AcasăDezvaluiriAncheteȘi-au luat-o! US Army nu mai trimite trupe în România!

Și-au luat-o! US Army nu mai trimite trupe în România!

Practic întreaga strategie de securitate a României din ultimii ani s-a bazat pe excesul de zel dovedit în cadrul Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii, de către cei doi giranți ai acesteia. Actualul ministru al Apărării, Nicolae Ionel Ciucă și comandantul suprem al Armatei, președintele Klaus Iohannis.

Iohannis și Ciucă vedeți că nu mai vin americanii

Iar dacă generalul Ciucă a ”pompat” în conturile samsarilor americani de armament peste 10 miliarde de dolari, șeful statului tocmai ce s-a ploconit și el cu doar câteva săptămâni în urmă, atunci când s-a ”milogit” de americani să trimită trupe suplimentare în România. Însă este deja clar că nici Ciucă, dar nici măcar președintele Iohannis nu au priceput că Parteneriatul este unul pe care americanii îl percep strict din prisma calculelor pragmatice. Ceea ce explică și anunțul șoc de ultimă oră de la Pentagon…

Lăsați cu ochii în soare de la Pentagon

Pentru că bugetul pe Apărare al Pentagonului pentru anul viitor nu include niciun fel de transfer suplimentar de trupe americane în România. Astfel că dezbaterile actuale din Congres le-a tăiat tot avântul colaboratorilor președintelui Iohannis. Cel care, după știința noastră, nici măcar nu a fost încă informat că degeaba privește în soare să sosească avioanele americane cu trupele suplimentare solicitate! Pentru că US Army nu va trimite nici măcar un militar în plus, care să staționeze la bazele din România. Și nu va reloca nici măcar un soldat, nici din Turcia, Germania sau Grecia! Astfel că ori CSAT-ul poate ia totuși în calcule și un ”plan B” în locul celui prin care securitatea României urma să fie asigurată de trupele US Army care ar fi trebuit relocate în țară, ori preia modelul ungar. Budapesta investind masiv nu în ”fiarele vechi” ale samsarilor americani, ci în propria industrie de armament și în recrutarea și antrenarea militarilor unguri!

author avatar
Catalin Tache
6.143 afisari

49 COMENTARII

    • Aoleoooo , Tache , e bai mare , mai aveai sa ne anunti ca se incheie Parteneriatul Strategic Romano-American , ca pleaca si cei de Campia Turzii si Kogalniceanu si ca vom fi exclusi din NATO ! Articol copilaresc , incropit pe genunchi , un apendice extirpat la ghici de teama sa nu pierzi autobuzul . Fereasca Dumnezeu de conflict , la o adica sunt dislocate trupe americane si NATO ” cata frunza , cata iarba ” . Pentagonul are propria viziune , lucrurile evolueaza in functie de dinamica si situatia operativa a momentului , nimic nu este batut in cuie . Pe sarmanul ” Gica contra vantului ” il ai pe constiinta , poate sa faca infarct de atata multumire si exuberanta …

      • „Pentagonul” si-a ajustat viziunea la cele 15% deficit bugetar din PIB al SUA raportat pe 2020, tara cu cele mai mari deficite si datorii (chiar raportat la capul de locuitor) si care (inca mai) are un imperiu monetar sustinut prin ocupatie militara prin zonele cu petrol. Asa ca Romania, o gaura de sobolani pentru ei (care inca nu a aplicat principiul reciprocitatii vizelor, sa le puna americanilor viza de intrare in tara, asa cum ar trebui), va reusi sa se trezeasca din asteptarea ei seculara ca „vin americanii”? Sau, daca i-a „asteptat” 50 de ani, poate sa-i mai astepte inca 50?

        • Pentru viza de intrare in SUA , Romania nu are indeplinite nici 25% din criterii . ” Gaura de sobolani ” reprezinta Flancul Estic si nu-si permit sa-si dea singuri cu tesla-n genunchi , americanii SUNT SI VOR RAMANE AICI !

        • Romania e un aliat important pt SUA in ecuatia geostrategica a Marii Negre. Mai studiaza. Sa spui ca Romania e o gaura de sobolani pt americani inseamna ca habar n-ai despre ce vorbesti.

          • CATNIP-catusnica , iarba pisicii . Prin postarea asta ai efect invers pentru troll-ul sobolan de la 11:00:33 , i-ai dublat insomnia si i-ai triplat stresul . Folosita in cantitati mari are efect halucinogen si tranchilizant , il pui pe ” mute „.

  1. De când va spun ca US nu va mai trimite soldati în Ro? Unde sunteți voi epigonii mei? La Constanța-n port Maria ta, ar trebui sa vina răspunsul. Asta era clar dupa timpul lui Trump, când trupele retrase din Germania erau planificate pentru relocare în Italia sau Grecia nu la granițele Rusiei. Și asta nu o hotărâse Tramp ci Pentagonul. Când va spuneam ca yankeii nu vor să-i supere pe rusi, ce era la gura voastră? Cine vrea raul Tarii? eu care va spun sa stați calmi sau voi care băgați bățul prin gardul rușilor crezând ca uncle Sam o sa va tina în brate, ca de, doar sunteți parteneri strategici ai trupelor imperiale. Uite ca uncle Sam a uitat de voi, ce faceți acum dacă rusii ar avea chef sa va tragă o chelfaneala? Vedeți ca Stephen Lovergrove e la Moscova asa ca să nu puneți botul la exercițiile militare aliate din Ucraina. Dacă aveți nevoie de un consilier de geopolitica sunt liber și nu va iau bani mulți. E spre binele vostru și a doua oara nu mai pupați oferta. P. S. Observați ca sunt un domn și nu v-am jignit.

    • Si care e problema ca britanicul de 54 de ani Stephen LOVEGROVE ( nu LOVER ) are contacte oficiale la Moscova ?

  2. Aktual 24 , azi , 10 iunie 2021 , articol de Ioana Hurdea : ” CLOTILDE ARMAND , VESTE TRASNET : ” ASTAZI AM AFLAT CEVA INCREDIBIL : CONTRACTUL DINTRE PRIMARIE SI ROMPREST N U E X I S T A . VREM BANII INAPOI SI SA PLECATI CAT MAI REPEDE ” . ” NU EXISTA NICI UN CONTRACT INTRE PRIMARIE SI ROMPREST IN ACEST MOMENT , INTRUCAT CONTRACTUL A FOST ANULAT IN 2008 DE CURTEA DE APEL „. Exact in ziua in care fostul primar Andrei Chiliman semna contractul , 30 iunie 2008 , Curtea de Apel Bucuresti ANULA DEFINITIV SI IREVOCABIL INTREAGA PROCEDURA DE ACHIZITIE , deoarece incalca directivele comunitare si jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene in cazul contractelor de concesiuni de servicii „.

  3. Conducatorii astia nu isi dau sema cat sunt de penibili? Le place starea de sclav/sluga ? Nu au nici un pic de mandrie personala macar, daca nu pentru Romania? Niste carpe de sters pe jos votati de niste romani fara creier.

    • Fa vrabiuta plouata , tu vorbesti de mandrie personala cand acostezi navetistii de Rabnita in boschetii din spatele garii Tiraspol pentru un toi de mitilic ?

  4. Băieți, nu înțelegeți esență, care sta în proverbul indian ce spune ca atunci când se bat elefanții mor broaștele. Asa cum spune și col. C-tin Dogaru, istoric militar, „rusii și americanii au „mâncat” lumea după WWII”. Adica superputerile se înțeleg între ele iar acum în joc sunt interese economice mult mai mari decât o Românie săracă, corupta, distrusa de Occident din temelii. Nu vedeți ca Biden nu a vrut sa stea de vorba nici cu acest Zelinski al Ucrainei? pana nu discuta cu tata Putin. Voi cine va credeți? ca sa fiți luați în seama. Una e NATO și Oculta cu sortulete care-l călărește și ar vrea Rusia făcută bucăți și alta este America care în caz de război se va trezi cu focoasele nucleare rusesti în cap.Deșteptarea din halucinație, curățați corupția din Armata și lăsați banii în tara pentru obiective civile, sa aibă romanul unde câștiga o pâine. Iar englezul ala de 54 de ani, Lovegrove, este și el un turist curios sa vadă Piața Kremlinului. Nici măcar atâta lucru n-ai înțeles mai Paule? Te credeam băiat deștept!

    • Gica , tot un vechi proverb indian spune ca ” Si elefantul CADE daca face un pas gresit „. Tu ai toate tiglele la mansarda ? Cum e ” distrusa de Occident din temelii ” daca are PIB-ul actual mai mare ca al Rusiei ? Zelinski se va intalni cu Biden in aceasta vara , agenda lui Biden era supraaglomerata si nu putea sa-l primeasca pana la intalnirea cu Putin din 16 iunie de la Geneva . Noi , ROMANII , nu ne credem zmei , ne aparam nevoile si neamul , nimeni nu e nebun sa ne ” gratuleze” , fara repercursiuni grave , cu focoase nucleare . Lasa trasul pe nas , desteapta-te din halucinatii si da o tura pe la statuia lui Suvorov sa vezi daca e potcovit calul . Apropo , tot 3 copeici la postare plateste Raionul ?

      • Rador , 8-06-2021 , articol de Catalin Belu : ” Consilierul premierului Marii Britanii pentru securitate nationala a sosit la Moscova „. In luna mai 2021 , sir Stephen Lovegrove a avut consultari cu omologul sau american Jake Sullivan avand ca tema centrala Rusia . DUPA DISCUTIILE CU SULLIVAN , sir Lovegrove a facut O VIZITA DE O ZI la Moscova . ” Este foarte importanta mentinerea canalelor de comunicare deschisa „. Nici macar atata lucru n-ai inteles mai Gikosteo ? Te credeam baiat destept , da esti ingramadit rau ….

    • Nimic de spus. Ar mai fi de adăugat că istoria se repetă. Pentru cei putini care au o idee de istorie ar trebui să-și aducă aminte de partizanii care au luptat contra comuniștilor importanti de la rusi pana in1964. Si ei i-au asteptat pe americani…

      • Istoria se repeta pe alte coordonate , cum sa-i asteptam pe americani daca ei SUNT AICI ?

        • Si ce fac ca sa ne ajute? Ca pe vremuri nimic. In plus au participat si ei la jefuirea țării. Stii câți bani le-am dat pentru rebuturile lor?

          • Nu ne-au jefuit cu nimic , apararea unei tari nu se face de-a moaca , mai bine sa nu vedem niciodata de ce sunt in stare ” rebuturile” astea .

  5. De asta voi neoprogresistii nazi nu va mai intelegeti intre voisi o tineti tot intr un circ grotesc ,pentru simplul fapt ca sunteti furajati cu nutret neomarxistCaricatura asta rea Clotilda nu putea sa verifice contractele pe care le are primaria?Trebuia sa vina altii sa i deschida mintile risipite de ura ?In sfarsit acum fiinta asta sucita si rea poate sa si puna sugativele sale peste tot pe la primarie ca doar este primaria lui taicasu Sper sa o arunce naibii de acolo acum ca s-a dovedit ca a furat voturile cu sacii Iar tu kostea bosorog dement sa stii ca este adevarat .Occidentul a distrus Romania si o distruge in continuare .Din moment ce tu ai de inapoiat Romaniei miliarde imprumutate pe timpul lui tatucu vostru Hitler de ce nu inapoezi banii datorati Acum recent pe timpul asuilalt hitler al Romaniei ,Petrov ,banca austriaca s a dus la Merkel si i a cerut bani de la UE pentru ca ei intra in faliment din cauza yankeilor iar Merkel i a trimis la Romania sa le dea miliardele Petrov fara nicio problema a imprumutat 20 de miliarde din care un miliard l a dat lui Izarescu iar pentru el si ai lui a oprit inca un miliard Apoi Petrov a mai dat inca 20 de miliarde euro la Israel pentru ca pe timpul regelui Mihai au fost ucisi evreiAcum datoria externa a Romaniei a ajuns la aproape200 de miliarde datorita prietenilor occidentali si datorita unor prostanaci care au condus si conduc Romania contra intereselor ei si a cetatenilor ei

  6. Kostea , dilimandrosule , Clotilde , de bine , de rau , a verificat , Firea si aia dinaintea ei , ce-au pazit TOT MANDATUL de la 1 iulie 2008 ? Tu esti ” kst ” ( Kostea Sugiuk Tiraspol ) si te bestelesti in oglinda ca esti ” bosorog dement ” ? Esti de cascadorii rasului , du-te , ba , te interneaza pe Gvardinskaya ca ai inceput sa auzi voci ! Cum dracu de plateste Raionul un diliu sa-i faca de ras ?. Germania a ciordit tezaurul Romaniei si Basarabia ? Turui ca o moara stricata de pomana , cine sa ia in seama un prost ?

  7. PARTENERIAT STRATEGIC ? ,asta ati trancanit voi !,voi plutasii in siguranta nationala !,in strategii facute pe genunchi si cu ochelari de cal.
    Pozitia voastra in asa zisa strategie este fie pozitia ghiocelului fie pozitia pupincuristului.
    Maciuca si cu banii luati si facut posta !. Strategia lui peste.

  8. Nu ma mai baga in seama nici Gica contra vantului , postez sa indeplinesc norma la Raion ….hihihihihi

  9. Sunt Kostea Sugiuk Tiraspol , Kateluta sau Vrabiuta Livy ? Am golit damigeana cu mitilic , nu mai stiu cine sunt cu bolentinu in mana . Mi-a citit ” Vlad” si apoi ” Gica contra vantului ” si amandoi mi-au confirmat ca sunt CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL , spaima boschetilor din spatele garii Tiraspol .

      • Adevar graiesti , Maria-Ta Vlad Ciortai . pot sa-ti fac , in oglinda , fara zgomot , niste sugiukuri la flautul zburlit cu gusa ? Nota : Sunt expert in contorsiuni si yoga , ma excit cand bag chiombul in oglinda si-mi privesc mecla .

  10. Ba !mosneagu asta nazi face fel de fel de montaje ca la teatru de papusi Bai bosorog hitlerist ,ia te cu lumea ,lasa bautura si iarba ca ai o varsta Dement nazist si prost Siktir !

  11. Ai perfecta dreptate , ma regasesc intrutotul in criticile tale si imi dau cu SIKTIR !

    • Inteleg ca te-ai născut din imbarligatura dintre stalin și hitler. Ia zi băi mândria Tiraspolului ai vreo idee care este diferența dintre comunism si nazism?

  12. Cand ma privesc in oglinda , ma strig pe numele ” Vlad ” . Habar n-am care este diferenta intre comunism si nazism , e si aici o imbarligatura , ma duc sa intreb calul lui Suvorov …..hihihihihihi

  13. Chiar dacă se vede de la o posta ca au pariat pe un cal mort, postacii propagandisti au ordin pe unitate sa nu recunoască nici în ruptul capului. În schimb folosesc diversiunea pentru a eluda fondul problemei producând scârbă celor care vor sa posteze ceva serios. Ba voi vreți sa trimiteți romani la moarte ca sa apărați Ucraina? ca asa vrea NATO. Nu v-au fost de ajuns aventurile din Iraq și Afganistan? de unde v-au dat afara cu șuturi în fund niște amărâți în salvari, dar eroi pentru tara lor. Voi faceți strategii împotriva Rusiei? Sunteți normali la cap? Habar nu aveti ce interese și secrete au superputerile dar arătați fundul gol uneia dintre ele și puneti tara în postura de stat ostil în mod INUTIL.NATO e mort, v-a spus-o Macron, iar Gioana e bomboana pe coliva. Ce alte dovezi va mai trebuie? Deșteptarea la realitate!

  14. Cand te privesti in oglinda
    Si ti vezi caracterul de iuda
    Puneti gandirea’n fezanda
    Si creierii tai de zaluda

    Cand iti observi caracterul
    Si ai creieri stricati de rezist
    Observa ca esti ca hingherul
    Si mintea in fum TFList

  15. Io sunt cu cine zice Raionu , daca marai , m-am lins pe bot de portia de stevie . Cand mi-e foame cant si scriu versuri ( vezi ce-mi besi mintea la 17:40 ), am pierdut cartela si imi canta greierii in burta , vai batranetilii miei di bosorogia sinil ! Am fost tifilist la tiniretii , acum sunt BSList ( Bosorog Stalinist Lefter ) , mi-am pregatit sacu sa ma ariunse la groapa di gunoi .

  16. Bravo lighioana staliniso-nazistaBine ca recunosti ce estiUN stricat ,o javra din Tiraspol Vezi sa nu te trezesti mort ca babuina

    • Da , recunosc ca sunt UN stricat , o javra din Tiraspol , un travestit ce a pierdut peruca cand i-am furat curcanii impegatului …De dimineata m-am trezit mort ca babuina , toata noaptea am lins damigeana cu samagon .

  17. Sunteți cu toții de internat la Obregia. Niște comentarii de bolnavi mintali la toți cei care ați scris aici. Luați armata și băgați-vă în cur armele. Viva la Russia sa moara dujmanii mei NATO huehuehue

  18. Mai aveti un loc si pentru mine la Obregia ? Am facut armata la cavalerie , cand dadeam in cal guita . Nu ma mai urc pe pereti si nu mai musc infirmierii de urache huehuehue …..

  19. V-ati invatat la bani nemunciti,viermilor.Ete ca ,spre cinstea lor ,stapanii care se folosesc de voi s-ar putea sa va bage in somaj si sa va dea la plecare cate o placuta suedeza pe deplin meritata.Cat priveste spurcatul asta milog si lingau cultivat de National care vine sa polueze comentariile de bun simt ,niciodata cenzurat,cu porcariile lui de om bolnav mancator de dejectii ale foselor septice sa si il bage in dos .Si va mai spun ceva pentru capetele vostre seci.Dupa intalnirea Biden-Putin o sa va reguleze Rusia pana in gat,Prostii dracului

  20. NU SUNT NICI UN „jukov „, sunt tot Kostea Sugiuk Tiraspol , Raionul a zis sa incep sa va injur , trebuie sa ma racoresc dupa zmetiile zburlite primite in falci si rozeta .

  21. Nu mai vin americanii?
    wow! pătrerea mea e ca o sa planga toti romanii sa fie clar.
    Poate mai fac unii vreo baza militara gen Deveselu si pe langa Prut De ce nu? sa il iritam pe Putin cat mai mult posibil
    Cand am in minte ce au patit sud vietnamezii in razboiul cu comunistii nord vietnamezi cand aliatii lor militarii americani la un moment dat si-au lasat balta aliatul sud vietnamez fugind de acolo dupa lupte ce au durat ani de zile , lupte lasate cu mii de raniti si morti de ambele parti nu prea ma bucura prezenta unor armate straine pe teritoriul Romaniei sa fie clar. De ce Elvetia nu doreste baze militare straine pe teritoriul sau si de altfel nici vecina noastra Serbia nu doreste asa ceva pe teritoriul ei. Si? mor sarbii si elvetienii cumva fara trupe straine pe teritoriul lor ? aiurea! totul se poate tine sub control prin relatii diplomatice , economice culturale etc corecte fara amenintari fara zanganit de arme fie ele rachete sau alte celea

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger