AcasăDezvaluiriAncheteȘeful DGIA, încolțit de DIICOT!

Șeful DGIA, încolțit de DIICOT!

SRI preia DGIA! Hăpău, executat” titram ”lovitura” din 23 noiembrie. Iar planul strategic de ”curățire” a sistemului de ”cumetrii” care au transformat serviciile secrete românești pe care le conduc deja de prea multă vreme în niște afaceri pe persoană fizică se află în grafic. Astfel că, dacă s-a putut la Serviciul de Informații Externe, unde spionii români au scăpat de ”retorica țărănească” a marelui adulator al ”Sultanului” Erdogan, generalul Silviu Predoiu și își pot vedea în sfârșit de misiunile lor sub acoperire, de ce nu s -ar putea și la Direcția Generală de Informații a Armatei?

Șef de serviciu secret cu burtă și șapcă

Cu toate că ruda de la țară a generalului Predoiu încă speră să nu aibă soarta cumătrului său. Numai că zilele lui Marian Hăpău în fruntea serviciului secret al Ministerului Apărării Naționale sunt deja numărate. Iar cea mai bună dovadă că generalul care totuși nu ar trebui să uite că a fost făcut om de Gabi Oprea nu mai contează nici măcar cât negru sub unghie în noile jocuri operative ale ”lupilor tineri” din sistem este discursul pe care acesta îl pregătise pentru întâmpinarea neoficială în vederea instalării noului ministru al Apărării. Și care începea cu ”Dragă Sorine”… Iar dacă șeful DGIA nu știa nici măcar cu o seară înainte de formarea noului guvern că pe lista finală la MApN sistemul l-a promovat pe Vasile Dîncu, mutându-l pe Sorin Grindeanu la Transporturi, chiar că întărește și mai mult varianta de lucru că, aidoma altor ”nemuritori”, și generalul Hăpău va fi în cele din urmă ”scuipat” ca o ”măsea stricată” din fruntea DGIA.

Iohannis nu mai vrea să audă de Hăpău

Mai ales că dosarul Kogălniceanu nu mai este instrumentat de procurorii militari și judecat de instanțele militare, ca în cazul Gherghe. Ci de DIICOT! Structură care tocmai ce îi pregătește în aceste zile ”decisiva” lui Hăpău, în urma trecerii la ”next level” a umilitoarei anchete detonată deloc întâmplător chiar cu o zi înainte de instalarea lui Vasile Dîncu la Apărare. Parcă expres pentru a îi ridica astfel noului ministru mingea la fileu pentru schimbarea șefului DGIA. Cel care în acest moment nu mai are decât două opțiuni. Ori își depune raportul de pensionare pe care oricum îl are gata întocmit, ori va da jenante declarații despre cum ”super spionii” Direcției de Contrainformații și Siguranță Militară, structura DGIA însărcinată cu protecția informativă a bazei americane de la Mihail Kogălniceanu nu a știut că, din 2017, șapte ”ciorditori” banali de combustibil bântuiau nestingheriți prin ceea ce ar trebui să fie cea mai securizată unitate militară a ”flancului estic” al NATO. Sau, dacă a știut și au raportat, atunci de ce le -a permis Hăpău!

Bravo lor DIICOT a reușit ce nu a putut DGIA

Sau măcar nu i-a avertizat pe americani că sunt penetrate inclusiv locațiile unde se defășurau antrenamentele secretizatelor ”operațiuni speciale” ale US Army? La fel cum de altfel nu i-a anunțat nici de vizita pe care ar fi făcut-o la Moscova, alături de generalul Rotaru…

Au blocat conturile în dolari!

În mod normal, un ”tsunami” precum ancheta deturnării fondurilor operative ale Armatei de către chiar numărul doi din conducerea Direcției Generale de Informații a Armatei ar fi trebuit să ”măture” întreaga organigramă a serviciului secret al Ministerului Apărării Naționale. Pentru că toți șefii mai mici sau mai mari au ”păpat” de acolo!

Hoții bântuiau prin zonele destinate efectuării de exerciții militare

Pentru că altfel chiar nu se putea ca la un singur drum la bancă, șoferul lui Gherghe să plece cu aproape 200.000 de dolari la purtător! Numai că generalul Gherghe a dat o primă declarație în care s-a arătat dispus să contribuie la încheierea unui ”Acord de Recunoaștere a Vinovăției” cu identificarea ”superiorului ierarhic direct” căruia i-ar fi înmânat, într-o singură tranșă, suma de 450.000 dolari! Fiind vorba, repetăm, de târgul propus procuorilor militari de numărul doi din DGIA! Astfel că generalul Marian Hăpău nu s-a mai putut ține departe de scandal și a trebuit să forțeze ”deturnarea” cursului anchetei.

Au mâncat degeaba banii FOS

Iar dacă într-o primă fază procurorii implicați în anchetă au ”detonat” public presiunea exercitată asupra lor de către ofițerii DGIA care le-au intrat în birouri și le-au umblat în computerele de serviciu, în cele din urmă magistrații militari au lăsat-o ceva mai moale.

Se răresc rândurile șefilor DGIA

Ca și judecătorii militari care, în cele din urmă, au dispus o condamnare mai mult simbolică pentru generalul Gherghe, cel pus doar să dea cu mătura prin Primăria Cornetu. Iar ”magicianul” Hăpău s-a făcut din nou nevăzut din acest scandal, ca și din ancheta ”Sufrageria”. Totuși, explicațiile date partenerilor strategici cum că – mai ceva ca în bancurile de la Radio Erevan – el unul s-ar fi prins de fapt în ultima clipă că mâna sa dreaptă ”toca” de ani de zile fondurile operative puse la dispoziție de partea americană pentru misiunile acoperite îndeplinite de mult apreciatele trupe FOS ale Armatei Române nu au mai fost înghițite cu aceeași seninătate. Și chiar dacă americanii nu solicitaseră încă un audit fie el și neoficial, nici nu au mai alocat vreun dolar către DGIA în toată această perioadă. Blocând inclusiv conturile în care erau virate ”paraîndărăturile” pentru contractele de armament cu încredințare directă și din care DGIA-ul generalului Hăpău își trăgea întotdeaua partea.

A dispărut magia…

Numai că, ieșirea din Dosarul Gherghe pare să fi fost și ultimul ”truc” care i-a ieșit ”magicianului Hăpău”. Cel care, de această dată se confruntă cu o situație pur și simplu înjositoare pentru un șef de Informații Militare! Și care, ca un bun ofițer de intelligence ce a fost cu adevărat, ar trebui să îl facă să regrete barem acum decizia că a ales să ”îmbătrânească urât” la vârful Direcției Generale de Informații Militare. Mai ales că acum există riscul real ca vulnerabilitatea sa să tragă în jos și imaginea unei structuri altădată de elită. Pentru că partenerii americani au fost deja informați despre halucinantele amănunte ale dosarul deschis de DIICOT – Structura Centrală cu privire la furtul de combustibil din Baza Militară Kogălniceanu. Furturi în care nu au fost implicați și militari americani!

Ce i o mai minți creierul Sima pe americani

Întreaga responsabiliate a protecției informative revenind oricum Direcției de Contrainformații și Siguranță Militară. Însă ceea ce șochează cel mai mult nu este nici măcar prejudiciul estimat la 2 milioane de dolari. Ci următorul paragraf din informarea DIICOT : ” Începând cu aul 2017, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat, în scopul infracțiunii de furt calificat prin sustragerea de combustibili lichizi, în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum și din zonele destinate efectuării unor exerciții tactice militare situate pe raza județului Constanța”. Deci, din 2017… Și până și în ”zonele destinate efectuării unor exerciții tactice militare”… Cea mai păzită bază NATO din ”coasta Rusiei” nefiind măcar penetrată de agenții GRU, ci de niște simpli hoți de motorină! Astfel că ofițerii de Contrainformații ai DGIA, având la dispoziție fonduri operative de zeci de milioane de dolari ori sunt proști, ori trădători! Că altfel chiar nu prea mai are cum…

author avatar
Catalin Tache
5.849 afisari

37 COMENTARII

  1. Da,ma, ca le-au tinut rusii mana la ochi spionilor lui Hapau ca sa nu vada cum se plimba benzinarii de 4 ani prin baza😅

  2. Ofiterul de obiectiv a dormit , trebuia sa-l trezeasca Hapau ? Politia din Kogalniceanu a frecat menta , nici un fel de informatii ?

