Cauta

Sforarii MAI se joaca cu siguranta nucleara a Romaniei!

Tocmai ce s-a incheiat o vizita a unei importante delegatii americane, ca alti specialisti ai Departamentului de Energie al SUA vor poposi zilele acestea la Bucuresti. Ceea ce denota nervozitatea administratiei SUA cu privire la nesimtirea cu care partea romana trateaza un asemenea proiect de o importanta vitala privind prevenirea riscurilor teroriste.

Generalul Adrian Ramonica incearca prin orice mijloace sa preia controlul „mascatilor” de la BSIJ

Este vorba despre un plan secret de asigurare a sigurantei nucleare a Romaniei, axat pe cresterea vitezei de interventie a fortelor speciale, dar si a monitorizarii riscurilor existente. Numai ca, desi partea americana a asigurat atat sprijinul financiar, cat si cel logistic, iar premierul Victor Ponta a dat inclusiv o Hotarare de Guvern in acest sens, totul este blocat, de atata amar de vreme, de ambitiile personale ale „batranilor sforari” din MAI. Care, spre disperarea americanilor, forteaza infiintarea pe sestache a unei Directii Antiteroriste cu rol de serviciu secret paralel, in dauna functionarii noului organism care sa asigure pe deplin siguranta nucleara a tarii noastre.

Uite unde erau antiteroristii!

 

Americanii cer insistent cresterea securitatii unor obiective majore precum Centrala Atomica de la Cernavoda sau transporturile de substante cu risc de radiatii

Dupa ce a dat banii inapoi la jocul de tip CARITAS pe care l-a infiintat, si apoi l-a spoliat, la varful Ministerului de Interne, crezand ca astfel isi sterge urmele, generalul Adrian Romanica a putut sa-si vada linistit de matrapazlacurile pe care le comite de atata amar de vreme. Ce-i drept, in urma dezvaluirilor din ziarul nostru cu privire la concursurile „om pe om” organizate la inspectoratele judetene de jandarmi, aceasta practica a incetat ca prin farmec. In schimb, desi i-a schimbat titulatura, generalul Adrian Romanica a reusit sa puna din nou pe ordinea de zi a iminentei actiuni acoperite de reorganizare a Jandarmeriei infiintarea unei Directii Antiteroriste. Este vorba, in fapt, de o structura informativa prin care „batranii sforari” din MAI incearca sa preia controlul asupra BSIJ, unitatea de elita a Jandarmeriei, considerata si „bratul inarmat” al DNA. Dar, cum restul structurilor de informatii nu au privit cu ochi buni infiintarea unui „SRI paralel”, initiatorii controversatului serviciu secret au incercat sa mascheze crearea acestuia, strecurandu-l la „si altele” in proiectul pe care deja l-au trimis conducerii MAI spre avizare „de principiu”, sperand astfel sa insele vigilenta vicepremierului Gabi Oprea.

Razbunarea burtosilor

Centrala Atomica de la Cernavoda

De altfel, este vorba despre membrii aceleiasi grupari de chestori profund nemultumiti de ordinul expres al actualului ministru de Interne ca toti sefii din structurile centrale sa vina la serviciu in uniforme. Insa nemultumirea celor din clica generalului Adrian Romanica este de inteles la ce eforturi fac acestia sa-si inghesuie burdihanele in uniforme, asa ca s-au razbunat poreclindu-l pe Gabi Oprea drept „Botezatu” de la Interne si razand pe la spate de „pasarica” acestuia cu schimbatul designului vestimentar. Insa, dincolo de aceste glume cu vadit iz de cazarma, este extrem de grav faptul ca oamenii lui „Ramolica” (daca tot este sa apelam la poreclele date de catre colegii de la conducerea MAI) saboteaza practic proiectul american in domeniul sigurantei nucleare, care le strica propriile combinatii. Asa ca, in ciuda insistentelor specialistilor americani de la Departamentul Energiei din SUA, cei identificati de catre presedintele Traian Basescu drept „stapanii casutelor” de la MAI ii tot pacalesc pe partenerii strategici americani – si totodata finantatorii ascestui proiect – ca totul este in regula. Ce-i drept, de luni bune de zile a intrat in vigoare pana si Hotararea de Guvern data de Victor Ponta expres in acest sens, numai ca, desi pe hartie totul este sublim, in realitate, Doamne fereste de un eventual atentat la adresa sigurantei nucleare! Pentru ca  jandarmii lui Ramonica nu fac decat sa se joace de-a antiteroristii doar pentru a-i putea spiona pe luptatorii generalului Zoltan Balint si a incerca sa afle astfel – in zadar! – cu cateva ore inainte adresele urmatoarelor descinderi ale procurorilor anticoruptie. Iar in acest timp, doar adevaratii luptatori antitero ai SRI ar ramane singuri pe frontul nevazut al razboiului global purtat cu cel mai mare dusman al democratiei occidentale, permanenta amenintare terorista… Asta in timp ce vestitul „Ramolica” va continua sa se laude ca poate muta „casutele” in continuare la varful MAI.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version