AcasăDezvaluiriAncheteSeful Cancelariei premierului, trepadusul lui Cocos!

Seful Cancelariei premierului, trepadusul lui Cocos!

Pana sa ajunga „seful cel mare” de la Guvern, fara de care nu misca nimic in Palatul Victoria si care isi permite sa cheme la ordine sefi de institutii si sa imparta functii in stanga si dreapta, Vlad Stoica si-a facut ucenicia de „negru mic” pe plantatia unor importanti oameni de afaceri.

Vlad Stoica a fost „baiatul de mingi” al lui Dorin Cocos

Problema este ca desi se da ditamai avocatul, actualul sef al Cancelariei nu are in spate nicio speta mai de Doamne ajuta, ca sa nu mai vorbim de vreun dosar rasunator castigat in instanta. Iar dupa cum reiese din documentele intrate in posesia noastra, cu doar cativa ani in urma, cel care tocmai este pe cale sa bata toate recordurile la implicarea numelui sau in dosare de trafic de influenta, era un simplu trepadus, care rezolva personal toate nevoile birocratice ale miliardarului Dorin Cocos.

Miliardarul Dorin Cocos i-a tinut in carca ani buni pe Victor Ponta si Vlad Stoica

Adica un soi de curier care alerga pe la ghiseele institutiilor de stat sa depuna cate o foaie, „misiune” pe care nici macar stagiarii nu mai accepta sa o indeplineasca in ziua de azi. Dar, cum era rasplatit regeste pentru frecusul la care il supunea fostul sot al Elenei Udrea, seful Cancelariei premierului isi facea treaba cu o constiinciozitate demna de o cauza mai buna.

Navetist la Registrul Comertului

Dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, ani buni de zile Victor Ponta a trait, si inca bine merci, din contractele de fatada oferite cu generozitate de catre cuplul Elena Udrea – Dorin Cocos. Ce-i drept, actualul premier nu s-a infruptat singur din sumele aruncate cu darnicie de controversatul miliardar, ci si-a bagat si alti prieteni pe filiera, vorba ceea, sa manance si gura lor o paine. Printre acestia se numara si omul care a ajuns, acum, sa vanda pe milioane de euro posturi de directori de banci de stat. Este vorba despre nimeni altul decat seful Cancelariei premierului.

Diferenta dintre Victor Ponta si Vlad Stoica este insa faptul ca daca primul, cel putin, isi primea banii pentru munca de birou pe care o facea stand pe scaun, in apartamentul 25 al blocului V-54 din Calea 13 Septembrie, nr.226, „Vladut” avea cu totul altfel de treburi de rezolvat. Practic, era trepadusul care alerga cat era ziulica de lunga pentru a-i rezolva lui Dorin Cocos toate maruntisurile si hartogaraia firmelor acestuia. Acesta se inarma cu imputerniciri pe numele sau semnate de angajatii lui Cocos si facea naveta la Registrul Comertului, „in vederea inregistrarii noilor modificari aduse la actul constitutiv al societatii”, dupa cum reiese din delegatiile intrate in posesia noastra si despre care se credea ca au disparut intr-un incendiu suspect din urma cu cativa ani.

Delegatiile care arata statutul actualului sef al Cancelariei

Si nu este vorba doar despre o singura societate, ci despre toate firmele din adevaratul imperiu detinut la acea vreme de omul de afaceri demascat acum de Victor Ponta si Vlad Stoica drept cel mai mare devalizator al bugetului. Fara sa mai mentioneze insa, nici premierul, nici seful Cancelariei sale, ca, in timp ce Cocos devaliza cu „dedicatie” bugetul statului, si ei doi se imbuibau din „praduiala”. „Vladut” rezolvand comisoanele de rigoare pentru a nu se sta la cozile de la ghisee, iar Ponta garantand pe propria semnatura legalitatea documentelor prin care se faceau contracte de comodat intre firmele suveica ale miliardarului.

Alergat de Vanghelie

Iar dupa ce tinerii pesedisti au preluat puterea nu doar in partid, dar si in intreaga tara, copilotul Vlad Stoica a devenit omul din umbra desemnat de Ponta sa coordoneze „bucataria interna” a Guvernului. Insa debutul sau in prim planul scenei politice a fost unul facut cu stangul, „Vladut” Stoica stand ascuns cateva zile de frica unor colaboratori de-ai lui Marian Vanghelie, dupa ce a avut proasta inspiratie sa faca pe grandele cu edilul Sectorului 5. Atat de mare a fost spaima avocatelului Stoica, incat acesta a fost cu greu convins sa participe la un congres de-al partidului, la care oricum a stat ascuns doar pe holuri. Si asta doar dupa ce i s-au dat asigurari ca s-a vorbit cu Vanghelie si acestuia i s-a facut mila de el si a zis ca nu-i va mai rupe picioarele, asa cum ii promisese.

 

author avatar
Catalin Tache
2.905 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger