AcasăDezvaluiriAncheteȘef nou la Vamă, cu dosar la DNA și fără ORNISS!

Șef nou la Vamă, cu dosar la DNA și fără ORNISS!

Atunci când încrengătura intereselor politice se cuplează cu cea a ”Frăției Vameșilor”, iată că până și Direcția Națională Anticorupție sau chiar structurile informative par neputincioase. Mai ales atunci când miza este una absolut uriașă, cel puțin financiar… Pentru că, da, atâta vreme cât Portul Constanța Sud Agigea rămâne cea mai mare poartă de intrare a mărfurilor extra-comunitare, în frunte cu cele chinezești și arăbești în întreaga Uniune Europeană, și presiunea asupra Vămii de aici se va menține la același nivel.

Frăția Vameșilor mai tare ca DNA

Însă chiar și așa rămâne cel puțin surprinzătoare ”dedicația nebună” facută de la cel mai înalt nivel al statului român pentru ca la conducerea Vămii Agigea să fie reinstalat, tot pentru o perioadă ”de probă” de șase luni, Christian Gudu. Și aproape că nici măcar nu mai are relevanță dacă s-a ajuns ca și un astfel de post să fie sau nu asumat politic. Cert fiind doar că, după cum reiese dintr-un raport informativ incendiar intrat în posesia noastră, impunerea lui Gudu șochează până la cel mai înalt nivel al sistemului. Acolo unde se știe atât de bine de dosarul instrumentat de DNA cu privire la activitatea DJAOV Ialomița, pe când Direcția, cu tot cu Vama Slobozia era condusă de actualul favorit la preluarea Vămii Agigea. Dar mai ales pentru că, după cum avertizează același raport, serviciile secrete au refuzat de 3 (trei) ori, succesiv, să îi acorde acestuia avizul ORNISS!!! Și, cu toate acestea, se pare că deja a fost stabilit ”prețul corect” pentru numire!

A scăpat de ”Blestemul Sloboziei”!

Gudu ar urma să preia cea mai strategică vamă din România după ce a făcut ”carieră” la Vama Slobozia. Acolo unde există un adevărat ”blestem” aruncat de procurorii DNA asupra conducătorilor instituției. Și unde, aidoma urmașului său Ionuț Scrioșteanu, și Gudu a intrat în malaxorul DNA. Totuși, ce-i drept, acesta a mai făcut un salt spectaculos, după șase ani în care a condus Direcția Județeană de Accize și Operațiuni Vamale ( DJAOV)Ialomița. Atunci când a preluat șefia Direcției Regionale Vamale Ploiești, în subordinea căreia se află DJAOV-urile din Argeș, Prahova, Ialomița, Călărași, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu.

Avem agenda lui Parfenie!

Forțarea aducerii lui Gudău în fruntea Vămii Agigea nu reprezintă decât ”reîncălzirea” fostului mandat, unul de șase luni. Dar care a durat doar trei luni, după ce acesta ar fi fost implicat într-un dosar penal de evaziune fiscală cu taxe anti-dumping la importul de tablă și nu numai! Asta doar așa, ca să se știe că se știe… După cum structurile care în ultima vreme reușiseră – după un an de zile de eforturi consistente depuse de DIICOT pentru destructurarea mafiei contrabandei parfumurilor – știu și ce cuprinde ”Agenda lui Parfenie”!

S a stabilit prețul corect pentru Vama Agigea

Nimeni altul decât ”aghiotantul” lui Gudu, pe când acesta s-a aflat la șefia Vămii Agigea. Dar și de declarațiile date de importatori chinezi și arabi privind constrângerea lor pentru a efectua formalitățile vamale la cele două companii de comisarionat vamal ”de casă”. La una dintre ele, printre angajați fiind identificată, la un moment dat, chiar soția ”bătrânului” Parfenie. Numai că, așa după cum dezvăluiam în ”lovitura” din 3 mai 2020, ”Agenda Vameșilor” a ajuns pe mâna ”cui nu trebuie”, în urma perchezițiilor informatice desfășurate în Port! Cu tot felul de ”adnotări” precum ” Predilect, Tiberiu Roșu, Parfenie Octavian ”Lică”, Elvada, Dragoș Vasile, Popa Ioana Andreea”… Astfel că, în plină campanie de curățare a frontierelor României de complicii contrabandiștilor și evazioniștilor, consultarea ”Agendei lui Parfenie” – mai ales că o putem pune oricând la dispoziție ! -poate i-ar ajuta pe decidenții de la București să se gândească de două ori înainte de a ”călca pe bec” la Vama Agigea. Sau barem să mai ceară o dată avizul ORNISS pentru Gudu. Chiar dacă, ghinion, primele trei dăți acesta nu a fost dat…

author avatar
Catalin Tache
5.114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger