putut ofensa că am vorbit în limba română. Suntem victime astăzi, suferim cu toții, enoriașii Bisericii Ortodoxe ucrainene, poporul meu. Statul, legea și Constituția trebuie să ne protejeze pe toți.

Trebuie să ne unim cu toții. Cred că aceasta este o mare rușine. Este jenant că Biserica noastră și poporul nostru suferă atât de mult astăzi”.

Părintele Jar adăugând, tot în limba română și în fața credincioșilor bucovineni români, că ” vreau să vă spun atât: Circul a plecat, clovnii au rămas! Aceasta este Ucraina noastră”!

România, trezește-te! Dar până pe 17 noiembrie!

Următorul termen de la Judecătoria Herța în dosarul în care Mitropolitul Longhin Jar este acuzat că a vorbit în limba română este pe 17 noiembrie. Și dacă nici până atunci nicio voce autorizată a statului român nu solicită barem o informare diplomatică oficială asupra acestui abuz, atunci chiar că ne merităm soarta de ”neam de slugi”! De această dată, de ”slugile lui Zelenski”. Cel care de altfel s-a pronunțat barem cât se poate de clar – spre deosebire de demnitarii noștri! – cu privire la ce crede el despre situația românilor din Bucovina ucraineană !

Doar statul român l a lăsat singur pe mitropolitul bucovinenilor români

În chiar discursul său afișat în limba engleză, pe pagina oficială a Președinției Ucrainene, ținut cu ocazia Zilei Unității și Libertății Ucrainene:

” BUCOVINA DE NORD A FOST OCUPATĂ DE ROMÂNI! Au trecut peste o sută de ani. Am tras concluzii din această poveste ?”. Dar noi…?

Ultimele stiri

  • Informații de ultimă oră! Florin Piersic, transferat la un alt spital din Capitală/Care ar fi sursa infecției
  • Putin a adus la Moscova armele nucleare, de Ziua Victoriei!/Europa, cu ochii pe arsenalul Rusiei – VIDEO LIVE
  • Gigi Becali, dezvăluire BOMBĂ: „Am dat la PSD 500.000 euro!”. Cine a primit banii de la patronul FCSB – VIDEO
  • Ciucă despre candidatura la prezidențiale: „Vedem după locale”
  • Creștere a cazurilor de rujeolă în Europa
  • Weekendul porților deschise la Spitalul de Stomatologie construit de Sectorul 4
  • Poza Zilei
  • Toyota vrea să creeze maşina supremă cu inteligenţă artificială
  • Polonia susține ca spionii cibernetici ruși au făcut ravagii
  • Horoscop 9 mai 2024 – Astăzi veți avea o mare capacitate de a reflecta și de a gândi
  • Exit mobile version