AcasăDezvaluiriAncheteȘeful Jandarmeriei, audiat la DNA!

Șeful Jandarmeriei, audiat la DNA!

Gata, începe spovedania colonelului Enescu...

Gata, s-a terminat cu șmecheria la nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române! Acolo unde deja primii subordonați nu doar că au dat declarații devastatoare în fața procurorilor de la Secția Militară a Direcției Naționale Anticorupție, dar au și pus la dispoziția procurorilor, chiar zilele trecute, documentele oficiale care îl incriminează pe colonelul Bogdan Enescu.

Cel care, ce-i drept – după cum susțin surse din cadrul anchetatorilor – nu și-a tras cu de la sine putere un venit de 35.000 de lei pentru luna aprilie, așa cum am dezvăluit inițial… Colonelul Enescu, în plină stare de urgență, reușind performanța să îl umilească până și pe președintele României, printr-un venit lunar de… 38.000 de lei!  Cu care s-a ”recompensat” de unul singur, în absența obligatorului ordin de ministru, pentru sutele de ore suplimentare cu care s-a ”bifat” că așa au vrut mușchii lui!

Însă această primă anchetă este doar ”începutul sfârșitului” pentru ”Mâțu” Bogdan Enescu. Cel care mai este anchetat și pentru ”șmenuirea” foilor de parcurs a autoturismelor de serviciu, astfel încât concubina sa, subofițerul Constantin să poată beneficia de una dintre mașinile puse la dispoziție de MAI. În plus, tot zilele trecute, la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au mai fost depuse și alte plângeri penale pentru inspectorul general Bogdan Enescu, într-una din acestea șeful Jandarmeriei fiind acuzat de hărțuire! Iar în alta de presiuni exercitate asupra subordonaților pentru a șterge urmele faptelor comise la comanda IGJR. De asemenea, din informațiile intrate în posesia noastră reiese și că ancheta privind plata ilegală a sute de ore suplimentare a fost extinsă și cu perioada în care același colonel Enescu a fost la comanda Inspectoratului Județean de Jandarmi Ilfov!

”Mâțu” s-a dat la Tache! Ăla de la Audit…

”Misiune imposibilă” pentru colonelul Enescu de a-i timora în  vreun fel pe procurorii militari de la Secția Militară a Direcției Naționale Anticorupție, acesta urmând a fi audiat chiar pe 10 august de către aceștia. Mai ales că ”legendarea” cu sprijinul total al premierului nu mai stă în picioare, după ce am dezvăluit excesul de zel al acestuia de a-i pune drept ”pândari” lui Ludovic Orban, la vila acestuia din Dobroești, de pe malul Lacului Fundeni,militarii unei echipe de intervenție a Jandarmeriei Ilfov!

Și simțind și el de-abia acum că ”lațul” anchetelor se strânge mult mai repede decât se aștepta, șeful Jandarmeriei s-a dat la ”Tache de la Audit”, pe care l-a amenințat chipurile pentru că ar fi ”extins obiectivele de control”! Și uite cum, tot luni Enescu trebuie să scrie și ultimele eventuale obiecții la raportul operațiunii de control a Direcției Generale de Audit Intern din cadrul MAI, dar și să se spovedească la DNA Militar…

Fără a își face însă iluzii că încercarea disperată de colaborare cu DIPI l-ar putea salva pe ultima sută de metri. pentru că nici măcar ”perversa” unitate ”Doi ș un sfert” nu ar îndrăzni să se încarce la acest moment cu un ”balast informativ” care nu poate decât cel mult să îi tragă în jos pe adevărații ”băieți deștepți” din serviciul secret al MAI. Știu ei mai bine de ce…

author avatar
Catalin Tache
3.902 afisari

3 COMENTARII

  1. Cum, domnule, tocmai cel mai cinstit și cuminte jandar să fie plimbat pe la DNA? Ce făcuși, Velea? Omul cuminte, care atunci, pe 10 august, a ținut jandarmi în cazarmă, cum vechea securitate zicea că a ținut personalul departe de evenimentele din decembrie 1989, nu este tocmai ușă de biserică? Este cazul ca Johannis sau Orban să ceară demisia respectivului, pentru a nu terfeli prea mult imaginea jandarmeriei, imagine care se pare se dorește a o macula prin redeschiderea dosarului 10 august.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger