Cauta

”Sefa” si „Finu”, #rezist la ANAF!

Iata ca nu doar ca au trecut vremurile  marilor epurari politice in administratie, dar acum coalitia de la Putere pare incapabila sa apese pana si parghiile pentru a potoli „rebeliunea” care sta sa mocneasca in diferite institutii vitale pentru aplicarea programului de guvernare. Iar situatia cea mai halucinanta se inregistreaza, de departe, la ANAF, acolo unde, dupa bulibaseala lasata de „plangaciosul” fost ministru de Finante, Ionut Misa, toata lumea a rasuflat usurata ca, gata, vor scapa de „cuplul terorii” din fruntea Fiscului, format din „sefa” Mirela Calugareanu si „finu” Daniel Florin Anghel. Finul pe bune al nemuritorului „cameleon” politic Marinel Rizea, bineinteles.

Oare ministrul Teodorovici stie ce urla vuvuzelele de la ANAF in numele lui

Iata insa ca, desi schimbarea celor doi a fost deja anuntata pe cele mai inalte surse guvernamentale drept iminenta, acestia nu doar ca ocupa inca bine merci confortabilele fotolii de presedinte si respectiv vicepresedinte cu coordonarea activitatii de colectare venituri bugetare, dar au trecut la amenintari fatise la adresa subordonatilor, cerandu-se acestora sa reia practic politica de hingherire a contribuabililor, pentru a aduce cu 20 la suta mai multi bani la buget! Modalitate prin care, probabil, spera sa mai indulceasca opinia ministrului Eugen Teodorovici. Cel care, totusi, este greu de crezut ca are habar de sedintele „staliniste” tinute de cei doi care se impauneaza ca „uite ca tot noi am ramas la Putere”, deoarece conducerea PSD-ului si-a asumat fatis, de nenumarate ori,  politica de relaxare fiscala prevazuta de altfel la loc de cinste si in programul de guvernare.

Mirela Calugareanu si Daniel Anghel vor sa reinvie fantoma Antifraudei

Astfel ca, in timp ce fac pe „hastagienii rezistenti” pe la ANAF, Mirela Calugareanu si Daniel Florin Anghel, desi cu sabia destituirii deasupra capului, asmut din nou structurile de inspectie fiscala peste firmele romanesti, cerand depasirea de urgenta a planului la incasari, desi indicatorii pe luna martie sunt de departe mult peste media de anul trecut !

Daniel Anghel

In numele lui Teodorovici!

Despre Eugen Teodorovici orice se poate spune, dar in niciun caz ca nu este un politician franc, care spune cu voce tare ce gandeste, lucru dovedit de nenumarate ori si in perioada in care prezida comisia de buget – finante a Senatului Romaniei, postura din care a criticat vehement politica fiscala ezitanta aplicata de trio-ul Ionut Misa – Mirela Calugareanu – Danut Florin Anghel. Astfel ca este greu de crezut ca noul ministru al Finantelor ar recurge la „vuvuzele” precum Calugareanu si Anghel, care sa transmita in teritoriu „indicatiile neoficiale” ale lui Teodorovici. Mai ales ca sefilor de structuri chemati zilnic la raport li se arata „pisica” posibilei razbunari, cu mesaje de bun venit de genul „vedeti ca tot noi ramanem la Putere, asa ca aveti grija ce faceti, ca Orlando ne-a zis ca e nemultumit rau de tot de voi”! Dupa care incepe jocul de-a politistul bun si politistul rau, in incercarea disperata a vicepresedintelui ANAF raspunzator de colectarea veniturilor bugetare de a stoarce si ultimul leut din conturile si asa anemice ale contribuabililor romani, pentru a putea defila apoi la minister cu noi statistici record. Asta in timp ce contribuabilii alegatori injura tot mai abitir principalul partid de guvernamant, ai carui lideri una spun la televizor, in timp ce realitatea de la ghiseele ANAF este cu totul alta!

Fantoma Antifraudei!

Iar cum sub privirile incuviintatoare ale „sefei” Mirela Calugareanu, „finul” Daniel Florin Anghel nu este multumit de nicio performanta a structurilor din subordine, acesta din urma pare decis sa apeleze la „ultima solutie” pentru a facele „marele salt” de 20 la suta bani in plus la buget. Asa ca, in ciuda faptului ca romanii nu au uitat inca „raidurile” inspectorilor de la Antifrauda, care au „pompat” zeci de mii de dosare idioate cu care au blocat practic activitatea DIICOT pentru niste spete de tot rasul, Daniel Florin Anghel le cere subalternilor sa mearga tot pe metoda de „strangere a surubului” la care guvernantii au renuntat insa public in urma cu luni bune. Insa incercarea disperata de a face iarasi echipe mixte cu Antifrauda, prin care sa „paradeasca” firmele romanesti s-ar putea sa aiba tocmai efectul invers. Asta daca, bineinteles, Calugareanu si Anghel mai au si timpul necesar ca sa reinvie „fantoma” Antifraudei…

Ultimele stiri

  • Tragedie la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu. Internată cu forţa, o femeie de 30 de ani s-a spânzurat în baie!
  • S-a legalizat invazia. Statele europene, obligate să primească și să finanțeze migranții
  • Avertizare ANM. Vremea se schimbă radical: vin ploile! Care vor fi cele mai afectate zone din ţară
  • Ce este taxa pe kilometraj pe care, mai nou, şoferii trebuie s-o plătească. De unde începe totul
  • Lux și bogăție. Monaco “invadează” Mediterana
  • Derapaj total. UE interzice României și transportul de animale
  • Un mare stat din Europa reintroduce serviciul militar obligatoriu. Cine nu se prezintă, arestat!
  • Germania, democrația-Polizei
  • Cine sunt noile staruri ale tehnologiei
  • Active rusești pentru Ucraina. Occidentul a căzut în beția triumfalismului
  • Exit mobile version