AcasăDezvaluiriAncheteȘefa ANAF, general SRI!

Șefa ANAF, general SRI!

Mirela Călugăreanu își joacă ultima carte

Zilele acestea se exercită presiuni fără precedent la nivelul structurilor de conducere a diverse Direcții din cadrul ANAF, într-o încercare pur și simplu disperată de a opri extinderea ”rebeliunii” interne împotriva metodelor deja dictatoriale prin care ”nemuritoarea” Mirela Călugăreanu încearcă să se mențină în fruntea Fiscului. Într-o poziție pe care nu trebuie să o uite nici ea, dar nici premierul Ludovic Orban sau ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a pus-o … Viorica Dăncilă! Dar uite că în timp ce în alte ministere și instituții, oamenii puși la conducere de ”ciuma roșie” au fost schimbați fără nicio explicație, președinta Agenției Naționale de Administrare Fiscală rămâne ultimul bastion ”roșu” de la acest nivel. Vorbind de un funcționar public care a ajuns în fruntea ANAF prin promovarea de către două guvernări pesediste, ea fiind numită prima oară de premierul Mihai Tudose și ultima oară de Viorica Dăncilă.

Șefa ANAF nu se numără printre oamenii SRI

Numai că simțind că lațul demiterii se strânge, oamenii Mirelei Călugăreanu au declanșat o operațiune de-a dreptul isterică de ”legendare” a acesteia ca fiind nu doar ”omul serviciilor”, ca până acum, ci direct general SRI! Astfel că, deși conștientizează că sunt deja împinși dincolo de ”linia roșie” a rezolvării unor mici ”rugăminți” din partea conducerii, șefii de structuri centrale sau regionale ezită să semnaleze și oficial ceea ce li se cere, fiind evient timorați de informația că președinta ANAF este general SRI! Și că astfel ar fi nu doar intangibilă, dar chiar s-ar putea răzbuna crunt la o adică. Așa cum s-a mai întîmplat din păcate de atâtea alte ori în trecut și  pe mandatele altor președinți ANAF bântuiți de asemenea de obsesia că sunt generali SRI.

Mai mult decât atât, și liberalii ezită să-i dea decisiva omului pus de pesediști în fruntea ANAF, intoxicația de asemenea cu ”generăleasa” SRI. Numai că, gata, zilele trecute deja această ”vrăjeală obosită” a ajuns prea sus, astfel că ”pisica” gradelor lui Călugăreanu trebuie ruptă în două! Iar toți șefii din ANAF terorizați trebuie să știe că Mirela Călugăreanu nu este ținută în braț de SRI! Și sub nicio formă, după cum garantează sursele noastre, NU este general SRI! Serviciu care dincolo de ”boroboațele trecutului” și-a retras detașații din ANAF și dă toate asigurările necesare – dacă i se vor cere!- că nu își bagă coada în numirea viitoarei echipe de conducere a Fiscului. Pentru că, da, zilele Mirelei Călugăreanu în fruntea ANAF sunt numărate, în ciuda tuturor anchetelor interne pe care le face deja ”prea ca la țară”, în propriul birou și pe persoană fizică!

Daniel Mihai Tudor decide pe cine controlează ANAF ul

Ceea ce nu face decât să arate de fapt disperarea Mirelei Călugăreanu! Și a ”pupilului” Daniel Tudor, cel pe care l-a ”plantat” la conducerea Direcției de Manageriere a Riscului tocmai cu speranța că astfel va avea o monedă de schimb cu cei care i-ar putea cere capul. Dar uite că deja ”șantajul” nu mai ține! Și cum nimeni nu este singur pe stradă la acest nivel al sistemului, invităm pe toți cei interesați să verifice că Mirela Călugărea nu are ”spatele” acoperit de SRI! Ca să nu mai vorbim că nici vorbă să fie general acoperit al serviciului…

Salvată de pandemie

Prima mare șansă a Mirelei Călugăreanu de după schimbarea guvernării a fost Relu Fenechiu! Baronul liberal care și-a păstrat îndeajuns influența în partid și după eliberarea de la închisoare, din moment ce a reușit să obțină răgazul necesar pentru noua sa protejată. Iar liberalii nu s-au mai grăbit să o schimbe imediat pe cea pusă de Dăncilă în fruntea ANAF, mai ales că luptele fratricide pentru ocuparea locului acesteia erau în toi în cadrul partidului. În plus, greii Guvernului nu s-au îngrijorat mai ales datorită faptului că Relu Fenechiu, cel care a negociat pentru ”retragerea ordonată” a Mirelei Călugăreanu a dat asigurări că aceasta va pleca de una singură, până cel târziu de 1 martie. Numai că s-a intrat în nebunia pandemiei și Mirela Călugăreanu și-a salvat încă o dată scaunul, aceasta nemairespectând termenul limită oferit chiar de ea!

De ce nu se ating liberalii de omul pus de Dăncilă în fruntea ANAF

Însă odată cu ridicarea stării de urgență, liberalii au încercat să strângă ”șurubul”, presați la rândul lor de necesitatea aducerii de bani la buget, după ce guvernatorul BNR, Mugur Isărescu a refuzat să le ”acopere gaura” de 30 de miliarde de lei. Fiind alertați de asemenea de ”amnezia” bruscă a șefei ANAF cu privire la ”deal”-ul făcut. Însă, ghinion pentru guvernul meu, Mirela Călugăreanu a început să negocieze și mai dur, acceptând să părăsească șefia ANAF doar dacă primește la schimb o sinecură politică de consilier la Curtea de Conturi! Iar cum doleanța nu i-a fost îndeplinită, acum a declarat deja război de gherilă tuturor celor care ar încerca să se debaraseze de ea. Scoțând deja din mânecă ”asul” Daniel Tudor…

Cu ce se ocupă vicele Daniel Mihai Tudor!

Cel care, cu o scurtă perioadă de nici două luni de zile, între septembrie și noiembrie 2015, când a fost consilier personal al Primarului General al Capitalei a îndeplinit diverse funcții de conducere la nivelul ANAF. Ultima fiind cea de șef adjunct administrație – Administrația Fiscală pentru Contribuabili Nerezidenți la DGRFP București. Pentru patru luni a plecat secretar general adjunct la Ministerul pentru Mediul de Afaceri Comerț și Antreprenoriat, în prezent fiind vicepreședinte al ANAF, coordonator al activității Direcției Generale Antifraudă Fiscală de prevenire, descoperire și combatere a evaziunii fiscale și a fraudei fiscale și vamale. Dar mai ales omul care îi asigură Mirelei Călugăreanu pârghiile necesare coordonării cele mai temute ”arme” a momentului. Pentru că, mai nou, cine controlează Direcția de management a riscului, conduce de fapt și ANAF-ul!

Toți vor ”Riscul”

Pentru că, în timp ce guvernanții așteptau ca șefa ANAF să plece singură pe 1 martie, în luna februarie Mirela Călugăreanu se punea la adăpost prin declanșarea unei reorganizări a ANAF prin care urmărea înființarea Direcției de Management a Riscului, ”care va fi populată cu cei mai buni specialiști, după ce vom face o recrutare internă, pe baza CV-ului profesional”. Iar ”recrutarea” a făcut ca la butoanele Direcției să fie instalat de facto tot omul de încredere al Mirelei Călugăreanu, Daniel Mihai Tudor. Cel care astfel a primit ”pâinea și cuțitul” controalelor tematice, după ce aceeași Mirela Călugăreanu a promovat o ”politică diferențiată față de contribuabili”.

Relu Fenechiu i a salvat scaunul șefei ANAF

Astfel că zeci de mii de firme, cu toți cei care se află în spatele lor, vorbind de la companii românești la multinaționale, așteaptă cu sufletul la gură decizia ”Riscului” de a le pune pe ”lista neagră” sau de a le oferi câte un an de liniște financiară… Ceea ce și explică miza uriașă a conducerii acestei noi Direcții și eforturile logistice considerabile depuse pentru șefia ”Riscului” din ANAF. Acolo unde Daniel Mihai Tudor s-a etichetat deja mult prea mult ca și omul Mirelei Călugăreanu, pentru a nu pleca la pachet odată cu aceasta!

Au înroșit telefoanele!

Mai ales că ”semnalele” date deja de la ”Direcția de Risc” au inflamat și mai mult spiritele, atât lideri politici, grei ai mediului de afaceri și chiar șefi din sistem fiind alertați de transformarea încă din faza incipientă a Direcției într-un veritabil ”stat în stat”. Acolo unde se decide soarta unor companii cu mize financiare uriașe. Astfel că mulți dintre cei vizați de ultimele decizii au înroșit deja telefoanele, punând mereu una și aceeași întrebare : dacă este adevărat sau nu că Mirela Călugăreanu chiar ”ia lumină din Pădure”, așa după cum se promovează intens în teritoriu. Iar răspunsul se va afla mult mai curând decât se așteaptă unii… Pentru că șefa ANAF știe de altfel foarte bine care este adevărul… Cel mai probabil doar disperarea că își pierde postul împingând-o să joace o asemenea carte de ”totul sau nimic”.

author avatar
Catalin Tache
10.729 afisari

8 COMENTARII

  1. …Ce lichele sint unii!…Stiu ca stirea e falsa dar o promoveaza doar ca sa o combata, ba mai pun si titlu premeditat mincinos!…Data viitoare poate e dresoare de purici!…Opera hahalerelor de presa!…

  2. Fragment din „Lista lui Roncea” (publicata in 2010, lista cuprinde numele unor masoni, loja in care erau membri, si o parte din functiile detinute):
    „52. Daniel Mihail Tudor (Loja Luca Pacioli) – Director Executiv Adjunct pentru Activitatea de Inspecţie Fiscală la Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiul Bucureşti”

  3. „Dupa evenimentele din decembrie 1989 cei mai multi romani traiesc cu senzaţia că ţara nu e guvernată sau că ar fi pe ultimul drum si resimt cu o acuitate dureroasă dezagregarea, disoluţia, absenţa oricărei strategii a poporului roman, pentru poporul român. Ca natie avem nevoie de niste raspunsuri. Ce facem cu daruirile lui dumnezeu pentru neamul nostru? Cine sîntem? Cine vrem să fim? Dacă ne punem asemenea întrebări, dacă ne interesează ce cerem noi de la noi înşine ca neam şi ca stat, unde anume avem posibilitatea să ne poziţionăm în matricea naţiunilor moderne, din punct de vedere cultural, politic, economic, social, unde putem fi situati peste zece si mai multi ani şi ce se întreprinde concret pentru asta, atunci cei cu discernamantul neafectat nu pot ramane pasivi fata de realitatile amenintatoare la adresa neamului romanesc. ” Ioan PUSCASU
    MASONERIA, SECURISMUL, SINECURISMUL, MAFIOTISMUL , CURVISMUL, HOTIA SI TRADAREA AU DISTRUS ROMANIA.

    • Raspunsul la toate intrebarile puse este scris cu litere MARI in incheierea comentariului. Ceea ce este de neconceput chiar pentru o organizare de incepu gen ginta, este ca niciodata nu a interesat, nu intereseaza si nici nu cred ca va interesa pe cineva soarta acestui popor de care se vorbeste doar ca despre un rau existent care deranjaza „aerul inaltimilor”.

  4. suntem tara cea mai furata de straini pt ca la ei anaf nu intra si nu deranjeaz!!!!!!!!au bola pe romanii care se tararie si ei de la o zi la alta!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger