AcasăDezvaluiriAncheteSE RUPE GUVERNUL! Grindeanu i-a tras-o BLONDEI LUI BODE!

SE RUPE GUVERNUL! Grindeanu i-a tras-o BLONDEI LUI BODE!

Ce este drept, greu se mai găsește ”animal politic” ca de acum ”bătrânul securist” Traian Băsescu, atunci când vine vorba de ruperea unei coaliții de guvernare.

Ștefania Ferencz a crescut cu Boc se retrage cu Bode

Iată însă că rolul băsescian a fost preluat, mai nou, de Sorin Grindeanu. Și el însă, ce este drept, tot din postura de ministru al Transporturilor. Poziție cheie pentru cheltuirea miliardelor de euro prevăzute în PNRR pentru marile proiecte de infrastructură. Și de la nivelul căreia – cu sau fără voie de la ”stăpânire”, rămâne de văzut – Grindeanu a declanșat o fără precedent ”vânătoare de liberali”.

Speră degeaba că pe 25 mai se va întoarce de la Interne la Transporturi

Dar, extrem de interesant până și pentru inițiații sistemului de care colcăie ca niciodată acest minister, demnitarii sumar ”executați” provin in corpore doar din ”gașca lui Bode”. Tot mai nefericitul ministru de Interne care, la sfârșitul anului trecut, a recepționat, direct ”sub centură”, o ”perversă” politică la care, ce este drept, până și prea puțină ”lume bună” de intelligence se aștepta. Și nu, nu este vorba de umilința JAI… Ci de șocul resimțit în urma aroganței provocatoare administrată de un Sorin Grindeanu care nu a avut nicio greață în a i-o ”trage” celei cunoscute în tot sistemul drept ”Blonda lui Bode”. Efectele  acestei ”extrageri” din cursa care părea dinainte câștigată pentru cel mai râvnit Consiliu de Administrație fiind amplificate de lipsa totală de reacție a colegilor liberali… Ceea ce l-a afundat și mai mult pe sindicalisto – pălincarul cu studiile terminate la 37 de ani în brațele prăpastiei politice pe marginea căreia deja se afla. Urmând doar ca, atunci când situația operativă o va impune, ”Luci” să primească și ”ghiontul” decisiv…

Ștefania, refuzată pentru prima oară în viață!

Pe 31 august 1976, astrele s-au aliniat parcă la ordinul pe unitate al generoaselor ursitoare care au decis ca viața să îi ofere Ștefaniei Gabriella Ferencz toate sinecurile politice râvnite.

Astfel că, după împlinirea vârstei de doar 24 de ani, primul job al tinerei Ștefania era direct cel de ”Director de Cabinet al Deputatului Emil Boc și coordonator al activității de consiliere la Grupul Parlamentar al PD din Camera Deputaților. Acolo unde, până în septembrie 2004, în calitate de consilier parlamentar a avut în fișa postului următoarele ”activități și responsabilități principale : Consiliere a deputatului Emil Boc cu privire la activități economice, politice și parlamentare; Activitate în Comisia Juridică, de Disciplină și Imunități a Camerei Deputaților; Participare la Comisia pentru elaborarea propunerii legislative privind Revizuirea Constituției”.

Grindeanu și a securizat CNAIR ul

Și atât de dependent a devenit Emil Boc de consilierea tinerei sale directoare de Cabinet, încît acesta s-a mutat cu tot cu ”Ștefi” și la Primăria Municipiului Cluj – Napoca. Acolo unde, timp de cinci ani, până în anul 2009, ”blonda lui Boc ”a asigurat” managamentul economico – financiar și administrator al instituției, în calitate de director general al Direcției Patrimoniului Municipiului și Evidența Proprietății din cadrul Primăriei Municipiului Cluj – Napoca, fiind totodată și Director de Cabinet al primarului”. Se știe care…

Între 2006 – 2009, figurează drept membru al Consiliului de Administrație la Parcurile Industriale TETAROM Cluj – Napoca, răspunzând de ”atragerea unor investitori de top în cele trei parcuri ( grupurile Nokia, Emerson și Energobit)”.

Între 2009 și 2012 poate fi găsită în alte TREI mult râvnite Consilii generos plătite de către statul român. Ferencz încasând din calitatea de membră a Consiliului de Administrație  al E.ON Energie România, Consiliului de Supraveghere al Fondului Român de Contragarantare a Creditelor pentru IMM-uri și Comitetului Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări – EXIMBANK SA – Banca de Export – Import a României.

Se apropie noaptea cuțitelor lungi

Bineînțeles, inițiații sistemului nu pot uita ”sevrajul” politic în care intra Emil Boc fără consilierea Ștefaniei, astfel că aceasta  a fost recuperată și la București, unde a fost Secretar de Stat – Director de Cabinet al Primului Ministru și Secretar General Adjunct al Guvernului României!

După o altă scurtă escapadă drept consilier parlamentar la Camera Deputaților și o sinecură de comisar la Comisia Națională a Valorilor Mobiliare –  CNVM,  se întoarce cu șeful său de suflet la Primăria Municipiului Cluj – Napoca. Tot director general, dar la Direcția Generală Comunicare, dezvoltare locală și management proiecte.

Revine în forță la București, drept secretar general la Ministerul Transporturilor și este ”detașată”, tot ”la pachet” cu Lucian Bode, la Ministerul Afacerilor Interne. Unde este secretar general și astăzi, după umilitorul eșec al intrării în Schengen. La fel cum Victor Ștefan Ivașcu, nimeni altul decât concubinul asumat  și tatăl fetiței sale care a fost numit la conducerea IGPFR fără nicio zi de experiență la acest nivel este tot inspectorul general al Poliției de Frontieră.

Ștefania nerenunțând nici acum la ”hobby”-ul său de membru în diverse  Consilii de Administrație. Dintr-un singur CIFGA încasând și astăzi 4.782 de euro lunar.

Secretarul general al MAI și a pus concubinul Ivașcu șef la Frontieră

Însă, totuși, ”minunea” s-a întâmplat. Și tocmai când depunerea dosarului de selecție pentru locul de la CNAIR care părea gata rezervat  trecea drept o simplă formalitate, Ștefania a fost refuzată! Pentru prima dată în viață, dosarul de admitere într-un Consiliu de Administrație al statului român depus de Ștefania Gabriella Ferencz fiind ”trântit”! Și încă în condițiile în care se află la guvernare, fiind inclusiv secretar general al MAI! ”Picarea” dosarului Ștefaniei depus la cel mai râvnit CA din Ministerul Transporturilor fiind cu atât mai șocant, cu cât crizele de nervi ale protectorilor Boc și Bode nu au mai putut schimba nimic.

Corvine… Chiar nu ai putut? Sau nu ai vrut?

Prin acest eșec doar aparent pe persoană fizică, fiind spulberat definitiv și mitul apartenenției Ștefaniei Gabriella Ferencz și la ”noul SIE”. Pentru că altfel este greu de crezut că omul care a vegheat dintotdeauna , din umbră, la cariera ”Blondei de la SIE” nu ar fi putut să îi satisfacă și acest ”mic capriciu”. Numai că, probabil, Corvin nu a mai vrut…

Se apropie ”Noaptea cuțitelor lungi”…

”Ursul lui Bode” a fost ”executat” de la conducerea TAROM… ”Blondei lui Bode” i s-a dat ”delete” la CNAIR… Iar în următoarea perioadă, singura ușă deschisă pentru oamenii cu care Bode împânzise sistemul va fi doar cea a retragerii! De îndată… Dar barem fără alte complicații penale… Mai ales că ”Noaptea cuțitelor lungi” se apropie de Palatul Victoria mai repede decât poate și-au făcut socotelile chiar și co – președinții… Singura întrebare fiind doar cine ”va fura startul” primul…

author avatar
Catalin Tache