  3. Comisarul.ro , marti , 30 martie 2021 , ora 17:44 : ” GENERALUL GHERGHE , UN AMARAT DE CIORBAR ?…………………..”

  4. Tara lu Papura Johannis Voda !
    Si Citu si Johannis trebuie se plece in vacanta definitiv !
    Ne facem de ras cu papagalii astia

  5. Wow. E incoltzit precum sefu de xabinet de la militzie. Ala devoalatu dar care o facut ceva pe dezvaluiri 😄😄😄

  6. Pe unde umbla terchea-berchea de Kostea ? Trebuie sa apara sa ne explice cum e treaba cu omicronul …..

    • Ba , Gica , iti arde de sotii ? Sunt cu capra , behai triluri de privighetoare si pompez intr-un Marfar Uzat Ieftin si Economic ( deduci prescurtarea ) , am domolit un pluton de navetisti cu falcile , e coada la depou . Nu mai prididesc , sunt nevoit sa activez si rozeta , miorlai simultan la doua instrumente : flautul in falci si mustiucul zburlit introdus in burduful cimpoiului dorsal , sigur o sa trag vanturi si alung clientela cu parul cazut din nas ….

  7. Acum sunt pozitionat „pe burta” , m-am balonat de la stevie , clientul m-a trimis sa-mi schimb carpele …

  8. Ar fi trebuit să și depună demisia de onoare d l general cu 4 stele Happy,rusinică mare d le general.Ati expus structura unui rușinos spectacol mediatic.

  9. Sa i ceară ajutorul vecinului Pahonțu de peste gard pentru a l ajuta cu dosarul de la DIICOT.
    Generalul Pahontu o are în subordine pe soția fostului sef al DIICOT‐Codruț Olaru.
    Tot vorbește lumea ca acest individ Pahontu controlează tot in Romania….

  10. S-ar compromite Happy dacă i-ar cere AJUTORUL lui Ghiul , ala e hoțul HOȚILOR, a dat ordin sa fie devalizat CAR ul si DIICOT ul nu s-a sesizat.Acest Pahontu e tartorul generalilor infractori activi din sistem.Cate case au aparut odată cu construirea noului sediu al lor, doar CODRUT OLARU stie, dar a musamalizat.

    • Mint de sting , eu sunt Kostea Sugiuk , nu sunt pe nici o partie la Soci , am organizat Targul de Floci in boschetii din spatele garii Tiraspol , fac topless la bara si apoi behai in pozitia capra zmotocit pe taraba ….hihihihihi

  11. TACHE , TU CU GRU AI ORGANIZAT SABOTAJUL DE LA KOGALNICEANU, nu o mai da la întors ca Happy e vinovat.
    Cum de tine a aparut ca te‐ai întîlnit cu ei în Canada, asta e, va trebui sa îți asumi si dacă va trebui să raspunzi în fata unui imbecil ca Pîrlog să nu te sustragi,așa si Happy o să și asume că a fost în plimbare în Piata Roșie.S‐ar părea că sunteți pe aceeași mînă, sugeți la aceeasi țîță.

  12. La noi unii generali Sint făcuți la apelul de seara ,s au general în retragere. Asta e Romania. Cam pe latote U.Militare se mai complectează .Daca și la Americani.Unde am lucrat eu U. M făcut furaciune de 1 miliard ,și s a clasat dosarul. Asta e Romania furata vinduta streinilor Pentru ce auluptat părinți noștri ?

  13. Agramatule , mergi la scoala , lasa postarile in National ! Esti si fudul si dai pantalonii jos la iarmaroc ?

  14. E tot dihorul scopit de Kostea Sugiuk Tiraspol , scrie asa sa credem ca e altul . Cine nu pune liniuta de dialog (” s a clasat dosarul „) ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger