AcasăDezvaluiriCatalin TacheSLUGILE LUI ZELENSKI, JOS LABELE DE PE PĂRINTELE JAR!

SLUGILE LUI ZELENSKI, JOS LABELE DE PE PĂRINTELE JAR!

Obsedanta teamă a autorităților române de a nu nimeri din nou de partea greșită a istoriei devine deja una grețoasă. Și care trebuie să înceteze de îndată! Cel puțin prin adoptarea unei declarații comune a tuturor demnitarilor statului român, în frunte cu chiar locatarii celor trei Palate… Cotroceni, Victoria și cel al Parlamentului!

Pentru că, dacă ”marii bărbați de stat” de la București nu au nici măcar curajul de a se interesa oficial de soarta Mitropolitului Longhin Jar, atunci să își asume barem oficial că sunt doar niște trădători de neam și țară! Da, da, TRĂDĂTORI DE NEAM ȘI ȚARĂ! TOȚI! Pentru că Părintele Jar tocmai ce a fost trimis în judecată de către ”frații ucraineni”, fiind cercetat penal pentru că ” a vorbit limba română în biserică”!!!

În genunchi!

Da, poate că este foarte bine că România membră a Uniunii Europene și Alianței Nord-atlantice își respectă toate angajamentele internaționale asumate mai mult pe ”neveu” decât la vedere. Cu toate că alte state, tot membre ale acelorași UE și NATO nu o mai fac de mult… Poate că este bine și că, în timp ce vizitele extreme ale lui Volodimir Zelenski sunt tot mai rare, Iohannis s-a făcut ”preș” la Palatul Cotroceni pentru ca milioane de contribuabili români să suporte și în continuare, dar la prețuri și mai mari, costurile cazării zecilor de mii de ”refugiați” ucraineni… ”Mocangeala” transportului cerealelor modificate genetic… Și, mai ales, noi miliarde alocate ajutorului militar acordat Armatei de la Kiev și pe care de-abia acum îl recunoaștem și oficial. Da, poate că este bine și că miniștrii români se deplasează la Kiev și fac ședințe comune de Guvern…

Dar și mai bine ar fi ca să ridice glasul cineva în țara asta și împotriva pedepsirii penale a infracțiunii de ”a fi român”! Singura infracțiune de care este acuzat Mitropolitul de Banceni! Părintele Longhin Jar, românul bucovinean – fie el și cetățean al statului ucrainean – cunoscut pentru nenumăratele operațiuni de binefacere. Și mai ales de conștientizarea condiției de etnici români a fraților noștri din Nordul Bucovinei.

Mai ales că, din discuțiile ”conspirative”de ultimă oră pe care le-am purtat, acest abuz inimaginabil pentru o țară care se vrea membră a Uniunii Europene a fost deja sesizat la București! Pe nenumărate canale, oficiale și alternative, factorilor de decizie din țară! Iar mulți români de bine așteaptă barem un discret ”dat din cap” de încuviințare, pentru a putea solicita Kievului respectarea celor mai elementare drepturi ale Părintelui Jar. Un bucovinean român cu cetățenie ucraineană. Iar dacă Mitropolitul românilor bucovineni va fi băgat la închisoare DOAR pentru că a vorbit în limba română într-o biserică, atunci ce i se poate întâmpla oricărui alt român bucovinean? Mai ales dacă ”slugile lui Zelenski” de la București nu îndrăznesc, barem la întâlnirile oficiale, să se intereseze de soarta Părintelui Jar! Sau, atunci când facturează deconturile de miliarde de lei pentru ”frații ucraineni”, să întrebe și ei – indiferent că este președintele României, șeful Guvernului, miniștri de Externe sau al Justiției, membri ai CSAT! – de ce trebuie să facă pușcărie Mitropolitul Longhin Jar DOAR pentru că a vorbit cu alți bucovineni români în limba română! Și că a rostit numele lui Dumnezeu în limba română, într-o biserică românească și în fața altor credincioși tot bucovineni români? De ce?

”Incitare la ură religioasă”!

Aceasta este ”infracțiunea” de care este acuzat oficial Părintele Jar! Procurorii ucraineni reușind să obțină, din partea instanței formată din magistrați eminamente ucraineni din Herța, trimiterea sa în judecată a Mitropolitului de Banceni, părintele Longhin Jar pentru ” incitare la ură religioasă” și ” încălcare a egalității cetățenilor în funcție de convingerile lor religioase”!

În timpul procesului de la Judecătoria Herța, chiar procurorii ucraineni susținând că Mitropolitul Jar trebuie pedepsit exemplar penal și condamnat la închisoare pentru că a ținut slujba religioasă în limba română, într-o biserică în care erau doar vorbitori români și niciun ucrainean!

Repet, mulți români de bine au sărit, așa cum a putut fiecare, în sprijinul părintelui Jar! Dar fără o poziție oficială a statului român, din păcate Părintele Jar chiar riscă să ajungă la pușcărie pentru că a vorbit în limba lui natală, cea română!

Așa că barem să îi oferim Mitropolitului Jar un minim drept la apărare și să redăm aici poziția sa de la Judecătoria Herța:

”Sunt acuzat de incitare la ură religioasă! Dar nici măcar nu știu pentru ce sunt judecat și pe cine aș fi putut ofensa. Adevăratele victime în acest caz sunt toți enoriașii Bisericii Ortodoxe Ucrainene – cea care s-a desprins canonic de Patriarhia Moscovei după invadarea Ucrainei! – și tot poporul ucrainean, care nici măcar nu știu pentru ce trebuie să sufere.

Cei pe care i-am „rănit” nu au apărut la proces. Nu i-am văzut niciodată. Nici în timpul investigației, nici la audierile de la tribunal. Nu știu pentru ce sunt judecat sau pe cine aș fi putut ofensa că am vorbit în limba română. Suntem victime astăzi, suferim cu toții, enoriașii Bisericii Ortodoxe ucrainene, poporul meu. Statul, legea și Constituția trebuie să ne protejeze pe toți.

Trebuie să ne unim cu toții. Cred că aceasta este o mare rușine. Este jenant că Biserica noastră și poporul nostru suferă atât de mult astăzi”.

Părintele Jar adăugând, tot în limba română și în fața credincioșilor bucovineni români, că ” vreau să vă spun atât: Circul a plecat, clovnii au rămas! Aceasta este Ucraina noastră”!

România, trezește-te! Dar până pe 17 noiembrie!

Următorul termen de la Judecătoria Herța în dosarul în care Mitropolitul Longhin Jar este acuzat că a vorbit în limba română este pe 17 noiembrie. Și dacă nici până atunci nicio voce autorizată a statului român nu solicită barem o informare diplomatică oficială asupra acestui abuz, atunci chiar că ne merităm soarta de ”neam de slugi”! De această dată, de ”slugile lui Zelenski”. Cel care de altfel s-a pronunțat barem cât se poate de clar – spre deosebire de demnitarii noștri! – cu privire la ce crede el despre situația românilor din Bucovina ucraineană !

Doar statul român l-a lăsat singur pe mitropolitul bucovinenilor români!

În chiar discursul său afișat în limba engleză, pe pagina oficială a Președinției Ucrainene, ținut cu ocazia Zilei Unității și Libertății Ucrainene:

” BUCOVINA DE NORD A FOST OCUPATĂ DE ROMÂNI! Au trecut peste o sută de ani. Am tras concluzii din această poveste ?”. Dar noi…?

4.647 afisari

58 COMENTARII

 1. Felicitări domnule Tache. Mare Român , mare jurnalist, mare carcater . Puteți să înjurați cei ce aveți alte păreri dar veniți cu probe. Să vă ajute Dumnezeul domnule Tache și continuați să ajutați Românii și ceea ce este nedrept . Doamne ajută!

 2. PARINTELE JAR NU TREBUIE LASAT SINGUR,E UN SFANT!CU CE PUTEM AJUTA!PENTRU UN ASEMENEA OM TREBUIE IESIT IN STRADA

 3. Cum să intervină Guvernul României, care nu există, în fapt. România nu mai are guvern și nici președinte. De o bună bucată de vreme Ucraina are 2 guverne, 2 președinți, doi premieri și mai ales doi președinți. Ăia care sunt nominalizați ca fiind președinte al României și respectiv premierul Guvernului României demult au încetat să se mai manifeste ca atare. Cei care-și zic români mai au o „calitate”, sunt executanți mai docili ai jupânului de peste ocean, în comparație cu ucrainienii autentici.

 4. Toata România din Maramures la Dunare si din Dobrogea la Timișoara sunt cu parintele JAR.
  Ne rugam cu el si pentru el si pentru fratii nostri români din ucraina.
  Dar jar vor manca toti wernerii si putorile obosite din guwerner, de la presedintie, de la mae si toti fraierii care au tradat.
  Istoria intoarce roata, vin vremuri in tradatorii si hotii isi vor lua plata lor, inclusiv pentru ca si-au abandonat cetățenii in mainile scarbelor lui zelenski satanistul.

 5. Nu putem vorbi de ,,bărbați de stat,, nici măcar în ghilimele fără a jigni însăși înțelesul acestor cuvinte! Ce avem noi astăzi în funcții de decizie la cel mai înalt nivel al statului sunt niște biete marionete,șantajabile și slugarnice! Sincer,simt o furie extremă citind aceste rânduri și simt o rușine care nu îmi aparține,dar care îmi arde obrajii și sufletul! Până când va accepta în tăcere acest popor să fie batjocorit și umilit de către cei care ar trebui să fie în slujba lui??Se întorc în groapă martirii neamului românesc……Triste și rusinoase vremuri trăim că nație!

 6. O fi prieten cu Teodosie al nostru ? Biserica Ortodoxa Romana a transmis ca preotii comunitatilor de etnie romana din Ucraina NU APARTIN de Patriarhia Romana , ci de Biserica Ucraineana asa cum apartine si acest MIHAIL JAR VASILIOVICI , cunoscut ca MITROPOLITUL LONGIN . ZIARE . COM , 25 IANUARIE 2023 , ORA 18:18 , AUTOR : ALINA TOMA : ” CINE ESTE MIHAIL JAR , MONAHUL CARE A ACUZAT SECURITATEA UCRAINEANA CA II TERORIZEAZA PE PREOTII SI CALUGARII ROMANI ” – Interesante cele 42 de comentarii la acest articol .

 7. În 1994 este ridicată Mânăstirea de la Bănceni, din Ţinutul Herţa, fondator fiind părintele Mihail Jar. Patriarhia Moscovei a sprijinit foarte intens această mânăstire, deoarece se potrivea perfect narativului propagandei statului şi bisericii: o comunitate 95% românească, în Ucraina care acceptă entuziast jurisdicţia Patriarhiei de la Moscova, în contradicţie cu restul ucrainienilor care sunt refractari. Faptul că această mânăstire se află la doar câţiva kilometri de ceea ce avea să devină graniţa NATO şi ulterior a UE i-a conferit un loc cu totul aparte în narativul propagandei ruse. A existat în permanenţă un aranajament de tip quid pro quo: Moscova oferă finanţare şi recunoaştere, părintele Jar ca stareţ al Mânăstirii Bănceni oferă supunere necondiţionată.

  • A’ dracu’ Rusii dom’le! Auzi inca din 1994! Ce banditzi! Da’ Amerikanii dumitale ce cauta p’acia? Amerika nu-i in Emisfera Vestica? Ce cauta aici? N-a zisara James Monroe ala in 1821 ca America e Stapina Emisferei Vestice si ca oricine se amesteca in Emisfera Lor maninca bataie? A patzit-o ala … Maximilian de Habsburg pus de Francezi Imparat in Mexic in timpul Razboilui de Agresiune Nordista 1861-1865 … l-au impuscat…. Si a mai zis omul nostru James MONROE ca nici SUA nu se va amesteca in Emisfera Estica atita vreme cit Puterile din Emisfera Nostra nu se amesteca in Emisfera lor. S-au amestecat Yugoslavia, Irak, Afganistan, Libya, Siria, Somalia,Sudan,Yemen si Federatia Rusa in Emisfera Vestica ca sa le stirneasca in mod justificat minia?!? „Imparatzi pe care Lumea nu Putea sa-i mai INCAPA au venit si-n Tara Noastra…” Romania si Moldova, Sebia si Muntenegru, Bulgaria si Makedonia, Bielorusia si Ukraina sint Popoare care vorbesc Limbi diferite dar care TOATE au o Istorie COMUNA si se inscriu vastului spatiu de Cultura si Civilizatie a LUMII RUSE. Aceste popoare au locuit si conlucrat impreuna in aceasta parte a Lumii cu mult inainte ca Lumea sa descopere America, si cu voia Providentei vor continua sa traiasca si sa lucreze Impreuna Aici cu mult dupa ce Lumea va fi uitat de America.

 8. Dumnezeu este cu el,parintrle Jar si sa vedem cine va fi impotriva lui ,timpurile vor cerne adevarul de minciuna de nici nu si inchipuie astia ce vor trai !!!

 9. Universul . net , 18 octombrie 2023 : ” AMBASADORUL ANDREW NOBLE : EXPERTI MILITARI DIN UK VOR VENI ANUL VIITOR IN BAZELE DIN ROMANIA PENTRU A PREGATI UCRAINENI ” – Sursa : AGERPRES . RO .

 10. Spotmedia . ro , 18.10.2023 , ora 20:08 : ” ZIUA 602 ………………………………………………………………………………………………………….. ( VIDEO ) „.

 11. FELICITARI PENTRU ARTICOL D-le Tache ! In Ucraina se incalca DREPTUL LA LIBERTATEA CREDINTEI RELIGIOASE !!!

 12. NEWSWEEK . RO , ASTAZI , 18.10.2023 , ORA 19:37 , ARTICOL DE ADINA MUTAR : ” ALERTA DE RAZBOI GLOBAL . SUA DUC IN ORIENTUL MIJLOCIU 13 NAVE DE RAZBOI SI 12.000 DE SOLDATI „.

 13. Tache , ai dat drumul la primul lot de postari , ala de pana la 20:05:58 ? E cam greu cu triatul ? De ce apar asa tarziu seara ( sau deloc pana dimineata ) , vrei sa maresti suspansul ? E vreo sansa sa apara si postarile prostilor de cititori care posteaza de pomana daca nu sunt in concordanta cu opiniile tale ? Iti place sa trambiteze la unison cu tine sarmanul Kostea Sugiuk Tiraspol care posteaza cu un vagon de pseudonime ? Lasa libere comentariile cititorilor , un adevarat jurnalist accepta sa fie contrazis civilizat si cu argumente plauzibile , nu te retrage intr-o lume iluzorie adulat de de un biet boschetar travestit ce posteaza din ciulinii de sub pasarela garii Tiraspol . Sunt unii jurnalisti care participa si intervin cu comentarii la propriul articol , de ce dai senzatia ca te codesti si lasi sa treaca atata timp pana apar postarile ? Pentru ca asa facea Nistorescu ? Cu cat esti mai intelegator si mai apropiat de cititori , cu atat mai mult esti apreciat , cu cat de mult te distantezi de noi si intri in turnul de fildes infatuarea lasa urme si duce la izolare , izolare fatala pentru cariera unui jurnalist .

  • Asa este , lumea nu este zugravita doar in alb si negru , este o intreaga paleta de culori care asteapta sa-si dezvaluie farmecul !

 14. Ar trebui si Romania sa dea o lege care sa interzica vorbitul limbii ukrainiene in Romania.
  Si atunci pacaliciul jukrainian jelenski sa nu mai indrazneasca sa vina in Romania decat daca va vorbi romaneste altfel il bagam la bulau.
  Iar soldatii ukrainieni veniti aici la pregatiri militare cu britanicii sa vorbeasca si ei romaneste, de nu afara cu ei.
  Facerea de bine ….

  • NEWSWEEK . RO , 18.10. 2023 , ORA 21:30 , ARTICOL DE ADINA MUTAR : ” LIMBA ROMANA DECRETATA OFICIALA PENTRU ROMANII DIN UCRAINA ………………………………………………………………. ” LIMBA MOLDOVENEASCA ESTE LIMBA R O M A N A .

 15. Marionetele clientelare care ocupa azi Palatele Victoria, Parlamentului si Cotroceni nu auprimit in plic dispozitii dela Departamentul de Stat cu privire la cazul Miropolitului Longhin asa ca nu vor face nimic; iar daca vor face vor transmite „foctorilor de raspundere” si „organelor competente” dela Kiev sa-l pedepseasca pe Mitropolit, pe limba lor spurcata, „to the full extent of the law” adica cu pedeapsa maxima permisa de lege,ca figurile sinistre tin sa faca totul in temeiul „legii”.

  NU MAI MERGETI LA VOT! Lasati Departamentul de Stat si Ambasada sa numeasca locatarii din palate, nu le mai dati legitimitatea votului si Incetati orice comunicare si orice colaborare cu acest Regim Marioneta instalat si controlat de fortele militare de ocupatie SUA!

  • Pistolet , pe 23 august 1945 ne-au ocupat americanii ? Ce alegeri trucate au fost dupa , cate sovromuri s-au infruptat din bogatiile Romaniei , cati intelectuali au pierit la canal si in puscarii , cand s-au retras trupele ruse din Romania la insistenta lui Dej ? Romanii nu uita si nu iarta , au un cult pentru istorie , istoria este cea dintai carte a unei natiuni , o natie fara istorie este inca un popor barbar si vai de acel popor care si-a pierdut religia suvenirurilor .

   • Azi nu te ocupa URSS, esti ocupat de SUA.
    URSS a construit dar SUA a ras Tara depe Fata Pamintului. Unde sint Uzinele 23 August, Semanatoarea, Electroputere, etc ???
    SOV-ROMurile au fost intreprinderi mixte Romano-Sovietice din care Sovieticii luau 50% din profit in scopul achitarii Despagubirii de Razboi(300milioane$) stabilita de Tratatul de Pace dela Paris 1947 incheiat de Statul Roman cu Puterile Aliate. Cind despagubirea a fost achitata, SOVROM-urile au fost retrocedate in totalitate Statului Roman. Datoria de Razboi a fusese injumatatita de Premierul Sovietic I.V.Stalin in 1948 cind Marea Adunare Nationala a Nationalizat Principalele Mijloace de Productie, Bogatiile Solului si Subsolului si Sistemul Financiar Bancar prin care Poporul Roman devenea Stapin la el Acasa.
    Azi SUA ia intre 90-100% din profit si pagubele materiale pe care SUA le-a provocat ROMANIEI pina acum (peste 1 trilion de $) sint neglijabile fata de pagubele cultural-spirituale pe care le-au produs si le produc.
    Bravii Ostasi ai Fronturilor 2 si 3 Ukrainian conduse de Maresalii Symeon Timoshenko si Rodion Malinovskii au eliberat Romania de sub jugul Hitlerist. Ce-a ‘nsemnat dominatia Hitlerista in Romania se gaseste descris cu lux de amanunte in primele pagini din Era Libertatii vol.1 scris de Horia Sima, Comandantul Miscarii Legionare.

 16. COMISARUL . RO , ASTAZI , ORA 08:54 . Sursa : THE ECONOMIST : ” FOARTE INTERESANTE AMANUNTE . . . / LUMEA ARABA …………………….. ………………………………………………………………………… ” – ” ACESTA NU ESTE UN MOMENT EXISTENTIAL PENTRU ISRAEL , DAR UNII CONDUCATORI ARABI SE TEM CA AR PUTEA FI PENTRU EI ” .

 17. O țară este în război, iar prea-cucernicul părinte Longhin Jar, se închină, public, cu subiect și predicat, agresorului și bisericii patriarhului rus, de tristă amintire, Kiril. Beția de invective vitriolice nu poate ascunde acest simplu fapt. Mult zgomot pentru nimic.

 18. Universul . net , 19 octombrie 2023 : ” ALEGERILE TRANSFORMATOARE DIN POLONIA ……………………………………………………………………………… ” – Alina Polyakova si Daniel Fried – FOREIGN AFFAIRS .

  • Kosteo , esti tu scarbit sau nu putin intereseaza , mie sa-mi dai ceasul pe care mi l-ai sutit in personalu de Rabnita -Tiraspol .

 19. Rada Superioară a adoptat joi, 19 octombrie 2023,
  într-o primă lectură, proiectul guvernamental de lege nr. 8371
  care prevede scoaterea în afara legii a Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

  • Nu exista Rada Superioara . este Rada Suprema a Ucrainei . Cum sa scoata in afara legii Biserica Ortodoxa Ucraineana ? Fa corectarea necesara , Rada Suprema este Parlamentul ucrainean iar Duma de Stat este Parlamentul rus .

 20. Universul . net , 19 octombrie 2023 : ” PARLAMENTUL UCRAINEI VOTEAZA INTERZICEREA BISERICII ORTODOXE SUBORDONATE PATRIARHIEI MOSCOVEI ” – Sursa : AFP , preluata de NEWS . RO .

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Iată românii care vor primi 2.100 lei în plus la pensie! Vezi dacă eşti pe lista Ministerului Muncii!

Românii mai au de aşteptat aproximativ 10 luni până să simtă în buzunar mult-anunţata creştere a pensiilor. Partea bună e că aşteptarea va merita...

România, deja cu un pas în Schengen! Austria şi-a dat acordul. Marcel Ciolacu: „Am spart gheața, merităm”

Veste bună pentru România. Suntem cu un pas mai aproape de Schengen. Cancelarul austriac Karl Nehammer și ministrul de Interne Gerhard Karner ar fi...