Cauta

Se destrama imperiul „crimei organizate” din MAI!

Campania „National” – sprijinita, fapt fara precedent, de intreaga mass media – de demascare a abuzurilor comise de mai multi ofiteri superiori din fruntea structurii de combatere a criminalitatii organizate s-a soldat, ieri, cu „zburarea” din functii a sefului BCCO Constanta, comisarul-sef Aurelian Pavel, si a sefului Servicului Antidrog, Cristian Lipan.

Comisar sef Aurelian Pavel
Chestor Florentin Robescu
Chestor Catalin Dragota
Chestor Gheorghe Popa
„Chestorii lu’ peste” sunt sustinuti de catre ministrul Radu Stroe
09.07.2013 – „NATIONAL” a dezvaluit „lista rusinii” din MAI

Consiliul de disciplina al IGPR a analizat rapoartele cercetarii prealabile privind activitatea celor recunoscuti drept „locotenentii” lui Florentin Robescu si „Jean” Claudiu Cucu, luand masura schimbarii acestora din functiile detinute, in urma nenumaratelor abateri sesizate. Reamintim ca pe „lista lui Pavel”, care de altfel a si recunoscut ca el intocmea inventarele cu spagile in natura pentru sefii din Ministerul de Interne, se afla mai multe nume grele, inclusiv chestori cu importante functii de conducere. Si care, desi sprijiniti la limita dintre „lobby” desantat si „trafic de influenta” de catre ministrul Radu Stroe, au probleme extrem de grave, facand ei insisi obiectul unor anchete incrucisate ale procurorilor de la DNA, DIICOT si Parchetul General.

„Fratia” de la DCCO

Publicarea in paginile ziarului nostru a unei liste intocmite de catre comisarul-sef Aurelian Pavel in care erau trecute spagile in peste, tigari si bautura pe care lucratorii de la BCCO Constanta erau nevoiti sa le trimita periodic la Bucuresti a zguduit Ministerul de Interne. In documentul care a declansat imediat ample cercetari interne, dar si anchete ale procurorilor, figurau drept beneficiari ai „cadourilor” in natura inspectorul general adjunct al IGPR, Florentin Robescu, sefului DCCO, „Jean” Claudiu Cucu si alti ofiteri superiori, in frunte cu Tache Bocaniala, Constantin Bolbosanu si Catalin Dragota. Atat din depozitiile politistilor care au avut curajul sa depuna marturii, cat si din probele stranse de anchetatori si informatiile furnizate de catre serviciile secrete a reiesit ca, sub coordonarea fostului lor sef de la „crima organizata”, chestorul Florentin Robescu, toti acestia formasera o adevarata „fratie”, condusa dupa reguli copiate parca din lumea interlopa si de care, oricine se apropia, platea scump. Este si cazul ofiterului sub acoperire torturat si snopit in bataie de cei de la BCCO Constanta pentru ca incerca sa verifice informatiile privind protectia pe care oamenii lui Pavel o ofereau anumitor lideri interlopi. De altfel, un scenariu asemanator sustin procurorii DIICOT ca s-ar fi repetat si la Alba, unde comisarul-sef Traian Berbeceanu destructura doar clanurile interlope rivale „amicilor” sai.

Pestele de la cap se impute

Dupa Constanta si Alba, sursele noastre sustin ca „buboiul” este gata sa se sparga si la alte structuri teritoriale ale „crimei organizate” din teritoriu. Iar in absolut toate cazurile, sefii respectivelor brigazi nu au facut niciodata un secret din faptul ca sunt oamenii lui Robescu si Cucu. Mai mult, exista declaratii scrise ale unor angajati MAI din structurile de elita care i-au informat pe cei doi de taxele percepute de sefii lor de la interlopi si de „ratacirea” unor containere intregi cu droguri, dar fostul si actualul sef al DCCO, in loc sa ia vreo masura, i-au mazilit tocmai pe acesti anchetatori sub acoperire. Onesti, dar care nu faceau parte din „Fratia” de la DCCO. Culmea, tocmai pe cei doi comandanti aflati in pline anchete, ca si pe chestorul Gheorghe Popa, celebru dupa ce a cumparat cu  70.000 de dolari bucata Logan-urile pe cand era comandantul IGPR, incearca acum sa-i impuna cu japca Radu Stroe. De altfel, ministrul de Interne, in ciuda rapoartelor si avertizarilor structurilor de informatii, forteaza organizarea pentru 13 noiembrie a unor concursuri fantoma, prin care conducerea Politiei Romane sa fie data efectiv pe mana lui Robescu, Popa si Cucu. Iar disperarea liberalului care inca se viseaza viitorul sef al SRI se poate explica doar prin faptul ca si celelalte anchete avanseaza rapid, rezultatele putand fi catastrofale pentru carierele „chestorilor lu’ peste”. Oricum, vom reveni cu amanunte incendiare despre presiunile facute pentru musamalizarea – esuata, ce-i drept – a acestui grav caz de coruptie.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version