AcasăDezvaluiriAncheteSIMISC: Ghiță, afaceri murdare cu MAE în Diaspora!

SIMISC: Ghiță, afaceri murdare cu MAE în Diaspora!

Continuăm prezentarea raportului contrainformativ cu privire la gravele vulnerabilități constatate la nivelul Ministerului Afacerilor Externe printr-un  nou ”AVERTISMENT : Aurescu vrea să procedeze pe același model (pentru dezvoltarea sistemului de relații personale sau al altor entități) și în cazul viitorilor consuli generali. Urmărind de ceva timp să promoveze prin Guvernul României un proiect de act normativ prin care își dorește să aibă doar el, ca ministru, dreptul de numire a Consulilor Generali, fără ca primului ministru să i se mai ceară avizul! Ar fi important ca orice propunere venită din partea lui în acest sens să corespundă din punct de vedere profesional/moral.

Să le răspundă Ghiță și Aurescu la telefoane românilor din Diaspora

Iar planul ministrului Aurescu este într-o fază avansată de transpunere în pratică, după cum reiese din exemplele în acest sens din raport : ”La solicitarea lui Radu Mihail pregătește numirea actualului Consul general la Los Angeles, Cosmin Dumitrescu, la Milano (Consul general). Dumitrescu este finul de cununie al lui Valeriu Zgonea, fost președinte PSD al Camerei Deputaților (condamnat pentru fapte de corupție), fiind impus de acesta, prin Titus Corlățean, în perioada 2012-2017, Consul general la Trieste. După care Dacian Cioloș l-a numit la Los Angeles. Prieten apropiat al Gabrielei Dancău, viitoarea propunere de ambasador în Italia și care insistă și pentru numirea acestuia la Milano. Este cunoscut în mediile informative ca amator de bunuri de lux, prosperând financiar extraordinar după posturile de la Roma și Trieste ( autoturisme de lux noi, cadouri consistente, ceasuri/excursii – în legătură directă cu Bogdan Stănescu, pe atunci șef al Departamentului Consular).

Uite cine va câștiga concursurile!

” În prezent, Aurescu vrea să se evidențieze prin organizarea de concursuri, vrând să scoată la concurs aproximativ 130 de locuri (administrativ/diplomație/consular/inclusiv secretare și șoferi), dar fără să bugeteze aceste posturi! Numai la acest moment în MAE este necesară ocuparea a 600 – 800 de posturi minim. De exemplu, marea majoritate a secretarelor, șoferilor, angajaților din Direcțiile importante precum Financiar sau Juridic din Centrala MAE și aproape jumătate din serviciul exterior sunt detașați, luându-se în calcul și pensionările în curs. Plus pensionarii care încasează și pensie și salariu în MAE. Înainte de examene sunt vehiculate informații privind identificarea celor care urmează să le promoveze. Exemple :

Doar 13 studenți lucrează la Call Center ul MAE

Victor Stoica – principalul consilier al lui Aurescu, adus la momentul preluării mandatului. Îi este asistent și la Facultatea de Drept. Avocat în cadrul unei cunoscute firme de avocatură (…) ce îl reprezintă în instanță pe fostul Consul general la New York, Cătălin Dancu în procesul pe care acesta l-a intentat Guvernului României (Ludovic Orban)/ Ministerului de Externe (Bogdan Aurescu), cerând să fie anulată Hotărârea de Guvern prin care a fost rechemat de la post. Incompatibilitate : Consilierul principal al ministrului de Externe reprezintă firma de avocatură care a dat în judecată MAE!

Criză de personal la ghișeele consulatelor din Occident

Tudor Oancea – nepotul ultimului ministru adjunct ceaușist de Externe, Ion Oancea. Fiul lui Dan Oancea, șeful Catedrei de Drept privat din cadrul Facultății de Drept, în fapt șeful pe linie profesională al lui Bogdan Aurescu. Detașat de acesta de la Parlament la MAE, încasează salariu întreg de la Direcția Juridică. Se poate verifica informația că nu trece la birou prin cardul de acces.

”Probleme rețea consulară

Situația în cadrul Misiunilor Diplomatice/ Oficii Consulare(numite în continuare MD/OC) se agravează în permanență din 2 motive principale( cu precizarea că NU sunt nemulțumiri privind calitatea serviciilor consulare și/sau atitudinea personalului):

a)            Call- center-ul MAE/ Centrul de Contact și Suport disponibil pentru Cetățenii Români din Străinătate (CCSCRS), ce cuprinde Call Center/ Mail Center/Portal – o soluție optimă pentru a sprijini/degreva MD/OC și de a le axa exclusiv pe efectuarea propriu-zisă a serviciilor consulare(majoritatea statelor UE au acest sistem). Problema este că sunt doar 13 angajați, majoritatea studenți plătiți cu 1.700 – 1.800/lună plus bonuri de masă, fapt ce nu fidelizează și nu impulsionează personalul, aceștia schimbându-se frecvent. Acest fapt conduce la nemulțumiri ale românilor din Diaspora. Cum este posibil ca aproximativ 6 milioane de români din Diaspora să fie informați/îndrumați cu promptitudine de doar un efectiv total de 13 persoane care trebuie să preia și apeluri telefonice și e-mail-uri? Pentru un call – center funcțional, cu oameni plătiți corespunzător(poate prelua MAE direct și poate angaja operatori) ar fi necesar cel puțin 100 de operatori.

b)            Programări servicii consulare.

Toate MD/OC ale României sunt subdimensionate la maximum, fapt ce conduce la suprasolicitarea personalului consular și la nemulțumiri ale cetățenilor cu probleme consulare. Secțiile Consulare ale ambasadelor/Consulatele Generale din Occident deservesc aproximativ 6 milioane de români(la care se adaugă peste 1,5 milioane de cetățeni moldoveni ce au redobândit cetățenia română) au o medie de 12 – 14 angajați pentru Consulate (număr în care este cuprins consulul general, consulii, contabilul, administratorul și funcționarii pe plan local). La Secțiile Consulare din cadrul Ambasadelor, personalul este mai numeros, însă acestea reprezintă un procent minim comparativ cu Consulatele Generale/Birourile Consulare). Nu se poate gestiona cu un număr atât de mic de personal ( 7-8 persoane maxim la ghișee), cu o aparatură învechită, suprasolicitată, uzată, precum și cu sisteme informatice care au sincope de funcționare aproape zilnic ( sistemul informatic principal – ” Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetățeni”/SIMISC, fiind produs și asigurându-i-se mentenanță de către o firmă a lui Sebastian Ghiță) cererile unui număr atât de mare de români! Între 200.000 – 400.000 de români sunt înscriși în circumscripțiile MD/OC în care există comunități mari de români, care necesită soluționări de cereri de acte notariale, de călătorie, de stare civilă sau documente pe plan local, redobândire de cetățenie română plus alte urgențe și probleme consulare și/sau specifice.

USR istul Radu Mihail adevăratul ministru de Externe

Aurescu nu a aprobat de la preluarea mandatului nicio altă angajare în rețeaua consulară(inclusiv pe plan local) și nu a venit cu nicio altă soluție punctuală. Doar anunțul alături de prietenul său personal, senatorul Radu Mihail a unui ”Plan 2021 – 2025”. De la cabinetul ministrului doar se solicită imperativ performanță și răbdare din partea angajaților care sunt îndemnați să răspundă frumos la telefoane, dar să renunțe la concediile de odihnă legale, pentru că nu are cine să îi înlocuiască.

NU RATA! AVERTISMENT ! ”Speculând situația cu programările on-line prin portalul ECONSULAT.RO a fost înființată Compania MAIER CONSULTANTS, cu sediul principal la Londra”!

author avatar
Catalin Tache
8.094 afisari

26 COMENTARII

    • Asta sa o spuna ROMANII , tu nu esti ” Roman ” , vezi de paduchii tai de pe malul stang al Nistrului . Panimaesi ?

      • Dar Obs. aka Sugiuk nici tu nu ești român și nici nu vei fi vreodata chiar daca vei avea cetațenia.ADN u tău e de khazar.

        • Tepes aka Kostea Sugiuk Tiraspol Suvorov Hap-Sarmaua , posibil sa am ADN de khazar , mamuku a fost rea de musca cu perciunatii …..hihihihihihihi

          • Sunt in relatii excelente cu khazarii , Start-up israelian Odortec mi-a facut cadou un jet de parfum ” Skunk ” direct in mufa , am intrat in nirvana si miros ca o maimuta in descopunere ….

  1. MAE un cuib de facut bani multi si fara bătaie de cap. Consilii Generali cand ii schimba ca sunt multi peste 4 ani și nu provin din externe?

  2. A propos de Radu Mihail…In ianuarie 2001 cand ma pregateam sa trimit un memo Presedintelui bancii financiare la care lucram , memo in care mentionam cartea „Un front invizibil” scrisa de un anume Ilie Mocanu , un coleg Ion T….. mi-a spus ca Ilie Mocanu este pseudonimul generalului Ilie Mihail , mort in acel moment. Dupa vreo luna de zile aflam ca Ion T…ca si generalul Ilie Mihail fusesera colegi in reteaua de spionaj a generalului Caraman. Deci in MAE unde lucreaza nepotul generalului Ion Oancea sa lucreze si nepotul generalului Ilie Mihail?

      • De curand am folosit intrun comentariu despre Lucretiu Patrascanu un pasaj introductiv din Wikipedia in limba engleza care difera de cel in limba romana , comentariu la articolul „Gata, umblă la bani! Năstase, Regele Imobiliarelor din Militari!”

  3. In situatia in care colonia este in groapa din toate punctele de vedere, nu ati vrea ca reprezentantii diplomatiei sa faca exceptie. Toti analfabetii, nepriceputii, neavenitii trebuie sa ocupe functii pompoase, dupa chipul si asemanarea slugilor de la centru. Niste prosti de sus pana jos, dar cu ifose.

    • Fa , nebunatica mica , iar te-ai sculat cu ciulini in cap din culcusul de sub pasarela garii Tiraspol si ai cazut in groapa coloniei zoopark ? Ti-a picat pe acari si ciocanari ca n-au astupat groapa in care zaci cu hulubele in sus si ii boscorodesti ca sunt analfabeti , nepriceputi , neaveniti , prosti cu ifose dupa chipul si asemanarea impegatului ? Pai , cine te pune , fa , puturoasa mica , sa golesti damigeana de mitilic , sa porti pantofi cu toc cui si sa mergi impleticita cum te ridici din brusturi ? Ti-ai deparazitat peruca , te-ai epilat pe picioarele paroase , la pamatuful de sub brat si ti-ai ras mustata sau umbli tot ingalata ? Sa vedem cine te scoate din groapa si ce motive invoci la Raion pentru intarziere …

  4. Ia vedeți domnu Tache cum a fost angajat vara trecută consulul general de la Barcelona, Manuel Pleșa, la MAE, detașat fiind de pe la Ministerul Economiei, când de câțiva ani nu s-au organizat concursuri de ocupare a posturilor? Cumva cu ușile închise? Nu este disponibil nicăieri niciun CV al acestui destoinic consul. Umblă vorba prin târg pe la Barcelona că a vrut sa bată câțiva românași care veniseră nervoși la consulat.
    Cum și-a adus și fiul să lucreze la MAE (freacă menta într-un birou din podul ministerului) ? Prin ce procedura? Pe baza cărui examen?
    Poate aflați dumneavoastră răspunsurile la aceste întrebări. Eu unul, am aflat doar câteva detalii despre acest domn alipit și el la MAE datorită serviciilor prestate unora. Impresionante performanțe!
    http://vranceaaltfel.ro/manuel-si-viorica/

    • Postarea de mai sus am primit-o in plic de la Raion , au dezgropat ” Vrancea Altfel ” si au gasit un articol din 22 iunie 2016 , comandat de Oprisan de pe vremea cand taia si spanzura .

      • Ce raion domne, ce plic? Înainte de a da vina pe raion, verificați și lăsați ironiile!
        Sau poate veniți cu ceva dovezi care să contrazică cele de mai sus. Un CV ceva. Una peste alta, MAE e o rană care supurează pestilențial din ce în ce mai mult.

          • Reteaua consulara nu a suferit nici o modifiacare de la preluarea mandatului lui Aurescu , aceeasi oameni din timpul lui Melescanu . Se primeneste totul curand , vor fi scoase la concurs 130 de locuri .

  5. Spotmedia.ro , azi , 21 mai 2021 , ora 10:24 , articol de Emilian Isaila : ” CURTEA EUROPEANA DA LOVITURA FINALA PLANULUI DE CONTROL POLITIC AL JUSTITIEI , PUS IN SCENA DE LIVIU DRAGNEA , TUDOREL TOADER SI VALER DORNEANU „.

  6. Cine il mai crede pe mascariciul asta de A(I)URESCU ce indruga cu conflictele inghetate in plan extern?? DEMISIA imediata!!!

    • Bogdani , nu-i asa ca era mai bun Melescanu ? Ai vazut , si-a dat demisia imediat de nu se mai dezlipea de scaun pana la 100 de ani …..

  7. Sunt Tămăduitoarea Larisa,apelaţi ACUM cu încredere la +40785893646 pentru rezolvarea tuturor problemelor dumneavoastră. Împreunez iubit cu iubită,soţ cu soţie.
    Aveţi nelămuriri în familie,neînţelegeri,probleme pe plan financiar,simţiţi că sunteţi afectat de blesteme ce vă aduce viaţa la ruină,toate aceste probleme vor lua sfârşit apelând la harul şi puterea mea;farmecele pot ajunge să vă controleze viaţa şi fericirea şi destinul,eu prin înţelepciunea mea şi prin harul suprem pe care l-am moştenit de la străbunica mea continuu să întâmpin şi să ajut oameni să scape de toate problemele şi suferinţele,te pot ajuta ca destinul tău să meargă pe acelaşi drum cu tine,te ajut să îţi rezolvi problemele în dragoste şi să îţi găseşti marea iubire. Relaţi la telefon +40785893646

  8. Numele IACOBUTA nu va spune nimic, domnule ministru? O parte a diasporei din Chicago a facut cunostinta cu domnia sa, si nu a fost una placuta!

    • Doamna Iacobuta cea necunoscatoare de notiuni elementare de limba engleza, dar cu aere de cel putin ambasador ? Cam asa este atitudinea tuturor celor care au functii de raspundere in cadrul CG Chicago din pacate, insa daca lumea nu se sesizeaza in numar cat mai mare pentru a incerca sa faca o schimbare, aceasta nu va veni.

  9. Laura , e surprinzator ce postezi noaptea la 3:08 , Georgiana -Gabriela e amabila si discreta , nu vad motivul de esti asa ofuscata pe domnia sa .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger